Seyhan Belediye Meclisi toplandı
YEREL 2.07.2020 11:04:00 1009 0

Seyhan Belediye Meclisi toplandı

AK Partili Yalçın Limoncu, Yasemin Şule Özülkü ve Sinan Altun ile MHP’li Şehmus Uçar Seyhan Belediyesi idaresini eleştiri topuna tuttular. CHP’li Fadime Geçioğlu da Türkiye gündemi üzerinde bir konuşma yaptı

Seyhan Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantıları hareketli başladı. AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri idareyi eleştiri bombardımanına tutarken, CHP’liler ise savunmaya geçtiler.

Seyhan Belediye Meclisi Başkan Akif Kemal Akay, katipler Duygu Ayçe Atikaslan ve Gülcan Bingöl tarafından açıldı. Başkan Akay, korona virüs nedeniyle yaşananlara değinerek, herkesin bundan sonra biraz daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Akay, sosyal medyada belediye aleyhinde yapılan yalan haberler yayınlandığını ileri sürerek,  kurumu hakkında yalan haber üreten ve kullananları şiddetle kınadığını söyledi.

Gündem dışı ilk sözü alan CHP Grup Başkanvekili Av. Fadime Geçioğlu, çoklu baro yasa tasarısı hakkında konuşma yaparken MHP’li Şehmus Uçar, ülke gündemi yerine Seyhan’ın sorunlarının konuşmasının daha iyi olacağını söyledi. Geçioğlu, kendisinin hem meclis üyesi ve aynı zamanda baroya kayıtlı avukat olduğunu belirterek, ifade özgürlüğünü kullandığını belirtti. Geçioğlu daha sonra 15 Temmuz Darbe girişimini, kıdem tazminatına yönelik yasa hazırlığını ve 1993 yılında 33 kişinin yanarak öldüğü Madımak’taki yangın olayını eleştirdi.

AK Partili Yalçın Limoncu ise, 27 Haziran 1997 Ceyhan depreme değinerek, “Bizlere düşen görevler çok fazla. Seyhan’da ve tüm Adana’da betonlaşıyoruz. Buna engel olmak zorundayız” dedi.

Seyhan Belediyesi’nde sürekli kadro değişikliği yaşandığını söyleyen Limoncu, “16 ayda idaredeki koltuk ve köşe kapmacayı takip etmekten yorulduk. Enerjinizi lütfen içerde harcamayın, Seyhanlı’ya hizmete harcamayın. Artık yeter, Seyhan’a zarar vermeyin. Lütfen Seyhan’a hizmet yapın” dedi.

MHP’li Şehmus Uçar da konuşmasında geçen ay mecliste kabul edilen faaliyet raporu üzerinde görüşlerini açıkladı. Belediye müdürlüklerinin bütçelerini eleştiren Uçar, “Belediyecilik vizyon işidir. Büyük projelere imza atar. Vizyonsuzlar ise günü nasıl kurtarırız derdine düşerler” dedi.

AK Partili Yasemin Şule Özülkü de,  20118-2019 ve 2020 dahil bu yıllarda çok ciddi bir kentsel dönüşüm çalışmasının yapılmadığını söyledi.

Kent Meydanı’nın Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devredileceği yönünde görüşlerin ortaya atıldığını kaydeden Özülkü, Seyhan belediyesi olarak bugüne kadar Kent Meydanı’na 180 milyon lira harcandığı belirterek,”Büyükşehir bu 180 milyon lirayı Seyhan Belediyesi’ne ödeyecek mi?” diye sordu.

Seyhan Belediyesi olarak bazı kulüplere 3 milyon liralık maddi yardımın yapılmadığını ifade eden Özülkü,  bugüne kadar 14 kulübün kendilerine maddi yardım yapılmadığına dair ellerinden yazılı belge aldığını ve bu kulüplere de yardım edilmesini istedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise, yardım yapılan kulüplerinin ıban numaralarına para yatırıldığını, bunun yanında hiç yardım yapılmayan kulüplerinde bulunduğunu söyledi.

AK Partili Sinan Altun, Belediye binası önündeki TC Seyhan Belediyesi yazısının kaldırılıp  (AŞ)Aile Şirketi yazısının yazılmasının daha iyi olacağını ifade ederek, “Belediyede imar müdürünün Gürselpaşa’da kendi eşinin yapmış olduğu inşaatına iskan veriyor ve bunun içinde eniştesi var, görümcesi var, bu liste uzayıp gidiyor” dedi.

Başkan Akif Kemal Akay hatibin sözünü keserek, bu konunun daha önce konuşulduğunu, görev değişikliği nedeniyle 2 yere imzanın atılmış olmasının defalarca dile getirildiğini, ama tekrar tekrar aynı şeyleri dile getirmenin çok da anlamlı olmadığını söyledi. Ona ait daha önce incelemelerin yapıldığını ve müfettiş raporlarının bulunduğunu belirten Akay, “Tekrar tekrar aynı şeyleri getirmenin anlamı yok, yapmayın bunu” dedi.

Akay, “Meclis kararı alalım, buranın adını aile şirketi koyalım, iyi olur yani. O söylediğiniz örnekle de burası aile şirketidir” diye sitemkar konuştu.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. 11 maddeden oluşan Seyhan belediye Meclis gündemine ek olarak 5 madde daha eklendi. Gündemin 1. Maddesinde ise Akkapı Mahallesinde bulunan  Seyhan Belediyesi’ne ait 1.213 ,53 metrekarelik parseldeki hissenin Aile sağlığı Merkezi ve Göçmen Sağlığı Merkezi amacında kullanmak üzere yapılan tahsis işleminin iptali oybirliği ile kabul edildi.

Seyhan Belediyesi çalışmalarına bugün saat 17.00’de devam edecek.

(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli