Şevkin, “Daha çok sevgi diline ihtiyacımız var”
SİYASET 8.05.2020 14:51:00 608 0

Şevkin, “Daha çok sevgi diline ihtiyacımız var”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada Atatürk’ün dediği gibi dünyadaki her şeyin kadının eseri olduğuna işaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin ekonomik sıkıntılar ve salgın gibi çok zor bir süreçten geçtiğini, bu zor günlerde daha çok sevgi diline ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Pazar günü kutlanacak ‘Anneler Günü’ nedeniyle yazılı açıklama yapan Dr. Şevkin, Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi dünyadaki her şeyin kadının eseri olduğuna işaret etti. Annelerin sevgi ve anlayışının tüm zorlukların üstesinden gelen önemli bir güç olduğunu kaydeden Dr. Şevkin, bu gücün toplumun tüm kesimlerine yaymanın önemine işaret etti.

Annelerin sembolik olarak yılda bir kez değil her gün ama her gün hatırlanmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Dr. Şevkin, daha çok ev işleriyle uğraşan, iş ve toplumsal yaşamda istediği ölçüde yer alamayan anneler için yeni yasal düzenlemeler gerektiğini söyledi.

“KADINI, ANNEYİ ÖTEKİLEŞTİREN BAKIŞ AÇISI DERHAL SONA ERMELİ”

Herhangi bir işte çalışamayan tüm annelerin sosyal devlet ilkesinden hareketle düzenli bir gelir elde etmesinin yanı sıra ekonomiye katılımının sağlanmasının Türkiye’yi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırabileceğine dikkat çeken Dr. Şevkin, “Kadını, anneyi ötekileştiren bakış açısından derhal uzaklaşmamız gerekiyor. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Atatürk, tüm dünyaya örnek olacak şekilde kadını omuzlar üzerinde yükselmeye değer gören anlayışla yeni kararlar almış, kadına yeni haklar tanımıştır. Ancak görüyoruz ki günümüzde iktidar erki daha çok erkek egemen toplum anlayışı güdüyor. Bu eril zihniyeti kabul etmemiz mümkün değil. Kadına ve annelere bakış açısının değişimi biliyoruz ki zihniyet değişimiyle mümkün olacaktır. Çünkü mevcut bakış açısı öncelikle kadınları, anneleri ve tüm toplumu derinden yaralayan eylem ve söylemleri beraberinde getirmektedir” diye konuştu.
“ANNE ŞEFKATİ TOPLUMA YANSIMALI”

Çocukları iyi bireyler, topluma faydalı insanlar olarak yetiştirme çabalarının ekonomik ve sosyal olarak takdirle karşılanması gereken kadınların ne yazık ki günümüzde tacizle, tecavüzle ve cinayetle karşı karşıya kalmasının üzüntüsünü yaşadığını belirten Dr. Şevkin, gerek salgın günlerinde gerekse ekonomik ve sosyal sorunlarda annelerin şefkatiyle, sevgi diliyle, çocukları, ailesi ve ülkesi için varını yoğunu ortaya koyarak, cefalı ve vefalı davranışlarının tüm topluma yansımasını diledi.

CHP’li Dr. Şevkin, hayatını kaybetmiş tüm annelere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, zorluklara göğüs geren, toplumu sevgiyle kucaklayan, çocuklarını güvenle geleceğe hazırlamaya çalışan tüm annelere de sağlıklı ve huzurlu günler diledi, Anneler Günü’nü gönülden kutladı.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı