SÖZLÜ:
GÜNDEM 17.03.2016 16:26:21 328 0

SÖZLÜ: "ÇANAKKALE RUHU TÜRK´ÜN HAMURUNDA VAR"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 1915´nin Mart ve Nisan aylarında Çanakkale´yi geçip, Türk´ün Anadolu´daki varlığını sona erdirmeye çalışan İngiliz ve Fransız ordularının, Türk Milleti´nin vatan sevgisinden kaynaklanan sarsılmaz iradesiyle

101 yıl önce Çanakkale´de yazılan Türk destanının, Kurtuluş Savaşı Zaferi´nde ve modern Türkiye´nin kurulmasında önemli bir psikolojik güç olduğunu, Türk´ün silkinip kendine geldiğini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, ?101 yıl önce Çanakkale´de yazılan destan, Türk´ün adıyla beraber sonsuza kadar hatırlanacaktır. Çanakkale ruhu Türk´ün hamurunda var. Bu vesileyle şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, saygı ve gönül borcuyla bir kez anıyoruz? dedi.
1. Dünya Savaşı sırasında denizde ve karada elde edilen Çanakkale Zaferleri´nin, hem dünya tarihi açisından hem de Türk tarihi bakamından önemli sonuçları olduğunu vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, ?Yenilmez olduğunu düşünen İngiliz ve Fransız donanmaları, zaferlerinden emin bir şekilde geldikleri Çanakkale´de, Türk Milleti´nin kahramanlığı, cesareti, onurlu direnişiyle karşılaşmış ve hiç beklemedikleri bir mağlubiyet alarak, Türk sularını ve topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Türk Milleti´nin bağrından çıkan Türk Ordusu, savaşların sadece çok güçlü ordularla değil, inanç ve vatan sevgisiyle de kazanılabileceğini bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir? diye konuştu.
Anadolu insanının esareti asla kabul etmeyeceğinin göstergesi olarak Çanakkale´de, bağımsızlığına ve topraklarına göz dikenlere büyük bir ders verdiğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, düşman donanmasının perişan edilerek ?Çanakkale Geçilmez´ ibaresinin tarihe yazdırıldığını anlattı.
Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:
?18 Mart 1915´te deniz zaferi, 25 Nisan 1915´te de kara zaferi kazanan Türk Ordusu, Türk yurdunu işgale gelenleri, canıyla, kanıyla büyük bedeller ödeyerek püskürtmüştür. Çanakkale´de Anadolu insanı yeniden millet olmuştur. Vatanın farklı bölgelerinden gelen insanlar, Çanakkale´de ortak bir ülküyle hareket etmişler, atalarımızın emaneti kutsal vatan toprakları uğruna gözlerini kırpmadan şehit olmuşlardır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, şehitlerimizin, gazilerimizin, tüm kahramanlarımızın karşılıksız özverileri, Türk Milleti´ni tarihin her döneminde büyük ve güçlü kılmıştır. Atalarımızın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan güzel vatanımızı ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Günümüzde de Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ne kumpas kuranların, Türk Milleti´nin çelikten iradesiyle karşılaşıp, yenilmeleri kaçınılmazdır. Dört bir yanda ülkemizi hedef alan hain yapılanmalar, aynı azim ve kararlılıkla ezilecek, Türk Milleti´nin çelikten iradesi karşısında yenilgiyi tadacaklardır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatlarını vatanına adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı ordumuza, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyoruz. En değerli varlıklarımız şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyoruz.?(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı