SINAVDA BASİT HATALARA ?İLAÇLI? ÖNLEM
YAŞAM 19.05.2016 11:44:44 349 0

SINAVDA BASİT HATALARA ?İLAÇLI? ÖNLEM

Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, çok fazla dikkat hatası yapan öğrencilere, basit hataların önüne geçebilmek amacıyla sınavda dikkat ilacı kullanmalarını öneriyor.

Dr. Sabri Yurdakul, dikkat eksikliğinin, öğrencilerin başarısını olumsuz etkileyen faktörlerin başında geldiğini söyledi.
Dikkat eksikliği olan öğrencilerin, sınavlarda en zor soruları doğru cevaplarken, en kolay sorulara yanlış yanıtlar verdiğini belirten Yurdakul, öğrencilerin, sonradan bunu fark edip üzüldüğünü ifade etti. Yurdakul, ?Dikkat eksikliği sorunu yaşayan öğrenciler, sorudaki ?öyle değildir´i, ?öyledir´ olarak algılamakta ya da basit çeldiricilere kapılarak hatalar yapmaktadır. En zor soruları yapıp, basit soruları yapamamalarının nedeni, zor sorularda şöyle bir durup, dikkatlerini verip anlamaya çalışmalarıdır. Böyle olunca zaten çalışmış oldukları için zor soruları yapabilmektedirler. Ancak kolay sorularda beyinleri okudukları soruları hızlıca tamamlamakta ve düşünmeden gördükleri ilk yakın cevabı işaretlemekte, bu da onların hatalı şıkkı seçmesine neden olmaktadır? dedi.

?BASİT HATALAR YAPAN ÖĞRENCİ ÇALIŞMAYI BIRAKIYOR?
Öğrencilerin, çok daha iyi puanlar alabilecekken, hak etmedikleri puanlar ile yetinmek durumunda kaldığını belirten Yurdakul, ?Öyle ki ilk 50 bine girecek seviyede başarılı olan bir tanıdığım, yaptığı basit hatalar ile ancak 160 bin düzeyinde bir puan aldıktan sonra yıkılmış ve sınava küsmüştü. ?Bu kadar çalıştım da ne oldu, çalışmasam bundan az almazdım´ deyip, çalışmayı bırakmış ve ailesi zar zor ikna ederek çalışmaya başlatabilmişti? ifadelerini kullandı.
Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, ailelerin, çocuklarının dikkat eksikliği olduğunu bilmelerine rağmen ?Aman çocuğum ilaç kullanmasın, bu yaşta kimyasallar almasın? diyerek doktorun verdiği ilaçları kullandırmadığını, onun yerine hata yapmamasını sıkı sıkı tembih ederek sınava yolladığını, ancak bunun da bir işe yaramadığını ifade etti.

?BASİT HATALAR BAŞARIYI ENGELLEMESİN?
Öğrencilerin tüm gayretlerine rağmen engelleyemedikleri basit hataların, sınavda önemli puan kayıplarına yol açtığını vurgulayan Yurdakul, şöyle devam etti:
?Benim önerim, çok fazla dikkat hatası yapan öğrencilerin, sürekli kullanmasa da, hiç olmazsa sınavda dikkat ilacı kullanarak basit hatalar yapmamalarıdır. Bu durum başımız ağrıdığında baş ağrısı ilacı almaya benzer. Etkisi olur ve sonra geçer. Soruları doğru okur, doğru cevaplar. Basit dikkat hataları yapmaz. Böylelikle çalışmalarının karşılığı olan puanları rahat alırlar. Çünkü bu gençlerin bilgi eksiği olmayıp, dikkatlerini verebildikleri oranda başarıları artmaktadır. Basit hatalar onların başarısını engellemesin. Eğer ihtiyaçları varsa, bir kerelik ilaç kullanımı onlara zarar vermediği gibi, başarılarını da yükseltecektir.?(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli