Şiddet olaylarına dikkat çekmek için sokak hayvanlarını tedavi ediyorlar
YAŞAM 6.07.2018 16:31:48 2007 0

Şiddet olaylarına dikkat çekmek için sokak hayvanlarını tedavi ediyorlar

Veterinerler, hayvanlara uygulanan şiddete karşı "Hayat Merhamettir" sloganıyla her gün bir ilçede sokak hayvanları tedavi ederek hayvanlara karşı duyarlı olunması gerektiğine dikkat çekiyor. Esenler´de hem vatandaşların hayvanlarını hem de sokak hayvanla

Sokak hayvanlarına yönelik şiddet olaylarına karşı veterinerler, "Hayat Merhamettir" sloganıyla her gün bir ilçede sokak hayvanlarını tedavi ederek hayvanlara karşı duyarlı olunması gerektiğine dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü işbirliğinde bu kez Esenler´de Dörtyol Meydan´da gerçekleştirilen etkinlik kapsamında veteriner hekimler meydana kurulan araçlarda yerini aldı. Veterinerler, meydanda saat 12.00 ve 15.00 arasında ilçedeki vatandaşların getirdiği hayvanları ve yaralı ya da hasta olan sokak hayvanlarının bakımını, muayenesini, yaralı olanların ise tedavisi ve aşılarını yaptı. Etkinlik kapsamında veterinerler, hayvanların genel sağlık taramasını, ağız ve diş sağlığı temizliklerini de gerçekleştirdi. Yaralı hayvanları sağlığına kavuşturmak için tedaviler yapan veterinerler, alana gelen vatandaşların hayvan hakları konusunda bilinçlenmesi için de bilgilendirme yaptı. 
?Parazit hastalıklarına yönelik ciddi yoğun talepler oldu? 
Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü´nde veteriner olarak görev yapan ve hayvanlara karşı gerçekleştirilen şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu ifade eden Muhammet Efe, ?Bugün burada sokak hayvanlarına yönelik, aşı, kuduz aşısı, ve genel muayene ve tedavisini yapıyoruz. Genellikle parazit hastalıklarına yönelik ciddi yoğun talepler oldu. Genel muayene de bazı vak´alara rastladık. O vak´alarında tedavisine yönelik gerek reçete gerekse yerinde tedavi uygulamasıyla vatandaşımıza yardımcı olmaya çalıştık. Son dönemlerde insanlara ve hayvanlara yönelik çok ciddi olaylar var. Bu vak´aların temelinde çocuk yaşlardaki hayvanlara taciz, ilk öncelikli durum maalesef belirli bir yaş sonrasında da insanlara yönelen sıkıntı psikopatik bir durum var. Bununla ilgili sloganımzı Merhamet Hayattır? dedi. 
?Gözü kör onun tedavisi için getirdim? 
Kedilerini tedavi ettirmek için meydanda kurulan alana gelen hayvansever Mehmetali Kazan, ?3 tane kedim vardı, aşı ve muayene için getirdim. Genelde yaşanan sorunlara vurgu yapmak gerekiyor. Sokak hayvanlarının başına gelenler tüm toplumun malumu; bir facia, dehşet yaşanıyor. Yavru kedileri getirdim, bir tanesinin gözü kör onun tedavisi için getirdim. Sokak hayvanları yaralandığı zaman acil bir şekilde ambulansın gelip bunları alması noktasında sıkıntı yaşıyoruz? dedi. 
?Ben hayvanlara iyi bakılmasını istiyorum? 
Kedisini tedavi ettirmeye gelen bir çocuk ise, ? Aşılarını yaptık, ben hayvanlara iyi bakılmasını, mamalarının, sularının verilmesini istiyorum. Hayvanları her zaman seviyorum?(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli