Şırnak´ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan´ın acılı ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan´ın, Türk Silahlı Kuvvetleri´nden (TSK) ihracı isteniyor.
GÜNDEM 27.06.2016 09:48:42 422 0

Şırnak´ta şehit düşen Yüzbaşı Ali Alkan´ın acılı ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan´ın, Türk Silahlı Kuvvetleri´nden (TSK) ihracı isteniyor.

YARBAY MEHMET ALKAN İLE İLGİLİ TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ (TESUD) GENEL MERKEZİNDEN KAMUOYU DUYURUSU YAPILDI.

Yarbay Alkan, 11 Mayıs tarihinde ziyaret ettiği Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi´nde yaptığı konuşmada, ?Hani diyorlar ya, ?Askersin kardeşim öleceksin´, eyvallah. Bakın bu kadar şehidimiz var. Bunların hepsi öldü, kanını canını verdi. 32 yıldır böyle. Peki bu ülkeyi yönetenler ne yaptı? Biz canımızla, kanımızla bedel ödedik. Ülkeyi yönetenler hangi bedeli ödedi, bunu gösterin bana. Onlar bedel ödemediği sürece bu iş de bitmeyecektir. Dağdaki terörü şehre indirenler, bu akan kanların sorumlusudur? ifadelerini kullanmıştı.

Jandarma Okullar Komutanlığı´nda görev yapan Mehmet Alkan, bu sözlerinde dolayı ?siyasi faaliyette bulunmak? suçlamasıyla, TSK´dan ihraç talebiyle 29 Haziran´da Jandarma Genel Komutanlığı yüksek disiplin kuruluna çıkarılacak.

Şırnak´ta şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan´ın, 23 Ağustos 2015 tarihinde Osmaniye´de düzenlenen cenaze törenine üniformasıyla katılan ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, tabutun başında şapkasını çıkarıp haykırarak, ?Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor?sözleriyle isyanını dile getirmişti.

Bunun üzerine soruşturma başlatan Jandarma Genel Komutanlığı, Yarbay Alkan´a uyarı cezası vermişti. Ayrıca Yarbay Alkan için Change.org sitesinde imza kampanyası başlatıldı.

Konu ile ilgili Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Merkezide kamuoyuna bir duyuru yapmıştır.

KAMUOYU DUYURUSU



Türk Silahlı Kuvvetleri terörle canı pahasına mücadele ederek başarı ve itibar kazanmakta, ancak bazı olaylar ve beyanlar maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri´nin emniyet güçleri ve korucularla birlikte yürüttüğü bu mücadeleye zarar vermektedir.

Son derece talihsiz bu olaylardan biri, Jandarma Yarbay Mehmet ALKAN´ın terörle mücadelede şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali ALKAN´ın cenaze töreninde acılar içinde kıvranırken, silah bırakmayan terör örgütüyle gerçekleştirilmeye çalışılan sözde çözüm sürecinin yanlışlığına dikkat çekerek doğruları haykırması, sorumlu makamda olanlara tepki göstermesi karşısında kendisine destek olunacağına, sözlerine siyasi anlamlar yüklenerek Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesidir.

Bu kararın Yüce Türk Milletince kabul görmesi mümkün değildir. Türk Milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelesini her dönemde kahramanca sürdürmüş, 2002 yılına gelirken altı bin´e yakın şehit vererek terör örgütünü adeta tarihten silmiştir. Nitekim 2002 yılında sadece yedi şehit verilmesi, terör örgütünün kıpırdayacak gücü kalmadığının delilidir. Bu konu ile ilgili en üst ve yetkili makamlarca farklı yorumlar yapmak, şu anda terörle mücadele eden bütün güvenlik kuvvetlerinin mücadele gücünü yıpratmak, moralini bozmak, arzu ve şevklerini kırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de terörle kahramanca mücadelesine devam etmektedir.

Bu mücadelede şehit olan kahraman bir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun ağabeyi olan Jandarma Yarbay Mehmet ALKAN´ın şehit kardeşinin cenazesinde, en acılı gününde, canının yanmışlığından kaynaklanan tepkisini ve duygularını dile getirmesi ve daha sonra bu konu hakkında konuşması tahammül ve hoş görüyle karşılanmalıdır.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği olarak bu kahraman şehidimizin ağabeyi olan Jandarma Yarbay Mehmet ALKAN´ın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, sorumlu makamlardan sorumluluklarına yakışır davranışlar bekliyoruz.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli