ŞIRNAK´TA 187 ADET HAVAN TOPU ELE GEÇİRİLDİ
ASAYİŞ 9.05.2016 16:50:12 644 0

ŞIRNAK´TA 187 ADET HAVAN TOPU ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 187 adet 60 milimetre havan mühimmatı, 2 adet 60´lık havan ve dip tablası ile 400 adet sevk barutu ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde merkez ve Besta bölgesinde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarına gönderilmek üzere Irak´ın kuzeyinde bulunan Haftanin kampından yurtiçine yüklü miktarda silah mühimmat ve patlayıcı maddenin getirildiği bilgisinin elde edilmesi üzerine operasyon yapıldı. Operasyonda, Yekmal köyü Çöplük mevkiinde gömülmüş 13 çuval içinde 187 adet 60 milimetre havan mühimmatı, 2 adet 60´lık havan ve dip tablası ile 400 adet sevk barutu ele geçirildi.

NUSAYBİN´DE 354 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin´in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda 354 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Mardin Valiliği´nden yapılan açıklamada, 14 Mart 2016 günü başlayan faaliyetler kapsamında 9 Mayıs 2016 günü saat 09.00 itibariyle 354 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Nusaybin ilçesi merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek maksadıyla 14 Mart 2016 günü başlatılan faaliyetler kapsamında 9 Mayıs 2016 saat 09.00 itibariyle 354 terörist etkisiz hale getirilmiş, 305 barikat kaldırılmış, 25 çukur kapatılmış, 811 El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edilmiştir. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 58 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte; bin 498 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, operasyon bölgesindeki ailelere bin 571 adet gıda paketi yardımı yapılmış, bin 951 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112´ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir? denildi. 

YASAKLANAN BÖLGELERDE OPERASYON BAŞLATILDI

Hakkâri merkez Geçimli köyü ile Çukurca ilçesi Akkaya köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından operasyon başlatıldı.

Hakkâri Valiliğinin Geçimli ve Akkaya köylerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağını ilan etmesinin ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında kalkan helikopterler bölgeye sevk edilirken, köy evleri başta olmak üzere bölgenin didik didik arandığı bölgelerde operasyonların devam ettiği belirtildi. Kırsal kesimde de örgüt mensuplarının ülkeye geçişinin engellenmesi için operasyonların aralıksız devam ettiği öğrenildi.

Çukurca ilçesinde sınır boylarını rahatlıkla gören yüksek kesimlere kurulan son teknoloji termal kameraların en ufak bir ayrıntıyı anında tespit ettiği belirtildi. Kameraya takılan olası hareketliliğin göründüğü noktalar obüs toplarıyla vurulduğu kaydedildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı