Seyhan Belediyesi´nde İmar Yönetmeliği ve Uygulamaları Tartışıldı
GÜNDEM 9.02.2017 13:17:43 567 0

Seyhan Belediyesi´nde İmar Yönetmeliği ve Uygulamaları Tartışıldı

Mühendis ve mimarlar ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin bir araya gelip, imar uygulamalarının ve yönetmeliğinin tartışıldığı toplantıda konuşan Başkan Zeydan Karalar, proje dışına çıkılan uygulamalara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Seyhan Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Mühendis Mimar Odaları Birliği´ne bağlı odaların yöneticileri, üyeleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Adana´da uygulanan imar yönetmeliği tartışıldı.

Seyhan Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendisinden proje dışına çıkılarak yapılacak inşatlara müsaade edilmesinin beklenmemesini istedi. Başkan Karalar, ?Hepimizin amacı kentimiz adına iyi bir şeyler yapmak. İnsanlarımız adına iyi bir şeyler yapmak. Bir birimizin işini zorlaştıran mekanizmalar değiliz. Hepimizin bir görev ve sorumluluğu var. Bu görev ve sorumluluğu doğru hızlı yapılabilir ve eşit şartları sağlamak koşuluyla yapmak durumundayız. Bunu yapmazsak ne olur? Bunu yapmazsak başlıyor dedikodular konuşmalar. İmarda bir sürü muazzamının olduğunu gördük. İçerde dışarıda fazlalıklar oluyor. İçerideki fazlalıkları kanunlar ölçüsünde çözmeye çalıştık. Kimseye kıyak geçerek değil ama insanlara mümkün mertebe yardımcı olmaya çalıştık. Zaten dışarıda olanlara müdahale şansımız yok. Aslında bu oturur gibi de oldu. Ben bu konuda çok kararlayım arkadaşlar benim burada çok kararlı olduğumu biliyorlar ama sanıyorum müteahhitlerin bir bölümüne, yapı denetimin bir bölümüne ya da proje çizenlerin bir bölümüne çok kararlı olduğumuzu anlatamadık. Proje çizenler nerden ne uydururum nerden ne kaçırırım ne kadar benim müşterime kıyak yaparım derdiyle proje çizebiliyorlar. Bu doğru değil en azından mühendisin mimarın teşebbüs edeceği bir yöntem değil. Ardından öyle yapmamıza rağmen zaten fazla aldığı projesinin de fazlasını yapıyor. Bunları da tespit ettik. Kusura bakmayın ben makine mühendisiyim, oda başkanlığı da yaptım zaten odalarla iç içe çalışmayı o yüzden çok istiyorum. Bu konuda bilgi haznesine çok sahipler bizde onlardan yararlanmak istiyoruz. Kim adına; kent adına, hepimiz adına. Hepte sağ olsunlar yanımızda durdular. Onlarla birlikte yapabileceğimiz her işi birlikte yapmaya özen gösteriyoruz. Benim kafamda başka bir şey yok benim kafamda işleri doğru yapmak var. Herkesi eşit noktada görmek var ve herkese eşit davranmak var? ifadelerine yer verdi.

Toplantıya katılan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi adına Selçuk Göndermez ve YDKB Adana Şube Başkanı Mustafa Çampınarı mevcut yönetmelik, uygulamalar ve yaşanan sorunlar ile ilgili olarak görüşlerini bildirdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli