SARIÇAM ANAOKULLARI´NIN AVRUPA ÇIKARTMASI
EĞİTİM 9.10.2017 13:19:01 1067 0

SARIÇAM ANAOKULLARI´NIN AVRUPA ÇIKARTMASI

Adana´nın Sarıçam İlçesindeki 4 Anaokulu ve bir ilkokul ortak hazırladıkları ?´dışlama, dahil et´´ adlı proje ile Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Macaristan´a giderek alanları ile ilgili çalışmalar yaptılar.

Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı 4 anaokulu ve 1 ilkokulun ?´Dışlama, Dahil et (Don´t exculude, please inculude) projeleri Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklendi. Bunun üzerine Proje Ortağı 4 anaokulu ile bir ilkokulun öğretmen ve idarecilerinin Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve İtalya´da eğitim görmeleri sağlandı.
Proje ortağı okullar Abdullah Öngen Anaokulu, Kozanoğlu Lions Anaokulu, Sevgi Anaokulu, Adana Rotary Kulübü Anaokulu ile Buruk İlkokulu Öğretmen ve idarecilerinden oluşan gruplar 3 ülkede 5´er gün eğitim gördüler.
?´Erasmus + K1 bireylerin öğrenme hareketliliği´´ projeleri 84.928 euro hibe ile desteklenen projede 16 Personel Çekoslovakya´da, 16 Personel İtalya´da, 16 personel ise Macaristan´da olmak üzere toplam 48 öğretmen ve yöneticinin eğitiminde, özel eğitim ve sosyal kültürel problemlerle Toplumsal dışlanma yaşayan öğrencilerin gruba, sınıfa ve topluma dahil edilmesi amaçlanıyor.
Özel durumlara sahip öğrencilerin sınıf içi ortamda akranları tarafından sosyal dışlanmaya maruz bırakılması nedeniyle, Eğitimcilerin standart uygulamaların dışında problemleri en aza indirecek doğru ve yenilikçi uygulamalar geliştirmelerinin zorunlu olduğunu ifade eden Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, proje ile ilgili şunları söylediler.:
?´Projemizi hazırlarken araştırmalarımızı sırasında, sosyal içerme konularının 2020 AB stratejisinde önemli yer tuttuğunu gördük. Etkili bir ´Sosyal Dışlanmayla Mücadele´ AB´nin kapsayıcı büyüme hedefini gerçekleştirecek temel girişimlerden biridir.Sosyal dışlanma ülkemizin geleceği için önemli bir sorun oluşturmakta ve alınacak önlemler geleceğimizdeki stratejik hedefleri arasında öncelikli yerini almaktadır.Müdürlüğümüz Sosyal dışlanmayı en aza indirgemek ve iyileştirmek için okul öncesi eğitim kurumlarından başlayarak çocukluğun kişiselliğine anlayış, farkındalık ve sosyal yakınlık ekleyip toplumsal gelişimin önemli bir alt yapısını oluşturmak, AB sosyal platformunda yer almak ve ortak sorunumuz olan özel eğitim ve sosyal dışlanmaya somut çözümler bulmak, uygulamak amacı ile bu projeyi hazırlamış ve alınan kurslar ile ilçemizdeki eğitim kurumlarda başarı grafiği arttırılmıştır´´
Yetkililer, gidilen ülkelerdeki kurslarla ilgili olarak da şunları söylediler:
?´İlk kursumuz Çek Cumhuriyeti-Prag´da almış olduğumuz ´Özel Eğitime İhtiyaç duyan Çocuklar´ başlıklı kurstur. Bu kursumuzda Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar ile ilgili teorik bilginin yanında Çocukların eğitiminde kullanılacak farklı metot ve aktiviteleri görme ve deneyimleme fırsatı bulduk. Ayrıca katılımcılar velilerle nasıl iletişim kurulacağı ve Özel eğitim öğrencilerinin gelişimlerinin değerlendirme aşamalarını öğrenmelerine olanak sağlayarak çok kültürlü sınıflar ve farklı sosyo kültürel geçmişten gelen öğrencileri için uygun aktiviteleri öğrendiler." (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli