Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri Buluştu
YAŞAM 25.12.2017 12:16:52 242 0

Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri Buluştu

Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadınların erkeklerle eşit olmadığı müddetçe Mustafa Kemal Atatürk´ün hayalindeki uygar, laik, çağdaş ve sosyal hukuk devleti olunamayacağını söyledi.

Seyhan Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi Üyeleri, kadın sorunlarının ele alındığı tanışma yemeğinde bir araya geldi. Toplantıya, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş. Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Seyhan Belediyesi Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ve Seyhan ilçesinin kadın muhtarları katıldı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadının sosyal yaşamda yer alması gerektiğini söylerken ülkede uygarlığı, hukuku, barışı tesis etmenin kadınsız olmayacağını söyledi. Başkan Zeydan Karalar, "Konu kadın olanca aslında hem demokrasi hem insan hakları ile uygar dünya, uygar ülke her şey akla gelir. Eğer bir ülke uygar olacaksa eğer bir ülkede hukuk tesis edilecekse kadınsız olmaz. Kadının sosyal hayatta, siyasi hayatta yöneticilik ağırlığını koyması, erkekle eş ve eşit olması söylediklerimle aynıdır. Ülkedeki barışı tesis etmek kadından geçer. Siz bizlerle yani erkeklerle eş ve eşit olmadıkça Mustafa Kemal Atatürk´ün hayalindeki uygar, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıda konsey bünyesinde var olan örgütlenme ile kadın sosyal hayatta daha etkili yer alması için ve aynı anda gerek kentimizde gerekse ülkemizde demokratik sürece daha etkin katkıda bulunmaları için bir süreç planlamışlardır. Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Türkiye´nin ve dünyanın içinde bulunduğu en büyük meselenin temsili demokrasinin yolları açmak olduğunu söyledi.

Seyhan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sema Peynirci ise; Bir kentte demokrasinin oluşabilmesi için eşitlik ve özgürlük ilkesini esas alması gerekir yani o kentin idaresinin insan haklarını tanıması gerekir. İnsan haklarının temelinde eşitlik ve özgürlük ilkesi vardır.  Kadın hakları acısından değerlendirdiğimizde ise kadın erkek eşitliğini esas alan yönetim sistemini esas olması gerektiğini düşünmekteyiz. Yani toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmak gerekir. Yerel yönetimler demokrasinin ve katılımcılığın doğrudan uygulanabilir alanlar olduğu için, yerel yönetim anlayışının, hizmetlerinin, buna uygun olması gerekmektedir. Yerelden genele uygulanacak bu politikalar ile kadın yaşamda söz sahibi olabilecek, toplumsal, siyasal, sosyal hayatın içine girebilecektir. Seyhan Belediyesinin SEYMER´lerde binlerce kadına verdiği bu hizmeti bu anlamda çok değerli bulmaktayız.  Yine eşitlik birimini oluşturmasını da.. İste bu çalışmalar ile yerellerden genele doğru kadının yaşama karışmasına, sosyalleşmesine, söz sahibi olmasına hizmet edebiliriz" dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı