SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ TUTUKLANDI
SİYASET 4.11.2016 16:46:32 424 0

SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ TUTUKLANDI

HDP operasyonunda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı. HDP´ye yönelik operasyonda aralarında eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ´ın da olduğu 12 milletvekili gözaltına alınmıştı. Selahattin Demi

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ´ın yanı sıra Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Ziya Pir, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve İmam Taşçıer gözaltına alınmıştı.

Önceki gece Diyarbakır´daki evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün sabah avukatı ile birlikte adliyeye çıkarıldı. Avukatı Demirtaş´ın adliyede isnat edilen suçlara dair savcının sorularına yanıt vermek istemediğini, sadece kısa bir beyanatta bulunacağını söylediğini sosyal bildirdi. Selahattin Demirtaş, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanması istemiyle Sulh Ceza Hakimliği´ne sevk edildi. Demirtaş hakkında tutuklama kararı verildi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise dün gözaltına alındığı Ankara´dan Diyarbakır´a getirildi. Figen Yüksekdağ, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Figen Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı verildi.

İDRİS BALUKEN DE TUTUKLANDI

Ankara´da Genel Merkez binasında dün gece gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl Adliyesi´ndeki savcılık sorgusundan sonra tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Sulh Ceza Hakimliği, Baluken hakkında tutuklama kararı verdi. Baluken´in, hem savcılıkta hem de Sulh Ceza Hakimliğinde ifade vermediği öğrenildi.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
HDP´li milletvekillerine yönelik terör soruşturması çerçevesinde, gece saatlerinde parti genel merkezine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sabah saatlerinde özel uçakla Esenboğa Havalimanı´ndan Diyarbakır´a getirilmişti. Adliyeye sevk edilen Önder, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Önder´in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

SEBAHAT TUNCEL GÖZALTINA ALINDI!

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Adliye binası önünde gözaltına alındı.

HDP´Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN AÇIKLAMA

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, ??Belediye başkanlarımıza yapılan ve dün gece eş başkanlarımızın içinde bulunduğu 13 gözaltı var. Eş Başkanımız savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu tabloyu kimse bir yargı süreci ile tarif edemez? dedi.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ile birlikte HDP Eş Başkanları Selahhattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin TBMM HDP Grup Yönetim Toplantı Salonu´nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısını genel merkezlerinde yapamadıkları için Mecliste yaptıklarını belirten Bilgen, "Bugünkü tablonun hukuki hiçbir izahı yoktur? dedi. Bilgen, yargılanmaktan korkmadıklarını söyleyerek, "Hiçbirimiz hukuktan kaçmıyoruz. Tam tersine hırsızlık, yolsuzluk ya da başka suçlar, hangi nedenle olursa olsun biz dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kendimiz girişimde bulunduk. Komisyonumuz anayasa teklifini yaptı. Bu tablo bizim açımızdan ifade verip vermeme ile ifade edilecek durum değildir? diye konuştu.

Bilgen, ?Belediye başkanlarımıza yapılan ve dün gece eş başkanlarımızın içinde bulunduğu 13 gözaltı var. Eş Başkanımız savcılık tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bu tabloyu kimse bir yargı süreci ile tarif edemez. Dört ilin savcısının aynı anda aynı saatlerde evleri basma kararı çok net siyasi operasyondur" dedi. Bilgen, halkın ve kendilerine oy vermeyen, demokrasiden, barıştan yana tavır alanların yanlarında olması gerektiğini söyledi.

Mardin Milletvekili Sancar ise, "Burada yapılan şey 1 Kasım´da denenen şeydi. Darbeyle bizi Meclis dışında bırakmaktı? dedi.  Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir de, vicdanlarının temiz olduğunu ifade ederek, "Eş başkanlarımız, milletvekillerimiz ve bugüne kadar tutuklanan belediye başkanlarımız hırsızlıktan dolayı tutuklanmadılar" ifadelerini kullandı.

CHP´Lİ TANRIKULU´NDAN HDP OPERASYONUNA TEPKİ

Demirtaş ve Yüksekdağ´ın gözaltına alındığı terör operasyonuna ilgili CHP´li Tanrıkulu´ndan açıklama geldi. CHP´li Sezgin Tanrıkulu, HDP´ye destek olarak, operasyonu ´ülkeyi bölme hareketi´ olarak niteledi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 9 milletvekili gözaltına alındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP´ye yapılan terör operasyonunu "AKP darbesi" şeklinde nitelendirerek HDP´ye destek oldu. Tanrıkulu "Yapılan sadece darbe değil aynı zamanda ülkeyi bölme harekâtıdır! TBMM bir kez daha bombalanmıştır" dedi.

HDP´Lİ PİR, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır´da gece saatlerinde gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde gece saatlerinde gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Pir, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkeme tarafından, hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı verilerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HDP´YE ALMANYA DEVLET BAKANI BÖHMER´DEN ZİYARET

Halkların Demokratik Partisi Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, "Türkiye´de hukukun üstünlüğü yoktur. Hukuk tamamen rafa kalkmıştır" dedi.

HDP´li Özsoy TBMM HDP Grup Yönetim Salonu´nda Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer ile görüştü.

Özsoy, Alman Bakanın dayanışma gösteresi olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Ortada hukuki bir sürecin olmadığını düşünüyoruz. Zaten Anayasa ve Türkiye´nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı bir şekilde dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerimiz, son derece hukuksuz şekilde gözaltına alındılar, savcılığa, mahkemeye gönderilmişlerdir. Türkiye´de hukukun üstünlüğü yoktur. Hukuk tamamen rafa kaldırılmıştır ve kesinlikle Türkiye´de tarafsız ve bağımsız yargının olduğuna inanmıyoruz. Bu siyasi operasyon Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmıştır ve nihai hedefi kendisi Başkanlık sistemine giderken kendisini 15 Haziran ve Kasım seçimlerinde durdurmayı başaran HDP´yi şimdi son derece taraflı Cumhurbaşkanı´nın emrinde olan kurumlarıyla HDP´yi saf dışı etmeye çalışıyor. Bu ülke Kürdü, Türküyle daha iyi bir Türkiye´yi hak ediyor" dedi. Alman Devlet Bakanı Maria Böhmer, gözaltılarla ilgili kendilerinden bilgi almak istediklerini söyledi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli