?ŞEHİTLERİN GAZİLERİN HESABINI BU İKTİDAR VERECEK?
SİYASET 12.04.2016 17:33:34 284 0

?ŞEHİTLERİN GAZİLERİN HESABINI BU İKTİDAR VERECEK?

Partisinin grup toplantısında Kılıçdaroğlu, ?Şehitlerimiz geliyor, sorumlusu PKK. Sen nesin kardeşim. Sen Türkiye Cumhuriyeti Devletini onunla meşru hale getirmedin mi, aynı masaya oturmadın mı? 14 yıldır bu ülkeyi kim bu hale getirdi sorsunlar vicdanlar

ANKARA (İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ?Kendi hırsızlarını korudular mı korumadılar mı? Hırsızların önüne yattılar mı yatmadılar mı? Biliyorum yine kıyameti koparacaklar, Kılıçdaroğlu bunu niye söyledi. Kim hırsızın önüne yatarsa karşısında beni bulur. Benim vicdanım rahat? dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM´de partisinin grup toplantısında konuştu. ?Şehitlerin, gazilerin hesabını bu iktidar verecek. Şehirler silah deposu haline getirilirken, ?Aman sakın dokunmayın´ diyenler bunun hesabını verecek? diyen Kılıçdaroğlu, ?Kamyonda kalaşnikof silahlar Nusaybin´de dağıtılırken seyrediyorlar. Her gün şehidimiz geliyor, sorulmayacak mı bunun hesabı. Vatandaşlar Kilis´te her gün onlarda diken üstündeler; acaba bomba nerede patlayacak diye. Bu memleketi bu hale kim getirdi Allah aşkına. Sabah akşam CHP´yi suçluyorlar, insaf denen bir şey var ya, insanda biraz vicdan olur vicdan. İktidarda sizsiniz kardeşim, bütün belalardan kendinizi sıyırıyorsunuz. Ne kadar sorumluluğunuz varsa, sorumluluğu alıp bir başka yere götürüyorsunuz. Şehitlerimiz geliyor, sorumlusu PKK. Sen nesin kardeşim. Sen Türkiye Cumhuriyeti Devletini onunla meşru hale getirmedin mi, aynı masaya oturmadın mı? 14 yıldır bu ülkeyi kim bu hale getirdi sorsunlar vicdanlarına? ifadelerini kullandı.

?SİYASİ AHLAK YASANI ÇIKMALI, SİYASET KİRLİLİKTEN ARINMALI?
Dokunulmazlıklar konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, ?Dokunulmazlık söz konusu olduğunda, yolsuzluk yapan bakanlarla ilgili bunlara dokunmayın. Hiçbir sorun yok diyor. Ya yolsuzluk yaptı. Olsun diyor, o bizdendir yapabilir diyor. 4 Bakanın dosyasını böyle kapadılar. Bütün dünya bunu biliyor, bizde biliyoruz, Mısır´daki sağır sultanda biliyor ama hesabını soramıyor çünkü parlamento hükümetin emrini almış durumda. Medya mı diyorsunuz; eğer hükümetten yanaysanız bütün kamu bankalarını ilanları gelir. Her türlü reklam gelirlerini elde edebilirsiniz. Değilseniz, her türlü ceza ve baskı üzerinizde olur. Bunu dünya biliyor mu? Elbette biliyor. Yargı mı diyorsunuz; ne diyor AKP´li milletvekili ?Başkanlık sitemine ne gerek var´ diyor, ?Yasama, yürütme ve hükümet bizim elimizde, biz zaten istediğimizi yapıyoruz. O zaman neden bunlar bu kadar itiraz ediyorlar. Bir gerçeğin bu kadar net ifade dildiği ilk kez Türkiye´de uygulandı. Ben yasama ve yargı organını kendi emrimde tutuyorum dolayısıyla bana hiçbir güç dokunamaz. Böyle bir tablo ortaya çıkınca ahlaki erozyon da doğal olarak ortaya çıkıyor. Ahlaki yozlaşma hiç bu kadar yüksek düzeye çıkmamıştı. İlk kez 14 yıl din üzerinden siyaset yapan bir iktidar döneminde ahlaki yozlaşma yüzde 100 artmıştır. Yapanın yanına kar kalıyor ama milletime sözüm söz, siz kul hakkı yiyenlerden hesap sormak istiyorsanız tek bir adresiniz vardır; CHP. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum kul hakkı yiyenden hesap sorun diyorsanız, bu İslamiyet´ten en büyük günahtır diyorsanız, bu günahın gereğinin yerine getirilmesini istiyorsanız, gelin CHP´ye bu düzeni kökten değiştirelim. Ahlak çok önemli bir kavram. Ahlakın olmadığı hiçbir toplum yoktur 21. Yüzyılın dünyasında. Eğer siz ahlakı yozlaştırırsanız ülkeyi yozlaştırırsınız sonunu getirirsiniz bu ülkenin. Ahlak kavram olarak pek çok kültürden beslenir. 21. Yüzyılın dünyasında bütün mesleklerin neredeyse ahlaki kuralları vardır. Hangi alanda ahlaki kural yok; sadece siyasette. Siyasette ahlaki kurallar yok. O nedenle her fırsatta söylüyorum, siyasi ahlak yasanı çıkmalı, siyaset kirlilikten arınmalı. Bu olursa Türkiye kurtulur. Ahlak bütün inançların, dinlerin ortak temelidir. Ahlak inançları düzeltir, insanı yüceltir, görkemli kılar? değerlendirmelerinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı da eleştirerek, ?Çoluk çocuk ekmek bulamazken, insanlar işsizken sen kalkıyorsun dünyanın parasını veriyorsun kendine saray yaptırıyorsun. Bunu kaça mal ettin dediğimiz de bunu açıklamıyorsun. Neden açıklamıyorsun?? dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunlara da değindi:

?Aile boyu yolsuzluk yapmadılar mı bunlar? Köşeyi dönmediler mi ? Vatandaşın 5 kuruşuna tenezzül etmediler mi? 33 milyar liralık kaçak elektriğin faturasını namuslu insanlara yüklemediler mi bunlar? Ben defalarca çağrı yaptım, çık adam gibi söyle ben kul hakkı yemedim diye. Korkudan bu lafı duymamazlıktan geliyor, başka lafın hepsini duyuyor ama bunu duymuyor, sabah akşam kul hakkı yediği için. Bana sataşmayı da ihmal etmiyor. ?o çıraktır çırak´ diyor. Buradan söyleyeyim, ben Mustafa Kemal Atatürk´ün ve Bülent Ecevit´in çırağıyım. Ama ona söyleyeyim sen de hırsızların ustasısın, arada fark var. Hırsızlık konusunda kimse eline su dökemez. Aile boyu hırsızlık yaptılar.?

?SULTAN AHMET CAMİİ´NİN SİLÜETİNİ BOZAN GÖKDELENLERİ TRAŞLA BEN DE SANA SAĞ OL SAYIN BAŞBAKANIM DİYECEĞİM?

?Sayın Davutoğlu, ?edep yahu´ demiş, bana yollama yapıyor? diyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
?Edep nedir biliyor musunuz? Yasalarla verilen görev yerine getiriliyorsa edepte vardır ahlakta vardır. Kurallara uyulursa edepte vardır, ahlakta vardır. Şimdi kalkıp İstanbul´da konuşuyor, ?nereden çıktı bu gökdelenler, bir bıçak gibi İstanbul´un bağrına hançerlenmiş´ diyor. Bu adam gerçekten Başbakan mı? Türkiye´de yeni mi yaşıyor? İstanbul´u yirmi küsur yıldır siz yönetiyorsunuz. Eğer sen edepten söz ediyorsan, ahlaktan söz ediyorsan, yargı kararlarına uymaktan söz ediyorsan yapacağın tek şey var, Sultan Ahmet Camii´nin siluetini bozan 16-9 gökdelenleri var. Onları mahkeme kararına göre traşlarsın, söz veriyorum ben de geleceğim seni kutlayacağım. Sağol Sayın Başbakan edep budur ve sizi kutluyorum diyeceğim.?

?SEN O ÇELENGİ GÖTÜRECEKSİN ENSAR VAKFI´NIN ÖNÜNE KOYACAKSIN?
Karaman´da yaşanan ?cinsel istismar´ konusunda da değerlendirmelerde bulanan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, olayı Lut Kavmin´in 21. yüzyıl versiyonu olarak değerlendirdi. CHP milletvekillerini ve avukatları olayı takip etmeleri için Karaman´a gönderdiğini belirten Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

?Olayı büyük bir soğukkanlılıkla takip edin. Çocuklar bizim çocuklarımız, aileleri bizim ailelerimiz. Gittiler raporlarını yazdılar, olay medyada yer aldı. Yer aldı ama öyle şeyler oldu ki vicdanım kabul etmedi. Bütün AKP camiası, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, milletvekilleri koro halinde çocukları değil Ensar Vakfı´nı ve derneği savunmaya kalktılar. Çocukların haklarını kim savunacak? O, çocukların haklarını biz savunacağız. Aileden sorumlu bakan şunu söylüyor ?buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleri ile ön plana çıkmış olan kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz.´ Bu lafa kimse itiraz etmiyor. Vatandaşlarıma sesleniyorum, samimi Müslümanlara sesleniyorum kendi çocuklarını düşünsünler. Kaç kere rastlanmış olması gerekirdi senin vicdanın rahat etsin ya da rahatsız olsun. İtiraz ettim, Ensar Vakfı´nın önüne neden yatıyorsunuz dedim. Koro halinde itirazlar, siyah çelenkler. Sen o çelengi götüreceksin Ensar Vakfı´nın önüne koyacaksın. Bunlar kadını insan olarak görmüyorlar, kadını cinsel obje olarak görüyorlar. Asıl hastalık burada, ruh hastalığı. Ne yaparsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler, kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğiz.

?ZATEN MUHATABIMIZ ERDOĞAN DEĞİLDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

?Bu meşhur zat var ya, geçen diyordu ya, ?CHP Genel Başkanını artık muhatap almayacağız.´ Çok şükür ağzından çıktı, ben de sevindim. Zaten bizim muhatabımız o değildi. Sen bizim muhatabımız değilsin dedik, fakat dayanamıyor ertesi gün kalkmış sosyal sigortalardan bahsediyor. Sen başbakanlık yapmadın mı? Yaptın. Benim genel müdürlük yaptığım dönemde bütün dosyalarımı inceledin mi? İnceledin. Müfettiş ordusu görevlendirmedin mi? Görevlendirdin. 5 kuruş açık buldun mu? Bulamadın. Çünkü ben kul hakkı yemem, sen yersin. Dilini tutamıyor her türlü hakareti yapıyor. Ama ben onun dilinden değil Ozanların dilinden cevap vereceğim. Aşık Veysel şunu diyor, ?Olmayasın karaktersiz, çok konuşan yerli yersiz/ Adın doğru kendin hırsız, karanlıkta dolaşırsın.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı