Savaş gemisinde balık müzesi!
GÜNDEM 5.06.2016 11:52:17 390 0

Savaş gemisinde balık müzesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye´nin ilk balık replika müzesini Tank Çıkarma Gemisi´nde ziyarete açtı.

44 balık türünün ?tıpkı kopyası´nın sergilendiği Anadolu Deniz ve Tatlısu Balıkları Replika Koleksiyonu, bu alanda Türkiye´de ilk olma özelliği taşıdı. Merkez Park bitişiğindeki Gondol Marina önündeki savaş gemisinde, balık müzesiyle birlikte birbirinden çarpıcı karelerden oluşan Çevre Fotoğraf Sergisi de eş zamanlı izlenime sunuldu. 

TEMİZ ÇEVRE İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´nün talimatlarıyla çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmalar yürüten Çevre Koruma ve KonrolDaire Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü´nü ?zincir etkinlikler?le kutladı.  Adana Büyükşehir Belediyesi binası önünden başlayan bisiklet gezisinde öğrenciler, Merkez Park bitişiğindeki Gondol Marina´ya kadar tur attı. Genel Sekreter Yardımcıları Nermin Akray ve Mehmet ŞahinileÇevre Koruma ve Konrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş ile bazı belediye bürokratları da bisiklete binip, farkındalık oluşturma adına pedal çevirdi.
TANK ÇIKARMA GEMİSİ SANAT MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ
Dünya Çevre Günü kutlamaları Gondol Marina yanındaki 1974 Kıbrıs Barış Harekatı´nda kullanılan tank çıkarma gemilerinden TCG 314-302´de müze ve sergi açılışlarıyla devam etti. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Halil Demir ve arkadaşlarının bir yıllık çalışmasıyla oluşturulan Anadolu Deniz ve Tatlısu Balıkları Replika Koleksiyonu ile Fotoğrafya Derneği üyelerinin Adana´nın güzelliklerini yansıtan birbirinden çarpıcı fotoğraflar Çevre Fotoğraf Sergisi´nde ziyarete açıldı.
?TEMİZ BİR ADANA´YI GELECEĞE TAŞIMALIYIZ?
Törende konuşan Çevre Koruma Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, günümüzde çevre kirliliğinin küresel bir tehdit olduğunu vurguladı. Akkuş, doğası kirlenmiş ülkelerde insanlara sağlıklı yaşam koşulları oluşturmanın imkansız olduğunu belirtip, ?Bizden sonraki nesillere güzel bir doğa bırakmak istiyorsak, bugünden korumaya başlamalıyız. Biz de Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü´nün talimatları doğrultusunda doğayla barışık ve çevre kirliliğinin yaşanmadığı daha temiz bir Adana´yı geleceğe taşımak için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz? dedi.Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Şahin ve Nermin Akray ile Daire Başkanı Akkuş, 20 fotoğraftan oluşan Çevre Fotoğraf Sergisi´ne katkıda bulunan Fotoğrafya Derneği üyesi fotoğraf sanatçılarına teşekkür belgelerini sundu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, fotoğrafları ilgiyle izledi.
CANLI GİBİ BALIKLAR HAYRAN BIRAKTI
Daha sonra Anadolu Deniz ve Tatlısu Balıkları Replika Koleksiyonu´nun açılışı yapıldı. Dülger, Levrek, Mercan, Falyo, Güneşlenen Köpekbalığı, Lahoz, Orkinos, Çipura, Akya, Kırlangıç, Orfoz, Lüfer başta olmak üzere 44 balık türünün replikalarının bulunduğu balık müzesi gezildi. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Halil Demir, açılışa katılan protokol ve davetlilere replika yapımı ve balıklar hakkında bilgiler verdi. Sergilemesinde sakınca ve veya zorluk olan canlı türlerini insanların görebilmesi için replikalarının yapıldığını kaydeden Halil Demir, herhangi bir modifikasyon ve deformasyona uğramadan balığın fiziksek tıpkı kopyasını elde ettikten sonra özel boyalar ve tekniklerle boyamasını yaptıklarını ve eserin uzun uğraşlar sonunda ortaya çıktığını dile getirdi.
?BALIK MÜZESİ ZAMANLA BÜYÜYECEK?
Adana´ya kazandırılan balık müzesinin Türkiye´de bir ilk olduğun vurgulayan Halil Demir, ?Dünyada nadide sayıda olan balık replika müzelerinden birini memleketim olan Adana´ya kazandırmamda bana büyük destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü´ye çok teşekkür ediyorum. Koleksiyonda şuan 44 tür balık var. Bu sayıyı 200´e, 300´e çıkarmayı arzuluyorum? diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false