Seyhan´da yapıcı ve barışçıl öğrenciler yetiştiriliyor
YAŞAM 5.06.2017 10:23:54 1669 0

Seyhan´da yapıcı ve barışçıl öğrenciler yetiştiriliyor

Seyhan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen "Seyhan´da Arabulucu / Barış Yapıcı Lider Öğrenciler Yetişiyor" projesi ortaokullarda ve liselerde toplumsal barış, uzlaşı, diyalog ve

Seyhan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle ortaokullarda ve liselerde toplumsal barış, uzlaşı, diyalog ve bütünleşme kültürünün geliştirilmesi amacıyla başlatılan "Seyhan´da Arabulucu / Barış Yapıcı Lider Öğrenciler Yetişiyor" projesinin tanıtım ve sertifika töreni Şehit Yunus Uğur Ortaokulu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Törene Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, şube müdürleri, okul müdürleri, rehber öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Seyhan´da Arabulucu / Barış Yapıcı Lider Öğrenciler Yetişiyor" projesi hakkında bilgi veren Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın "Eğitim alan arabulucu / barış yapıcı öğrenciler, anlaşmazlık yaşayan arkadaşlarını bir araya getirerek, onların ortak sorunlarını müzakere etmelerini sağlıyor. Aynı zamanda eğitim alan arabulucu /  barış yapıcı öğrencilerin, velilerine anlaşmazlık çözümü ile müzakere eğitimi verilerek, aile içinde uzlaşı, diyalog ve müzakere kültürünün gelişmesine katkı sağlanıyor. Böylece aile içi ilişkilerin yapıcı ve barışçıl olarak sürdürülmesinin sağlanması amaçlanıyor" dedi.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın sözlerine söyle devam etti:

"Proje kapsamında her sınıftan belirlenen öğrenciler, rehber öğretmenleri tarafından verilen 18 saatlik eğitimlerin ardından Arabulucu / Barış Yapıcı Lider Öğrenci oluyor. Okullarda kurulan arabuluculuk odasında görev alan bu arabulucu / barış yapıcı öğrenciler; okulda öğrenciler arasında yaşanan uyuşmazlık durumlarına müdahale edebiliyor ve aldıkları eğitimler çerçevesinde öğrenciler arasındaki uyuşmazlıkları çözebiliyor. 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılında pilot olarak belirlenen 3 okulda uygulanmaya başlayan projede, 2016-2017 Eğitim - Öğretim yılı itibarı ile 14 okulda 1200 öğrenci ile uygulanmaya devam ediyor. Proje okullarından alınan geri dönüşlerde, uyuşmazlıkların çözümünde yüzde 93 oranında başarı sağlandığı verisine ulaşıldı. Projemizi Seyhan ilçesindeki tüm lise ve ortaokullarda uygulamayı hedefliyoruz."

Projemizle okuldaki disiplin sorunları azalacak, öğrenmeye ayrılan zaman artacak, öğretmenlerin tükenmişlikleri azalacak, öğretmen ve öğrencilerin ilişkileri gelişecek sınıf ve okul daha yaşanabilir hale gelecek, uzun dönemde akademik başarı gelecek.

Öğrenciler sorunları yüz yüze diyalogla çözecek, barış konusunda yeterlilikleri ve becerileri gelişecek. En önemli erdem, en önemli yaşam becerisi sorunları kavga etmeden diyalog yoluyla uzlaşarak çözme becerileri kazandırmaya çalışmaktayız."

Seyhan´da Arabulucu / Barışyapıcı Lider Öğrenciler Yetişiyor projesi tanıtım ve sertifika töreni Şehit Yunus Uğur Ortaokulu Toplantı Salonu´nda gerçekleştirildi. Törene Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, şube müdürleri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false