SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MECLİS’TE TARTIŞMA KONUSU OLDU
SİYASET 11.04.2020 21:37:00 509 0

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MECLİS’TE TARTIŞMA KONUSU OLDU

TBMM Genel Kurulu'nda, partilerin grup başkanvekilleri değerlendirmelerde bulunurlarken, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için dışarıya çıktığını, bu durumun salgın riskini artırdığını söylediler

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "Denizli Büyükşehir Belediyesinin su bedellerini tahsil etmek için muhtarlık binalarında vezne oluşturması", HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise "Korona günlerinde toplumsal dayanışmanın önemi"ne ilişkin konuştu.

Öztürk, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs salgınının etkilerinden korunmak için önlemler aldığını, yerel yöneticilerin de bu konuda samimi önlemler alması gerektiğini ifade etti.

Salgın süresince suya zam yapılmayacağını, borcu olan abonelerin suyunun kesilmeyeceğini ve fatura düzenlenmeyeceğini açıklayan belediye başkanlarının vatandaşta güven oluşturduğunu dile getiren Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının ise vatandaşın sağlığını tehlikeye atarak, su faturalarının tahsilatı için muhtarlıklarda vezne kurulması uygulamasını hayata geçirdiğini söyledi.

"Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı için su paraları neden vazgeçilmez?" diyen IYI Parti'li Öztürk, Denizli'de vatandaşın su faturalarını ödemek için sağlığını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu savundu.

Yasin Öztürk, "Hiç mi insafınız kalmadı? Kendi personeliniz de dahil koruyucu maske dağıtamadınız. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kadar aciz mi? Olmadı Osman Zolan. Bu yaptığınız memleketimin belediye başkanına hiç yakışmadı." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, İYİ Parti'li Öztürk'ün iddialarına ilişkin yerinden söz alarak, Denizli Büyükşehir Belediyesinin yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında ilçe ilçe, mahalle mahalle gereken bütün tedbirleri aldığını kaydetti.

HDP'li Kaya, büyükşehirler ve Zonguldak'ta hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından dün gece vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için dışarıya çıktığını, bu durumun salgın riskini artırdığını söyledi.

Kaya, "Yerel yönetimleri bilgilendirmeden sokağa çıkma yasağı kararını açıklamanın halka ihanet olduğunu" iddia etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, partilerin grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi sırasında iktidarın kriz ortamı yarattığını, haftalardır evde kendisini izole eden vatandaşlar ve sağlık çalışanlarının emeklerini bir gecede heba ettiğini ileri sürdü.

Sokağa çıkma yasağının doğru bir karar olduğuna işaret eden Türkkan, yasak kararı ile bundan muaf olanların eş zamanlı açıklanması gerekirken bunun yapılmadığını söyledi.

Grup Başkanvekili Türkkan, hükümetin geç kararlar aldığını, bunları planlama ve öngörü yerine kaos oluşturabilecek şekilde uygulamaya geçirdiğini iddia ederek, şöyle dedi:

"Bu durum, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılayacağı yerlerin açık mı kapalı mı olduğunu bilmemesi nedeniyle panik havasını iyice artırmıştır. Artan panikle beraber insanlarımız çoğu maskesiz şekilde, sosyal mesafeye uymaksızın marketler önünde iç içe uzun kuyruklar oluşturmuş, hatta bazı yerlerde bıçakla yaralamaya varan kavgalar yaşanmıştır.

Oluşan bu manzaranın nedeni hükümetin ne yaptığını bilmeyen tavır ve kararlarıdır. Sokağa çıkma yasağı kararının, bundan muaf olan kişi, kurum, kuruluş ve işletme listesi aynı zamanda açıklansa, o iki saatte ortaya çıkan tablonun çok azı yaşanırdı. Süreci eksik ve yanlış yönetmenizden, beceriksizlik ve öngörüsüzlüğünüzden dolayı tüm dünyaya bu virüsün en hızlı şekilde nasıl yayılırın örneğini gösterdiniz. Böylesine önemli ve ciddi bir karar alınırken, farklı siyasi partilerin büyükşehir belediye başkanlarına haber verilmedi. Bu devlet anlayışıyla bağdaşmıyor. Tüm bunlar, yetkiyi bir elde toplayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin eseridir. Bu sistem devam ettiği sürece, bu manzaraları da sık sık görmeye de devam edeceğiz."

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, büyükşehirler ve Zonguldak'ta dün gece ilan edilen sokağa çıkma yasağının, İçişleri Bakanlığınca 9 Nisan 2020'de valiliklere iletildiğini savunarak, "Bu valiliklere bildirildiği halde neden 2 saat kala ilan edildi? Elinde parası olmayan acil ihtiyacını nasıl karşılayacak, iki gece nasıl aç yatacak düşünülmedi mi?" sorularını yöneltti.

Kamu yönetiminin temel ilkesinin öngörülebilirlik olduğunu belirten Beştaş, "Bu bir yönetememe krizidir. 'Sokağa çıkın.' diye algılandı, yüzbinlerce insan düne kadar virüs kapmadıysa da dün gece kaptı." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'nin çalışmalarını sürdürebilmesi için 2 bin 500 kişinin görev yaptığını, söz konusu personelin dün gece ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle yakınlarına ulaşmada ve ihtiyaçlarını gidermede sorun yaşadığını söyledi.

DÜNYAYA REZİL OLDUK

Özel, ilan edilen sokağa çıkma yasağına ilişkin olarak şöyle konuştu:

 “Yasak ilan edildi, hiçbirimizin haberi yoktu, hepimiz birbirimize baktık. Hazırlıklı değildik. Ara verildi, hızla partiler Meclis’i kapattı. Bu Yüce Meclis çalışabilsin diye 2500 kişi buraya giriş yapıyor, her sabah, Bu 2500 kişinin evlerine gitmesi, hazırlığını yapması için acele ettik ama yetişemedik. Bütün Türkiye’yi büyük bir kaosa ittik. İki gün havalar sıcak gidecek diye bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi, teması kesmek için. Doğru yapılabilseydi çok doğruydu ama o kadar beceriksizce, o kadar acemice, o kadar planlamadan yapıldı ki 48 saatlik bulaşı 48 dakikada bütün Türkiye’ye yaydık. Marketlerde metrekarenin 10’da biri sınırlaması doğru iş ama dün marketler hınca hınç. Fotoğraflarda, videolarda maskeli kişi sayısı 1 tane, 2 tane. Plansız fırlayan gitmiş markete ne bulursa alıyor. Tabi, o gidenlere kimse suç bulmasın. Beğenmediğimiz kötü örnek İtalya, 10 Mart’ta ilan ettiği sokağa çıkma yasağını Başbakan Conte’nin ağzından 9 Mart’ta öğrendi. Doğrusu bu. Böyle yapmak gerekiyor. Diyecek ki, ‘Kimse panik yapmasın, buralar buralar açık. Gezici araçlar ekmek dağıtacak. Bir vatandaşımız ekmeksiz kalmayacak.’ Mansur Yavaş’ın o açıklamasından sonra Ankara’daki hızlı sakinleşmeyi gördünüz. Şunu düşünün. Çok basit bir şey. 30 büyükşehrin ve Zonguldak’ın belediye başkanlarını valiler davet etse, bilgi verse, kriz öngörülse, hazırlık yapılsa, vatandaşa sakince anlatılsa, o panik yaşanmasa… Utandık hepimiz, dünyaya rezil olduk. Niye? Bir sokağa çıkma yasağı ilan etmeyi planlayamayan bir zihniyet yüzünden. Çünkü ‘Ben bilirim, ben bilirim.’ Sen bilince böyle oluyor. Marketlere koşmanın bir tarafında iki günlük makarnasını, ununu stoklayamamış olan insanlar, o güvencede olmayan insanlar var. Bunu görün, bunu çözün! Vakaların yüzde 65’i İstanbul’da. İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı günlerdir genel güçlü bir karantina çağrısı yapıyor ama bunu söylemiyoruz. Bu şekilde olmaz”

Özel, Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Burhan Kuzu hakkında uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’nin menfaatleri dahlinde hareket etmek ve yargıya nüfuz ticareti yaparak baskı uygulamaktan dava açıldığını anımsatarak, “Cumhuriyet gazetesinin fikri takibini tebrik ediyoruz. Nihayet bu dava açıldı. Ama kendisi Hukuk Politikaları Kurulu’nda oturuyor. Bu sizin yeni rejiminizin çok önemsediği Politika Kurulu. Ne diye oturuyor orada? Bir köşede bir sandalye kötü örnek diye mi oturuyor? ‘Böyle yapmayın’ diye mi gösteriyorsun? Olmaz arkadaşlar. Mesleki kusur işleyenler, mesleki disiplin cezası alanlar dahi o mesleklerin icra kurullarında, disiplin kurullarında görev yapamazlarken, ülkenin hukuk politikaları nasıl olacak diye oluşturulan bir kurula, yargıya baskı yapmış bir adama nüfuz kazandırmak, hangi aklın ürünüdür? Onunla benzer cezalarla yargılanan bütün gazeteciler tutuklu ama Burhan Kuzu… Tutukluluk istisna olsun, gazeteciler de tutuksuz yargılansın. Bu kadar itibarlı bir yargılanma olur mu. Aklınızı başınıza toplayın” ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, yeni tip koronavirüsle mücadelede komşu ve diğer ülkelere sağlanan tıbbi malzeme desteğinden dolayı takdir ettiğini, ayrıca DSÖ kararlarını takip ederek uygulayan Türkiye'ye ve Erdoğan'a tebriklerini sunduğunu söyledi.

Küresel salgınla mücadelenin ancak tüm dünyada sonuçlanmasıyla başarıya ulaşacağına işaret eden Özkan, "Bilim Kurulu'nun almış olduğu karar ve tavsiyeler çerçevesinde hükümetimiz erken adımlar atma gayreti içinde olmuştur. Dün gece başlayan sokağa çıkma yasağı işte bu çerçevede alınan kararlardandır." diye konuştu.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerde fırın, eczane ve benzin istasyonlarının faaliyetlerine devam ettiğini, vatandaşların sükunetle tedbirlere uyması gerektiğini vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, her türlü ihtiyacın kamu kurum ve kuruluşlarının hatlarına bildirilebileceğine de dikkati çekti.

Özkan, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca su faturalarının tahsilatı için muhtarlıklarda vezne kurulduğu" iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AK Parti'li Özkan, CHP'li Özel'in, Burhan Kuzu'ya ilişkin sözlerine yönelik, "Burhan Kuzu hakkında bir dava açılmış olabilir, açılmıştır da. Bu, yargımızın ne kadar bağımsız olduğunu gösteriyor. Açılmış bir dava varsa, hukukun en temel kuralı masumiyet ilkesi elbette Burhan Kuzu için de geçerlidir. Yargılama neticelenir, beraat veya mahkumiyet kararı çerçevesinde hukukun veya insan haklarının gereği yapılır." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Genel Kurul'da MHP Grubu adına Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla bir konuşma yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, CHP Grup Başkanvekili Özel ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü tebrik etti, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve İYİ Partinin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda gündem dışı konuşmaların ardından partilerin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, danışma kurulu toplanamadığı için "Türk sanayisinde yaşanan sorunlar ve finans sistemindeki tıkanıklık" konusunda partisinin verdiği grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgını sürecinde "tedbir" adı altında yapılan birçok eylemin, sorunun asıl kaynağı haline geldiğini savundu.

Türkkan, sokağa çıkma yasağı öncesinde görülen manzaralara işaret ederek, "Bugün karşı karşıya kaldığımız bu yönetim zafiyeti, koronavirüs yüzünden hayatını kaybetmiş vatandaşlarımız ve aileleri başta olmak üzere, virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarımıza, günlerdir evlerinden çıkmayan vatandaşlarımıza, canını devletine emanet etmiş her bir vatandaşımıza yapılmış büyük bir ayıp ve vicdansızlıktır." dedi.

Türkiye ekonomisinin yanlış politikalar nedeniyle sorunlar yaşamaya devam ettiğini savunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, gerçek üretimin desteklenmesi durumunda bugün elde güçlü bir tarım ve sanayi sektörünün olacağını ifade etti.

Kredi Garanti Fonu'na sanayicinin ulaşamadığını öne süren Türkkan, bu konuda çıkartılan kanunun da birilerinin gözünü boyamaktan ibaret kaldığını iddia etti. Lütfü Türkkan, sanayiciye, esnafa ve köylüye Hükümetin kollarını açması gerektiğini belirtti.

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Türkiye ekonomisinin uzunca bir süredir resesyon içinde olduğunu, virüsün hem ülke hem de dünya ekonomilerini etkisi altına almasıyla bu resesyon sürecinin giderek daha ağırlaşacağının sinyallerinin bulunduğunu savundu.

Üretimin artırılması kadar paylaşımın da önemli olduğunu söyleyen Turan, "Paylaşımın hakça ve adilce yapılmadığı yerlerde üretimin artması tek başına bir zümrenin zenginleşmesini sağlar." dedi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, bir süre önce Meclis'te ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanunun yasalaştırıldığını anımsatarak, bu kanunun komisyondaki görüşmelerinde koronavirüsle ilgili tedbirlerin eklenmesini istediklerini ancak kabul edilmediğini anlattı.

Meclisin, halkın gündemini yakalayamadığını öne süren Kuşoğlu, "Maalesef halkın sorunlarıyla ilgili değiliz. Dünya kasıp kavruluyor, TBMM'nin de konuyla ilgili araştırma yapması lazım, vatandaşı bununla ilgili olarak koruyan tedbirleri alması ve iktidarın bu tedbirleri alıp almadığını denetlemesi, bununla ilgili yasaları çıkarması lazım. Bizim bu anlattıklarımızı iktidardan birisinin burada dinlemesi lazım." şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, koronavirüsle mücadele için hükümetin ilk günden beri bütün tedbirleri aldığını belirterek, bugün Türkiye'nin planlama çerçevesinde 46 ülkeye sağlık malzemesi göndereceğini ifade etti.

Kredi Garanti Fonu'nun düzenlemeyle 2 katına çıkartıldığını dile getiren Erdoğan, ayrıca ekonomik istikrar paketinin tüm kesimlere kalkan olduğunu söyledi. Kanunların ihtiyaçlara ve beklentilere göre hazırlandığını ifade eden milletvekili Erdoğan, hazırlığı süren kanun teklifiyle sanayiciye, esnafa destek olunacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, İYİ Parti'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Daha sonra HDP'nin, "engelli bireylerin salgın günlerinde yaşadığı sorunların belirlenmesi ve çözüme kavuşturulması" konusunda verdiği grup önerisi görüşüldü.

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan Işık, önerge üzerinde yaptığı konuşmada, başta engelliler olmak üzere yoksulların ve kadınların şu an hangi koşullarda evde kaldığına dair bir bilginin olmadığını söyledi.

Engellilerin tüm haklarının kağıt üzerinde olduğunu iddia eden Işık, "Türkiye'de kaç engelli yurttaş yaşamaktadır? Bu engelli yurttaşların engel oranlarına, cinsiyetlerine, gelir, eğitim ve medeni durumlarına göre dağılımı nedir? Kronik hastalıklarla birlikte engelli olan kaç yurttaş hangi illerde yaşamaktadır? Çoklu engelli olanların iş, geçim koşulları var mıdır? Evet, bu soruların bir yanıtı yok." dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, engellilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında ülke olarak iyi bir noktada olunmadığını savundu.

Altıntaş, "Kaldırımlarda, bırakın engellileri, normal vatandaşların, yaşlıların, hamilelerin, bebekli annelerin bile yürümeleri çok zor. Trafik ışıklarında görmeyen vatandaşlarımız için sesli uyarılar yapabildik mi? Her bina girişine rampa yapabildik mi? Görmeyen vatandaşlar için yapılan sarı kaldırım taşlarını bile yandaşlara para aktarmanın bir yolu olarak gören belediye başkanlarını Allah bildiği gibi yapsın." diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, koronavirüse karşı tedbirler kapsamında alınan sokağa çıkma yasağının 14 güne uzatılmasını istedi.

Sokağa çıkma yasağının 48 saat süreyle ilan edilmesinin bilimsel temelini soran Şahin, "Bunun hiçbir anlamı yok. Aksine, dün gece pek çok vatandaşı sokağa döktünüz. 'Biz bize yeteriz' kampanyasından sonra, 'biz bize bulaştırırız' kampanyası yaptınız. Salgının yönetimini artık tedavi aşamasının ötesinde sürü bağışıklığı tarzına soktunuz." dedi.

Olağanüstü zamanların yaşandığını dile getiren CHP'li Şahin, bu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderleri toplayıp salgına karşı mücadelede ortaklaşması gerektiğini söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasında engellilerle ilgili istatistiklerin bulunduğunu, Türkiye'de kaç engellinin olduğunu, yaşları, grupları gibi bilgilerin edinilebileceğini söyledi.

"AK Parti'nin hükümet olarak engelliler için neler yaptığını en yakınınızdaki özel gereksinimli bir bireye sorabilirsiniz." diyen Düzgün, AK Parti'nin engelliler için yaptıklarının artık inkâr edilmemesini istedi.

Arife Polat Düzgün, "Salgın döneminde bile engelliler için neler yapılacağı tek tek belirlenmiştir. Örneğin, bir engelli vatandaşımız, Kovid-19'unu nasıl öğrenecek? Bununla ilgili bütün bilgilendirmeler Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılmıştır. Aynı zamanda, engelli bir birey Kovid-19 pozitif çıktı, ne yapacak, ailesi, annesi babası ne yapacak, hangi merkeze gidecek, bunlar belirlenmiş durumda." şeklinde konuştu.

HDP'nin grup önerisi, görüşmelerin ardından kabul edilmedi.

Daha sonra CHP'nin, koronavirüs salgını nedeniyle esnafın yaşadığı sorunlarla ilgili verdiği araştırma önergesi ele alındı.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, nakliyeci, kahveci, otelci, özel eğitim kurumlarında çalışanlar, servis şoförlerinin Meclis'ten yardım beklediğini dile getirerek, salgının, vatandaşların sadece sağlığını değil, işlerini de ciddi anlamda tehdit etmeye başladığını söyledi.

Tehlikenin, insan ve parti ayırt etmediğini dile getiren Durmaz, "Ülkeyi yönetenlere düşen görev, bu noktada çok daha önem arz ediyor. Bu ülkedeki tüm siyasi partilerin liderleri, meslek odalarının temsilcileri, iş çevreleri bir masa etrafında birleşip bu küresel salgına karşı önlemleri beraber almalı. Bu konuda en büyük sorumluluk Sayın Cumhurbaşkanına düşüyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Türkiye'nin, Kovid-19'a karşı ilk önceliğinin hiçbir vatandaşının işini kaybetmemesi olduğunu, bunun için de mücadele verdiklerini belirtti.

Esnafa, sanayiciye, KOBİ'lere destek olmak amacıyla ilk günden beri önemli tedbirler aldıklarını anlatan Ök, ekonomik istikrar kalkanı çerçevesinde toplamda 100 milyar liralık kapsayıcı önlemleri içeren paket ile pandeminin ülke ekonomisi üzerindeki etkilerini kontrol altına almak, oluşacak hasarı asgari düzeye indirmek için harekete geçtiklerini söyledi.

Türkiye genelinde 1,3 milyon esnafın mücbir sebep kapsamına alındığını ifade eden AK Parti'li Ök, esnafın her türlü vergi ve SGK ödemelerini ertelediklerini, bildirmesi gereken beyannamelerin sürelerini uzattıklarını dile getirdi.

Ök, "Meclisimizin de desteğiyle ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız için de kısa sürede maaş desteği sağlayacağız. Grubumuzun çalıştığı, kısa sürede Meclis Başkanlığına sunulacak kanun teklifi ile işten çıkarılan ve işsizlik ödeneğinden faydalanamayan işçilerimize, işsizlik fonu üzerinden 39,24 lira nakdi destek ödemeyi planlayan bir paketi çalışıyoruz." dedi.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, salgınla mücadelenin birlik, kardeşlik ve dayanışma içinde; aklın, bilimin ve duanın gücüyle yapılacağına inandıklarını belirtti.

Esnafın zor bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Kılavuz, "Sıfır faizli finansman desteği verilmesi, SGK prim borçlarının ertelenmesi, kredilerin özel bankaları da kapsayacak şekilde genişletilmesi, sicil affının getirilmesi, akaryakıt desteğinin sağlanması, elektrik, su, doğalgaz gibi borçların yapılandırılması, yolcu ve yük taşımacılığı yapanlara ÖTV indirimi gibi teşvik ve ekonomik destek paketleri yürürlüğe konulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Daha sonra gündemde yer alan infaz düzenlemesine ilişkin Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false