Sarıçam Belediyesi´nden 2. Nar Festivali
KÜLTÜR SANAT 29.10.2018 14:51:47 440 0

Sarıçam Belediyesi´nden 2. Nar Festivali

Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen ?2´nci Nar Festivali? yapıldı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ekim ayı içinde hasadı yapılan narların daha çok tanınması ve üreticileri teşvik amacıyla böyle bir festivali organize ettiklerini ve geleneksel h

Nar Festivali Sarıçam İlçesine bağlı Çiçekli Mahallesinde yapıldı. Festivale MHP Adana Milletvekili ve MYK üyesi Muharrem Varlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  MHP Seyhan İlçe Başkanı Baha Bener, Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Adana Müftüsü Hasan Çınar,  Ziraat Odası Başkanı Ali Mehmet Sarsal,  Sarıçam Belediyesi Meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda muhtar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan 2´nci Nar Festivali, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Halk oyunlarının gösterileriyle ve çalan hareketli parçalara festivale katılanlar coşku içinde eşlik ettiler. Daha sonra ise protokol konuşmalarına geçildi.  

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  festivalde, ilçe halkıyla birlikte olmaktan gurur duyduğunu belirterek, ?Bu yıl 2´ncisini düzenlediğimiz Çiçekli Nar Festivali,  güzel ilçemiz Sarıçam için ara vermeden düzenlediğimiz kültürel etkinliklerimizden biridir. İlçemizin marka değerini gittikçe artıran Nar festivali vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum. Faydası saymakla bitmeyen nar ilçemizde 2 bin 425 dekar dikili alan üzerinde 100.500 adet meyve veren ağacımız bulunmaktadır. Ağaç başı üretim miktarımız ise 40 kilogram üzeridir ve bu rakam Türkiye standartları üzerindedir. Son verilere göre de üretim miktarı 4.020 tondur. Emeği geçenleri de kutluyorum.?şeklinde konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına da değinen Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 95´nci kuruluş yıldönümünde olduklarını da hatırlatarak, Türk milletinin dünyanın şaşkın bakışları altında, esaret zincirlerini parçaladığını kaydetti. Uludağ, ?Bu itibarla Cumhuriyet fikren, zihnen, kalben, vicdanen ve esasen millet kararının, millet iradesinin milliyetçi çağrısıdır. Üzerinde yaşadığımız ve ecdat kanlarıyla tescil edilmiş son yurdumuz hepimizdir. Bu bayrak, bu devlet ve bu Cumhuriyet hepimizin şeref simgesi, varlık nişanesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ülkü ve silah arkadaşlarına, bağımsızlığımızın mimarı aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet ediliyorum.  Ne mutlu Türküm Diyene? dedi.

Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan ise narın çok kıymetli bir meyve olduğunu, hem üretimini, hem de tüketimini artırmak amacıyla 2´ncisi düzenlenen bu festivalin çok faydalı olduğunu vurguladı. Kayhan,? Rekoltenin daha da yükselmesini istiyoruz. Sarıçam Belediyemizi ve emeği geçenleri kutluyorum.  İlçemiz konumu ve toprağı ile nar yetiştirmeye oldukça müsait.? şeklinde konuştu.

SÖZLÜ ?NAR GERÇEK DEĞERİNİ BULMUŞTUR?

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, Çukurova tarımında üretimde çeşitliliğinin her geçen gün daha arttığını belirterek, narında bu çeşitlilikte önemli bir yere sahip olduğuna değindi. Hüseyin Sözlü, ?Yetiştirilen ürünü pazara sürme konusunda daha çok çaba sarf etmeliyiz. Nitelikli açıdan yapılan tarımsal üretim mutlaka karşılığını verecektir. Nar artık gerçek değerini bulmuştur.  Festivaller bu açıdan da önemli bir yere sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Tüm üreticileri cani gönülden kutluyorum. Kazancınız bol olsun. Bu festivali düzenleyen Belediye Başkanımız Bilal Uludağ´a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramınız da kutlu olsun.? dedi.

MHP Adana Milletvekili ve MYK üyesi Muharrem Varlı ise böylesine güzel ve üretici açısından önemli olan festivali yapanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Nar ürününün faydalarının saymakla bitmeyeceğini ifade etti. Muharrem Varlı, üreticinin ürettikleri ürünlerin para kazanma noktasında diledikleri gibi olması temennisinde bulunarak, ?Nar bir cennet meyvesidir. Faydaları saymakla bitmez. Sanayide de meyve suyu olarak kullanılıyor. Bölge olarak nar üretiminde önemli bir yere sahibiz. Adana milletvekili olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve onlar için çalışmalar yapıyoruz. Bu festivali düzenleyen Sarıçam Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum. ?diye konuştu.

Katılımcılar daha sonra ise ilçede üretilen ürünlerinde sergilendiği stantları gezdiler. Bu arada festivale katılan protokol ile vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramını ellerindeki Türk bayraklarıyla kutlarken, Halk oyunları, Ramazan İnal ve ekibi ile Halil İbrahim Kurum konserlerini de ilgi ile izledi. Çeşitli ödül törenlerinin ardından ise Nar Güzeli, en iyi nar yetiştiricisi ödül töreni ile havai fişek gösterileri yapıldı.

Bu arada Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ eşi Nejla Uludağ,  beraberinde Vali Yardımcısı Murat Süzen, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan tören öncesi İlçede bulunan bir Nar bahçesine giderek hasat kesimi de yaptılar. Uludağ, kestiği narları ellerindeki sepete koyarak, bereketli olması dileğinde bulundu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false