ŞEHİT ATEŞİ SAMSUN´A DÜŞTÜ
TERÖR 30.05.2016 18:21:36 622 0

ŞEHİT ATEŞİ SAMSUN´A DÜŞTÜ

Van´da PKK´lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan 2 polis memurundan biri olan Yakup Kurt´un Samsun´un Havza ilçesindeki babaevine ateş düştü.

Van´da zırhlı polis aracının geçişi sırasında, PKK´lı teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu, Van Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi´nde görevli Samsunlu Polis Memuru Yakup Kurt ile Giresun doğumlu Osman Bodur şehit oldu.

Polis Memuru Yakup Kurt´un şehit olması Samsun´un Havza ilçesi Demiryurt Mahallesi´ndeki babaocağına ateş düşürdü. Acı haberi anne Hayriye Kurt ve baba Naci Kurt, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever´den aldı.

Haber verilmesinin ardından çevredeki vatandaşlar da şehidin baba evine taziye ziyaretinde bulundular. Ayrıca yağmurdan dolayı çamur olan şehidin evinin önüne de Havza Belediyesi 2 kamyon çakıl döktü.

Evli ve 2´si kız, 1´i erkek olmak üzere toplam 3 çocuk babası olan şehit Yakup Kurt´un cenazesi bu gece Merzifon´daki askeri havaalanına gelecek. Şehidin cenazesi bugün Havza ilçe merkezindeki Kevser Camisi´nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Demiryurt Mahallesi´nde toprağa verilecek.

VAN´DAN ACI HABER GELDİ

Aslen Giresunlu olan ve daha önce Ordu´nun Çaybaşı ilçesinde görev yapan Polis Memuru Osman Bodur, 2 yıldır görev yaptığı Van´da meydana gelen patlama sonucu şehit oldu.

Giresun Eynesil doğumlu olan ve son olarak Çaybaşı İlçe Emniyet Amirliği´nde görev yaparken şark görevi için Van´a tayin olan Polis Memuru 45 yaşındaki Osman Bodur, Van Hacıbekir Mahallesi´nde yola döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) zırhlı polis aracı geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit düştü.

Evli ve üç çocuk babası olan Şehidin Ünye´deki TOKİ Konutlarında ikamet eden ailesine acı haberi Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde görevli polisler verdi.

Acı haberinin ailesine verilmesinden sonra ailenin oturduğu apartman Türk bayrakları ile donatıldı. Acı haberi veren polisler, şehidin eşi Fatma Bodur ve çocuklarını teselli etmeye çalıştı.

HATAYLI ŞEHİT POLİSİN BABA EVİNDE YAS VAR

Şırnak´ta PKK´lı teröristlerin önceki gece gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Cuma Bilek´in (28) Hatay´ın merkez Antakya ilçesi Açıkdere Mahallesi´ndeki baba evine acı haber ulaştı.

Cuma Bilek´in şehadet haberini baba Abdullah ve anne Fatma Bilek´e, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, beraberindeki polis, askeri yetkililer ve sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Şehidin haberinin alınmasının ardından baba evinden acı çığlıklar yükselirken, şehidin komşuları da evlerine Türk bayrakları astı. Mahalle Camii´nden de şehidin şehadet haberi salayla birlikte mahalle halkına duyuruldu. Şehit Cuma Bilek´in cenazesinin bugün saat 15.00´te Açıkdere Mahallesi´nde düzenlenecek törenin ardından Açıkdere Mahalle Mezarlığı´nda toprağa verileceği açıklandı.

Melahat Bilek ile evli olan şehit Özel Harekat Polisi Cuma Bilek´in 28 Nisan´da görevli olduğu Kahramanmaraş´tan geçici görevle Şırnak´a gittiği öğrenildi. 5 kardeşin 2.´si olan şehidin 2013 doğumlu Fatma Hilal ve 2015 doğumlu Elif Duru isimli 2 kızı olduğu belirtildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şırnak´ta PKK´lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Cuma Bilek´in cenazesi, Hatay´ın Antakya ilçesinde toprağa verildi.

8 yıllık Özel Harekat Polisi Cuma Bilek´in (28) cenazesi, ilk olarak Açıkdere Mahallesi´ndeki baba evine götürüldü. Burada alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi törenin düzenleneceği Açıkdere Mahalle Meydanı´na getirildi. Burada binlerce kişinin katılımıyla, Müftü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Açıkdere Mezarlığı´na götürülerek toprağa verildi.

Şehidin cenaze namazına; Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdem Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ katıldı.

KONYA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Şırnak´ın Uludere ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının açtığı ateşle şehit düşen 32 yaşındaki Mehmet Düzenli´nin Antalya´daki baba ocağına ateş düştü. Aile, Türk bayraklarının asıldığı sokakta taziyeleri kabul ettikten sonra, cenazenin defnedileceği Konya´ya dualarla uğurlandı.

Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli, Şırnak´ın Uludere ilçesinin Kuzey Irak sınırındaki Kanimasi üs bölgesine, PKK´lı teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında ağır yaralandı. Helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Düzenli, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

NİŞANLANACAKTI

Şehidin Kepez ilçesi Şafak Mahallesi 4277 Sokak Emek Apartmanı´nda ikamet eden baba ocağına acı haber dün gece geç saatlerde verildi. İşçi emeklisi baba Sait ve ev hanımı anne Anakadın Düzenli, gözyaşlarına boğuldu. Şehitin baba ocağına dev Türk bayrağı asılırken, sokak da bayraklarla donatıldı.

Düzenli ailesinin yakınları ve komşuları acı haber üzerine şehit evine akın etti. Şehit Düzenli´nin 3 kardeşi olduğu ve evli olmadığı öğrenildi. 2 yıllık sevgilisi olduğu belirtilen Düzenli´nin görevini tamamlamasının ardından nişanlanmayı planladığı kaydedildi. Fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğu öğrenilen şehit Düzenli´nin en son 1 ay önce baba ocağına iki günlüğüne ziyarete geldiği öğrenildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false