​​​​​​​Seyhan’da muhalefetten eleştiri bombardımanı
YEREL 16.06.2020 10:48:00 1497 0

​​​​​​​Seyhan’da muhalefetten eleştiri bombardımanı

Yasemin Şule Özülkü,“Belediyenin bütçesinin doğru kullanılmadığı, torpilli insanlar lehinde suiistimale uğratıldığı, kanunlar nezdinde suç unsurları oluşturulduğu açık ve nettir" dedi.

Seyhan Belediyesi’nin Haziran ayı son toplantısı hararetli tartışmalara sahne oldu. Mali Yılı Kesin hesap raporu, denetim raporu ve 2019 yılı faaliyet raporu üzerine AK Parti ve MHP grupları idareyi eleştirdi, CHP’li Meclis üyeleri ile Başkan Akif Kemal Akay cevap verdiler.

Seyhan Belediye Meclisi Başkan Akif Kemal Akay, katipler Duygu Ayçe Atikaslan ve Gülcan Bingöl tarafından açıldı.

Gündemin 16.maddesinde görüşülen Mali Yıl Kesin Hesabı üzerinde ilk sözü alan MHP’li Şehmus Uçar, komisyonda bu konu görüşülürken bir çok müdürü göremediklerini belirterek,”Buraya gelmeyen müdürler sadece meclis üyelerine saygısızlık yapmamışlardır. Aynı zamanda belediye başkanı tarafından atanan bu insanlar belediye başkanına da saygısızlık yapmışlardır” dedi.

 AK Partili Ali Coşkun, kısa bir değerlendirme yapacağını belirterek, “Evet; kısaca bir değerlendirme dedim. Zira; bu 15 aylık süreç için uzun uzun değerlendirebileceğimiz, uzun uzun üzerine konuşabileceğimiz herhangi bir durum söz konusu değil. 15 aylık süreçte ilçemiz için bırakın yeni projeler üretmeyi bir önceki yıl Faaliyet Raporu'nda hedef olarak yer alan, yapımı devam eden ya da temeli atılmış olan projelerin neredeyse hiçbiri tamamlanmadı. Yani uzun bir değerlendirme yapmak istesem de mümkün değil” dedi.

Coşkun, “ Gönül isterdi ki bu 15 ay içerisinde ve bugün burada yeni başlayan projeler, devam eden projelerin daha verimli olması ya da ilçemizin gelişimine katkı yapacak fikirler üzerine konuşuyor olabilseydik. Fakat ne yazık ki mümkün değil. Bu yüzden bu kısa değerlendirmeyi sizlerin ve Seyhanlı hemşehrilerimizin vicdanına bırakıyorum” dedi.

Coşkun şunları söyledi:

 “Hepimizin yaşayarak müşahede ettiği mevcut durum ve önümüze konulan gerek Faaliyet Raporu gerekse Mali Yılı Kesin Hesap raporu ilçemizin iyi yönetilemediğini, yönetimin acziyet içerisinde olduğunu ve bizlerin bu koltukların hakkını halkımız adına yeterince veremediğimizi açıkça ortaya koymaktadır. “

Coşkun, Gaziantep Şahinbey Belediyesi hesapları ve yapılan hizmetleri ile Seyhan Belediyesi’nin hesaplarını karşılaştırarak örnekler verdi.

Coşkun ve Ak Partili Mustafa Tunç’un  eleştirilerine cevap veren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana ile Gaziantep arasında çok fark bulunduğunu, Fatma Şahin ile kendisinin arasında tecrübe açısından da fark olduğunu belirterek, “Önümüzdeki dönem daha farklı olmamız gerektiği konusunda bunun başarılacağını düşünüyorum. Bu elbirliğiyle olacak bir şeydir. Gaziantep’in arkasında hangi desteklerin olduğu, sadece siyasi partiyi kastetmiyorum hiçbir şekilde, çünkü tırnak içinde söylüyorum, Gaziantep’te herkes Anteplidir. Yani herkes Antep’in çıkarları doğrultusunda el birliği ile çalışmıştır. İlerlemesinin nedeni budur” dedi.

Akay,”Önümüzdeki dönem için ben kendi adıma söz veriyorum, hizmetler bu yılın hizmetleri gibi olmayacaktır, bu süreç içerisinde sadece elimizdeki olanakları eksik bir takım işlerin tamamlanmasına kullandık ama önümüzdeki dönem farklı olacak. Bunda bütün meclis üyesi arkadaşlarımın bütün kurumların siyasi arkadaşlarımızın da desteğiyle önümüzdeki dönem çok daha farklı olacak” dedi.

Daha sonra oylamaya geçildi. MHP’li Şehmus Uçar’ın komisyonda bazı müdürlüklerin hesapları ile ilgili koyduğu şerhle birlikte oylanması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

YASEMİN ŞULE ÖZÜLKÜ’DEN ELEŞTİRİLER

Gündemin 17.Maddesinde 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesi gereğince 2019 Yılı Denetim Komisyonu Raporu Meclis Katibi Gülcan Bingöl tarafından okundu. Yasemin Şule Özülkü denetim kurulu üyesi olarak rapora şerh koyduğunu belirterek bir konuşma yaptı. Özülkü konuşmasında, “2019 yılı Mali bütçe ile ilgili yapılan kısmi denetlemeler sırasında gördüğüm sorunları, aksaklıkları ve usulsüzlük kokan çeşitli hususları sizlerin dikkatine sunmak istiyorum. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Sizlerle paylaşacağım hususlar kesinlikle Sayın Başkanı, başkan yardımcılarını, müdürleri veya diğer yetkilileri zor durumda bırakmak için değil, belediyenin işleyişini düzeltmek ve sizlerinde gözlerinden kaçtığını düşündüğüm hususlarda dikkatinizi çekmektir” dedi.

Özülkü daha sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Emlak, İstimlak İşleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü,  Park bahçeler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma Müdürlüğü, Sosyal Yardımlar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’ndeki yaptıkları denetimleri anlattı. Özülkü, “Tüm muvazaalı işlemleri belgeleri ve delilleriyle meclisimizle ve aynı anda kamuoyuyla, basın mensupları ile paylaşmaya hazırım. Belge ve bilgilerle beraber. Belediyenin bütçesinin doğru kullanılmadığı, torpilli insanlar lehinde suiistimale uğratıldığı, kanunlar nezdinde suç unsurları oluşturulduğu açık ve nettir. Konuyu uzatmamak adına birçok müdürlüğe bilgim ve haznem dahilinde olmasına rağmen değinmediğimi belirtmek istiyorum. Konuşmamın başında belirttiğim üzere; Sayın Başkanın bu hususlarda gerekini yapacağından en ufak şüphem olmadığını tekraren ifade etmek ve kanuni haklarımızın saklı olduğunu hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

En çok tartışma ise Seyhan Belediyespor’a yapılan yardım üzerinde oldu.

Gündemin son maddesinde ise 2019 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesine geçildi. Yapılan konuşmalardan sonra faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Seyhan Belediyesi çalışmalarına 01 Temmuz 2020 Çarşamba günü saa7 17.00’de devam edecek.

(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false