SEYHAN BELEDİYESİ´NDEN DOĞAL YAŞAM ALANI
YAŞAM 1.06.2017 10:00:43 389 0

SEYHAN BELEDİYESİ´NDEN DOĞAL YAŞAM ALANI

Seyhan Belediyesi ve Adana Lions Kulübü işbirliği ile Adana´nın Seyhan ilçesinde bulunan Pınar Mahallesi´ne doğal yaşam alanı park yapılıyor.

Parkın en büyük özelliği ise sokak canlılarında kullanımına açık olması... 300 kuş yuvası bulunacak parkın havuzları kedi ve köpek gibi sokak canlılarının su içmeleri için uygun hale getirilecek.

KUŞLAR KLİMALARA YUVA YAPMASIN DİYE PARK YAPTIRIYOR

Seyhan Belediyesi ve Adana Lions Kulübü işbirliği ile Pınar Mahallesi´ne sokak canlıları da düşünülerek doğal bir yaşam alanı yapılıyor. Pınar Mahallesi´nde oturan Adana Lions Kulübü üyesi Can Kaya, bir sabah kalktığında klimasının dış ünitesine kuşların yuva yaptığını gördü. Kuşları yuvalarından etmek istemeyen Kaya, evinin önündeki boş araziye park yapma kararı aldı. Parkın insanlar gibi sokak canlılarının da kullanabilmesi gerektiğini düşünen Can Kaya, hemen bir proje çizdirerek projesini Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile paylaştı. Başkan Zeydan Karalar´ın da onay vermesi ile Seyhan Belediyesi ve Adana Lions Kulübü işbirliği ile içerisinde 300 kuş yuvası bulunan parkın yapılmasına karar verildi.  3 bin 200 metre kare alana kurulacak doğal yaşam alanında Kedi-köpek gibi sokak canlılarının da su ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri havuzlar yapılacak. Ayrıca parkın havuzundaki sular kanalizasyonlara atılmayarak parkın çimlerinin ve ağaçlarının sulanmasında kullanılacak.

Proje için bir de komite kuran Adana Lions Kulübü üyesi Can Kaya, ürettiği projenin Seyhan Belediye Başkanı tarafından kabul görüp hemen uygulamaya konmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Kaya, "Balkonumda otururken kuşların klimalarımın dış ünitesine kuşların yuva yaptığını gördüm. Kuşların orada klima gürültüsü ile yaşam mücadelesi vermesi beni çok üzdü. Bende hemen evimin önünde bulunan mülkiyeti Milli Emlak´a ait boş bir araziye Adana Lions Kulübü ile birlikte hayvanların yararlanabileceği bir yaşam alanı yapmak için kolları sıvadım.  Arkadaşlarımızla birlikte geliştirdiğimiz projeyi Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bizzat paylaştım. Benim yaşadığım heyecanın aynısını sayın başkanda da gördüm. Birlikte projeyi hayata geçirme kararı aldık. Yapacağımız alan sadece insanla değil sokak canlılarına da hizmet verecek. Yazın Adana´nın sıcağında susuz kalan kedi-köpek gibi sokak canlıları burada en doğal ihtiyaçlarından su ihtiyaçlarını karşılayacak. Aynı zamanda 300 adet kuş yuvası bulunacak paraka gelecek kuşlar klimalarda yaşam mücadelesi vermeyecek. Havuzlarda kullanılan su kanalizasyona tahliye edilmeyip parkın içerisindeki ağaçların sulanmasında kullanılacak" şeklinde konuştu.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false