Sarıçam Belediyesinden Sünnet Şöleni
YEREL 5.06.2016 11:45:40 607 0

Sarıçam Belediyesinden Sünnet Şöleni

Sarıçam Belediyesi tarihinde bir ilke daha imza attı. İlçede yaşayan ailelerin 552 çocuğu belediye tarafından hazırlanan muhteşem bir şölen ile sünnet törenleri kutlaması yapıldı.

 Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  geleneksel hale getirmeyi düşündükleri ilk Sünnet Şölenlerinin en iyi şekilde yapılması için hiçbir şeyden kaçınmadıklarını söyledi.

Sarıçam Belediyesi Bahçesinde yapılan Sünnet Şölenine büyük bir ilgi vardı. Şölene Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Büyükşehir Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Sarıçam İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca, Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Şube Müdürü Yusuf Delikoca ile sünnet çocuklarının ailesi ve yakınları katıldı.

İLÇEDE KORTEJ EŞLİĞİNDE TUR ATTILAR

Erkekliğe ilk adımını atan sünnet çocuklarına unutamayacakları güzel bir gün yaşatıldı. Saat 14.00´da Belediye binası bahçesinde kurulan özel tırın sahnesinde 552 çocuk için önce Başkan Bilal Uludağ ile tek ve aileleriyle fotoğrafları çekilerek hediyeleri ile ikramları takdim edildi. Sünnet Şöleni alanında ise çocukların eğlenmeleri için animatörler tarafından hazırlanan çeşitli oyunlar yaptırıldı. Palyaçolar ise çocuklara hazırlanan stantlarda eğlenceli anlar yaşattılar ve onlar için hazırlanan mısır, pamuklu şeker balon ikramında bulunup balon dağıttılar. Ardından ise özel olarak hazırlanmış kenarları açık otobüslere bindirilen sünnet çocuklarına aileleriyle Mehteran takımının müzikleri, Faytonlar ve araçlarından oluşan konvoyla ilçe merkezinde tur attırıldı.

Yapılan kortejin ardından ise Şölen alanına yeniden gelen çocuklar burada hazırlanan eğlencelerde neşeli anlar yaşadılar. Kuran okunmasıyla başlanan Sünnet Şöleninin akşam bölümünde ise ilk olarak davetliler ellerindeki bayraklarla 10 yıl marşını da okudular.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu güzel günde kendilerini yalnız bırakmayan Sarıçamlılara teşekkür etti. Uludağ,? Hepiniz Sünnet Şölenimize hoş geldiniz. Bizler yola çıkarken önceliklerimiz arasında sosyal belediyecilik anlayışı vardı. Özellikle tüm vatandaşlarımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin refahını sağlamak ve onlara daha yaşanabilir bir Sarıçam bırakabilmek tek hedefimizdi. Bu nedenle her anımızda ve her projemizde öncelikle onların ihtiyaçlarını gözettik.?dedi.

Devam eden projelerinden olan Kültür Merkezi ve Kadın Konukevinin, kadınların ve çocukların kendilerini daha iyi hissedebilecekleri ve açılacak kurslarla kişisel gelişimlerini sağlayabilecekleri bir yuva olacağını anlatan Başkan Bilal Uludağ şöyle konuştu:

?Dünyaya gözlerini açan bebeklerimizi karşıladık, onlara ?Hoş Geldin bebek´ dedik. Okul çağındaki çocuklarımızın hiçbir eksiği kalmasın istedik ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık.  Okullarımızın ihtiyaçlarını tespit ederek elimizden geldiğince gidermeye çalıştık. Üniversite çağındakilere de eğitim yardımı yaptık.

 Bu anlamada yaptıklarımızla yetinmiyoruz.  Sizlerle bir arada daha fazla neler yapabiliriz diye düşünüyor ve gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çünkü her şey çocuklarımızın geleceği için, sizler ve Sarıçam için. Sünnet olan çocuklarımıza acil şifalar diliyorum.?

Konuşmanın ardından ise eğlence bölümüne geçildi. İlk olarak Sarıçam Belediyesi folklor ekibi sahne aldı ve birbirinden güzel oyunlarla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Ardından ise sahneye yerel sanatçılar, Halil İbrahim Kurum, Mustafa Açıkgöz, Hidayet Özkan, Adanalı Zeynel ve Bizim Sefa şölene katılanlara eğlenceli anlar yaşattılar. Hareketli parçalarda ise şölene katılanlar oyunlarıyla sanatçılara eşlik ettiler.

Bu arada geceye katılan ve çıkaracağı albümü son aşamaya gelen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay´da sahne alarak 3 parça seslendirdi ve büyük beğeni kazandı. Çay, böyle büyük bir organizeyi gerçekleştirdiği için Başkan Bilal Uludağ´ı tebrik ederken,  sünnet şöleni neşe içinde son buldu


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli