SİNAN OĞAN: ?YARIŞIN SONUNA KADAR GENEL BAŞKAN ADAYIYIM?
SİYASET 12.04.2016 17:07:41 336 0

SİNAN OĞAN: ?YARIŞIN SONUNA KADAR GENEL BAŞKAN ADAYIYIM?

Devlet Bahçeli´nin kurultay için 2018´i göstermesini de eleştiren MHP´li Sinan Oğan, ?Mahkeme kararına rağmen kurultay yapılmayacak diye bir durum söz konusu değil. Bu ülkede hukuk var adalet var. Kaldı ki gözden kaçan kaçırdıkları bir husus var. Bu bir

İSTANBUL (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, kurultay tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada ?Ben genel başkan adayıyım ve yarışın sonuna kadar da genel başkan adayı olacağımı ve kazanacağımı da Allah´ın izniyle ve delegenin iradesiyle buradan ifade edebilirim? dedi. 

Ankara´dan İstanbul´a gelen MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, Atatürk Havalimanı´nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

?PARTİYİ PARALELE TESLİM ETMEYECEĞİZ?
Gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin partideki muhalif kanada yönelik Paralel yapı eleştirilerini değerlendiren Sinan Oğan ?Biz de partiyi Paralele teslim etmeyeceğiz. Dolayısıyla bununla ilgili bir sorun yok. Elbette ki ne ülkeyi ne partiyi paralele veya başka bir yapıya teslim etme gibi bir niyetimiz yok. Biz ülkücüyüz ve sayın genel başkanın artık yorulduğunu, görevi teslim etmesinin zamanının artık geldiğini düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede de bununla ilgili kurultay delegelerinin iradesi ve mahkemenin kararı söz konusudur. Daha fazla direnip partimizi mahkeme kapılarına düşürmelerinin bir gereği yok. Sayın genel başkanımızın yapması gereken bir an önce delegenin iradesine ve mahkemenin kararına saygı göstermesi ve kurultayı gerçekleştirmesi? diye konuştu.

?GENEL BAŞKANIN BİZE 2018´Î ADRES GÖSTERMESİNİN BİR MANTIĞI YOK?
Devlet Bahçeli´nin kurultay için 2018´i göstermesini de eleştiren Sinan Oğan, ?Mahkeme kararına rağmen kurultay yapılmayacak diye bir durum söz konusu değil. Bu ülkede hukuk var adalet var. Kaldı ki gözden kaçan kaçırdıkları bir husus var. Bu bir tüzük kurultayıdır. Ve tüzük kurultayı hukuka uygun bir şekilde delegenin iradesiyle yapılması gereken ama genel merkez delege iradesine saygı göstermediği için bu tüzük kurultayımız mahkeme kararıyla yapılıyor. Bunu temyize götürseniz de bir şey değişmez. Elbette bunu söyleyerek hakimlerin işine karışmak gibi bir niyetimiz elbette yok. Hukuka saygımız var. Ancak söz konusu olan karıştırılmasın lütfen bugün önümüzdeki birinci kurultay tüzüğümüzün bir maddesini değiştirmek için yapılan kurultaydır. Sayın genel başkanın bize 2018´i adres göstermesinin bir mantığı yok? ifadelerini kullandı.

?YARIŞIN SONUNA KADAR DA GENEL BAŞKAN ADAYIYIM?
MHP Genel Başkan Adayı konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Her şey kontrol altındadır. Sayın genel başkanımız endişe etmesinler. Biz partiyi ne paralele teslim ederiz, ne de başka herhangi bir güce. Parti emin ellerde olacaktır. Biz ülkücüyüz ve partimizi bundan sonraki süreçte de emin ellerde daha yükseğe taşıyacağız. Adayların ilerleyen süreçte birleşip birleşmeyeceği yönündeki soruları da yanıtlayan Oğan, ?Adayların birleşmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bunun bir gereği de yok zaten. Çünkü bu süreç tüzük kurultayını yapma sürecidir. Tüzük kurultayında adayların birleşip birleşmemesinin bir önemi yok. Basınımızda da, genel merkezimizde de yanlış bir algı var. Birinci merhale tüzük kurultayıdır. Bu tüzük kurultayında adaylar yarışmayacaktır. Tüzük kurultayında tüzüğün bir maddesini değiştirmek için bir oylama yapılacak ve bu oylamaya bütün delegeler katılacak ve tüzüğümüzü değiştireceğiz. Bu dedikleriniz ikinci merhalede. Eğer oradan tüzük değişikliğiyle ilgili uygun bir karar çıkarsa o takdirde o günün şartlarında oturulur bunların hepsi konuşulur. Ama şahsım adına ifade edeyim; ben genel başkan adayıyım ve yarışın sonuna kadar da genel başkan adayı olacağımı ve kazanacağımı da Allah´ın izniyle ve delegenin iradesiyle buradan ifade edebilirim.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli