ŞEHİT YEĞENİ KAMUFLAJLA TÖRENE GELİP ŞİİR OKUDU HERKESİ DUYGULANDIRDI
GÜNDEM 18.03.2016 11:47:53 457 0

ŞEHİT YEĞENİ KAMUFLAJLA TÖRENE GELİP ŞİİR OKUDU HERKESİ DUYGULANDIRDI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ´NİN 101. YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİTLİKTE DÜZENLENEN TÖRENDE KAMUFLAJLA GELİP ŞİİR OKUYAN ŞEHİDİN YEĞENİ HERKESİ DUYGULANDIRDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 101. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende kamuflajla gelip şiir okuyan şehidin yeğeni, herkesi duygulandırdı.
Tören, Valilik, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Şehit Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği´ne ait çelenklerin Şehitlik Abidesi´ne konulmasıyla başladı. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı ve Türk Bayrağı göndere çekildi. Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Muhammet Çetin, Çanakkale Savaşı millet olma bilincinin tohumlarının atılarak Kurtuluş Savaşı´nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir prestij ve azmin mücadelesi olduğunu söyleyerek, "Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi sarsılmaz imanları eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır" dedi.
Çetin´in konuşmasının ardından 1994 yılında Ankara´da vatani görevini yaparken şehit olan Jandarma Er Fettah Çevikoğlu´nun kız kardeşi Pınar Çevikoğlu şiir okudu. Arkasından ise 2004 yılında Tunceli´de vatani görevini yaparken şehit olan Mustafa Göksal´ın yeğeni Zeynep Sude Göksal askeri kamuflaj giyerek geldiği tören alanında okuduğu şiir ile herkesi duygulandırdı. Hiç görmediği amcası için her yıl şehitler gününde amcasının fotoğrafını bastırdığı tişörtü ve kamuflajı giyip geldiğini söyledi. Daha sonra İl Müftüsü Arif Gökce, katılımcılarla birlikte şehitlerin ruhu için Kur´an-ı Kerim okuyup dua etti. Duaların ardından Vali Mustafa Büyük ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş şehit defterini imzaladı. Şehitlikteki mezarlara tek tek karanfil bırakan kent protokolü daha sonra şehit aileleriyle sohbet etti.

ACILARI TAZE OLAN ŞEHİT YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Şehitlik ise şehit yakınlarının akınına uğradı. Sabahın erkek saatlerinden itibaren şehit anne, babası ve diğer yakınları şehitleri kabirlerinin başında andı. Özellikle son günlerde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan askerlerin yakınları dua okuyup gözyaşlarına boğuldu. 19 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır´ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Sercan´ın annesi Sahre Yılmaz ve babası Mehmet Feridun Yılmaz çocuklarının henüz mezar taşı yapılmamış kabir başında gözyaşlarına boğuldu. Cizre´de bölücü terör örgütü PKK´ya karşı verilen mücadelede 31 Ocak 2016 tarihinde ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA´da 11 Şubat 2016 tarihinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur´un (27) ailesi de sabah saatlerinde şehitliğe geldi. Anne Sevim Buğur oğlunun kabri başında ağıtlar yakıp gözyaşlarına boğuldu.
Törene, CHP Adana milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false