SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİN NEDENİ ARAŞTIRILSIN
SAĞLIK 28.03.2019 10:01:30 315 0

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİN NEDENİ ARAŞTIRILSIN

Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenemediği günümüzde, şiddetin pek çok nedenlerinin olabileceğini belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarına şiddetin nedenlerinin araştırılması gerektiğini belirterek basın açıklaması yapt

Şiddetin ekonomik ve sosyolojik baskılarının yanı sıra, hasta ve hasta yakınlarına ilişkin faktörlerin, sistemle ilgili sorunların çözülemeyişi ve medya gibi unsurların etkilerinin olabileceğine dikkat çeken Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

?Ekonomik olarak sıkıntı da olan insanların sadece aile içinde değil, yaşadığı çevreye karşı da hoşgörüsüz ve saygısız davranabileceği, yaş, cinsiyet, ekonomik ve kültürel olarak yaşanan çevreye uyum sağlayamayan insanların olumsuz davranışlar sergileyebileceği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sağlık sisteminin, sağlık çalışanları üzerindeki olumsuz etkilerinin çözülemeyişi de şiddeti tetikleyebilir. Özellikle televizyon dizilerinin şiddeti özendirdiği bilimsel olarak ortadadır. Televizyon dizilerinde silahın, yaralamanın, öldürmenin ve sakat bırakmanın reklamı yapılıyor. Bu tür filmler birbiriyle adeta yarış ediyor. İnsanları şiddete özendirmenin iyi tarafı yok. Bir toplum için yapılabilecek en büyük kötülük saygıyı, hoşgörüyü ve dayanışmayı ortadan kaldırmaktır.

Şiddeti özendirmenin önüne geçecek önlemleri almak devletin görevidir. 3984 Sayılı Radyo ve Televizyon Yayınları Hakkındaki Kanunun 4/g maddesine göre şiddet içeren yayınlar hakkında gereği yapılmalıdır. Şiddeti öven ve teşvik edenyayınlar büyük küçük tüm insanları olumsuz etkiliyor.

Görevlerini özverili bir şekilde yerine getiren, ağır iş yükü, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak çeşitli zorlukları göğüslemeye çalışan sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu yaşıyor. Korku ve endişe sağlık çalışanlarının psikolojisini olumsuz etkiliyor. Sağlık sisteminin temelindeki olumsuzluklar bir an önce giderilmelidir. Huysuz, anlayışsız, geçimsiz, merhamet duygusundan yoksun, bencil,  hak, hukuk, adalet, örf, adet, gelenek ve göreneklerden soyutlanmış insanlar şiddete başvurmakta çekinmiyor ve her yerde huzursuzluk çıkarabiliyorlar.

Bu olumsuzluklar şiddeti özendiren ve teşvik eden yayınların sonucudur. Sağlıkta şiddetin önlenebilmesi için ciddi bir araştırma yapılmalıdır. Konuyla ilgili olarak Meclis´te Araştırma Komisyonu kurulmalı ve üniversitelerle işbirliği yapılarak şiddetin kaynağı tespit edilmeli ve sorun bir an önce çözülmelidir. Anadolu Sağlık Sen olarak, şiddet konusunda yetkililerin işbirliği yaparak gerekli önlemleri almalarını istiyoruz.?(Fİ)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false