Sözlü:
YAŞAM 10.10.2017 13:44:46 621 0

Sözlü:"Devlet Bahçeli Köprüsü Adana´nın trafik yükünü omuzlayacak"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana´nın itibar projesi olan Devlet Bahçeli Köprüsü şantiye alanında gazeteciler ve meclis üyeleri ile bir araya geldi.

24 AYAK ÜZERİNE 1625 METRE UZUNLUĞUNDA 40 METRE GENİŞLİĞİNDE

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü şantiye alanında gazeteciler, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları ile bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin, Devlet Bahçeli Köprüsü´nün 24 ayak üzerine inşa edildiğini şuan 13 ayağın tamamlandığını, 4 ayağın da su altında olduğunu ifade ederken köprünün bin 800 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğindeki 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli karayolu, çift hatlı demiryolu şeklinde projelendirildiğini aktardı.

HÜKÜMET YATIRIMLARININ TRAFİK YÜKÜNÜ EN AZA İNDİRGEYECEK

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü´nün  yapılış amacını "Hükümet eliyle Adana´ya farklı yatırımlar yapıldı. Şehir hastanesi, stadyum, bölge adliye mahkemesi binası gibi... Ancak buralarda yatırım yapılırken Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bizimle yatırımların şehir planlamasına uygun olup olmayacağı noktasında herhangi bir görüş alışverişinde bulunulmadı. Aynı bölgede, aynı güzergah üzerinde yapılan hükümet yatırımları bölgede bugün için her ne kadar çok fazla hissedilmese de yatırımlar kamuya açıldığında ulaşım yükü bölgede bir hayli yoğun olacak. Bu trafik yükünü omuzlayacak proje de Devlet Bahçeli Köprüsü´dür" diyerek açıkladı.

"KREDİMİZ 7 AYDIR BAKANLIKTA ONAY BEKLİYOR"

Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüsü, Numune Hastanesi, Şehir Hastanesi, Yeni stadyum, Bölge Adliye Mahkemesi binasının kentte oluşturacağı trafik yükünün Devlet Bahçeli Köprüsü sayesinde en aza indirgeneceğini söyleyen Başkan Sözlü, "Hükümetin Adana´da yaptığı yatırımların trafik yükünü omuzlamak, problemi gidermek için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak gerek kamulaştırma gerekse ulaşıma harcadığımız para yaklaşık 700 milyon liraya tekabül ediyor. Buna rağmen Adana Büyükşehir Belediye Meclisi´nin 160 milyonu Devlet Bahçeli Köprüsü için kullanılmak üzere talep ettiği 240 milyonluk borçlanma yetkisi İç İşleri Bakanlığı´nda 7 aydır onay bekliyor. Bunları birileri bizi alkışlasın diye değil Adana´ya hizmet noktasındaki samimi tavrımızın hissedilmesi için söylüyorum" dedi.

KÖPRÜDEN GEÇİŞ ÜCRETSİZ OLACAK

Yapımı devam eden Devlet Bahçeli Köprüsü´nün, 24 ayaktan oluştuğunu, her ayağa 1500 metreküp beton, 300 ton demir kullanıldığını, köprünün her bir ayağı için kullanılan malzeme ile her katı 4 daire olacak şekilde 18 katlı bir bina inşa edilebileceğini aktaran Başkan Sözlü, "Burada özellikle ifade etmek istediğim bir nokta daha var ki Türkiye´de ilk kez bu kadar uzun ve geniş bir köprü bir büyükşehir belediyesinin kendi imkanları ile yapılıyor.Bin 800 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğindeki 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli karayolu, çift hatlı demiryolu şeklinde projelendirilen Devlet Bahçeli Köprüsü, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı büyük oranda rahatlatacak ve köprü üzerinden her gün 55-60 bin taşıt geçiş yapacak. Köprüsü´nün bağlantı yollarıyla birlikte toplum uzunluğu 2 bin 450 metreye ulaşacak. Köprüden geçiş ücretsiz olacakve yapımı 08.10.2018 de tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü öncülüğünde meclis üyeleri ve gazeteciler şantiye alanını gezdi.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli