Silifke´deki Karakucak Güreşleri devam ediyor
SPOR 28.08.2018 11:57:01 582 0

Silifke´deki Karakucak Güreşleri devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer Bayramı dolayısıyla bu yıl 5.´si düzenlenen ?Geleneksel Karakucak Güreşleri´, dördüncü gününde Silifke´nin Mara Yaylası´nda devam etti.

Silifke´nin Mara yaylasında er meydanında protokol üyeleri ve vatandaşlar ile birlikte halay çeken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ?1994´te Tarsus´ta başlattığımız bu hizmet hareketini, 2014´de Mersin´in geneline yaygınlaştırmak üzere sizler bizlere destek verdiniz. Sırtımıza hem çok zor hem de vebali çok ağır bir görevi yüklediniz. Biz de o günden bu yana gece gündüz demeden Mersin´i bir bütün olarak ele alarak, 13 ilçemizi, köyden mahalleye dönüşmüş 509 yerleşim birimimizi, kapanan 40 beldemizi hizmetlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Maalesef Mersinimiz bugüne kadar alması gereken birçok hizmetten mahrum kaldı. Özellikle kırsalda çok fazla hizmet eksikliği vardı ve bizde hizmeti kırsaldan merkeze doğru götüreceğimizi ilan ettik. Bir iddia ortaya koyduk. Yolsuz ve susuz yerleşim birimi bırakmayacağız dedik. Allah´a çok şükür ki Büyükşehir Belediyesi´nin hizmet alanında ve sorumluluğunda olan yolların büyük bir kısmı asfaltlandı. Bugün Mersin´in ulaşılamayan hiçbir yeri kalmadı? dedi. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hizmetlerin kısa bir sürede anlatılamayacak kadar çok olduğunu vurgulayan Kocamaz, ?Sizler zaten Mersin´deki inkişafı, gelişimi bizzat görüyorsunuz. Onun için diyoruz ki bu hizmetleri aynen 2014´te ?Gelin Mersin´in birlikte yönetelim´ dediğimiz gibi eksik kalan hizmetleri de yine birlikte tamamlayalım. Bugüne kadar verdiğiniz destekler, yaptığınız dualarla bu yolu birlikte yürüyoruz. İnşallah eksik kalan hizmetleri de birlikte tamamlamak yine bize nasip olacak? diye konuştu. 
Başcazgır Şükrü Kayabaş ve Cazgır Emin Gel´in renkli sunumları ve manileri ile canlanan etkinlikte, seyirciler güreşçileri dikkatle izledi. Dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele eden güreşçilerin mücadeleleri ise göz doldurdu. Karakucak Güreşleri´ne Türkiye´nin dört bir yanından katılan güreşçiler yaş, kuvvet ve ustalıklarına göre kategorilere ayrılarak kıyasıya mücadele etme fırsatı bulurken, minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride mücadele eden ve dereceye giren güreşçilerin zafer sevinci ise görülmeye değerdi. 
90+ kiloda güreşen Hüseyin Gündüz ile Enes Bandırma mücadelesinden Hüseyin Gündüz galip gelerek Mara Yaylası´nda başpehlivan oldu. Enes Bandırma´nın ikinci olduğu mücadelede ise üçüncülüğü Kenan Gür ve Salim Ercan paylaştı. 
Dereceye giren güreşçiler ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyelerinin elinden aldı. 
Burcu Güneş geceye güneş gibi doğdu 
Zafer Haftası konserlerinin Silifke ayağında ilk olarak sahneye Doğa Yavuz Uydacı çıktı. Uydacı´nın seslendirdiği birbirinden güzel ve hareketli türkülerin ritmine ayak uyduran Mara halkı coşkulu bir gece geçirdi. Son olarak sahneye çıkan Türk pop müziğinin sevilen ismi Burcu Güneş, Silifkelilere tadına doyulmaz bir gece yaşattı. Güneş, verdiği konserde Silifkelileri kendisine hayran bıraktı. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli