SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KEP FIRLATTI
EĞİTİM 12.07.2017 13:25:14 499 0

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KEP FIRLATTI

Törende Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri mini bir konser verirken meslekte 20 yılını dolduran ve akademik aşama yapan akademisyenlere plaket takdim edildi. Fakülte birincisi Ayseren Çevik yaş kütüğüne plaketini çakarak diplomasını Rektör Prof. Dr. M

Çukurova Üniversitesi´nde Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri düzenlenen mezuniyet törenleriyle keplerini fırlatarak mezun oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi ÇÜ Kongre Merkezi´nde düzenlenen törenle 2016-2107 mezunlarını uğurladı. Öğrenciler adına Fakülte ve Ebelik Bölümü birincisi Ayseren Çevik konuşma yaparken, Dekan Prof. Dr. Polat ise ebelik ve hemşirelik mesleğinin önemine değinerek ülkemizdeki istatistiklerle ilgili bilgi verdi.

 PROF. DR. POLAT: "HEMŞİRELİK VE EBELİK MESLEĞİ ÖN PLANDA OLACAK 10 MESLEK GRUBU İÇİNDE" 

Hemşirelik ve ebelik mesleğinin 21.yüzyılda, ön planda olacak 10 meslek grubu içinde yer alacağının öngörüldüğünü hatırlatan Prof. Dr. Polat  "Hemşirelerimiz ve Ebelerimiz yardımcı sağlık personeli değildirler, profesyonel bir mesleğin yetkin mensuplarıdırlar" dedi.

1923 yılında ülkemizin tamamında 550 doktor, 560 sağlık memuru, 136 ebe ve hiç hemşiremiz olmadığını belirten Prof. Dr. Polat, bugün yalnızca Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi´nden 294 Hemşire ve 51 Ebenin başarıyla mezun olduğunu söyledi. Ülkemizde yaklaşık 150 bin dolayında hemşire ve 55 bin dolayında da ebenin görev yaptığını belirten Prof. Dr. Polat şunları kaydetti;

"Son 10 yılda hemşire sayısını en fazla arttıran ülkeler içerisinde yer almamıza rağmen, halen hemşire sayısı bakımından önemli bir açığımız bulunmaktadır. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik I.ve II. Öğretim ile Ebelik alanında, yaklaşık 1.600 civarında öğrenciye hizmet vermiştir. Bugünde yaklaşık 294 Hemşire ve 51 Ebemiz mezun olarak ülkemizin sağlık ordusuna katılmaktadır. Fakültemiz kuruluşundan bugüne kadar 2.000´in üzerinde hemşire ve ebe mezun ederek, ülkemizin sağlık hizmetine sunmuştur. Ayrıca çok sayıda lisansüstü öğrenciyi yetiştirerek hem kendi öğretim elemanı kadrosunu yetiştirmiş ve hem de ülkemizin diğer kurumlarının uzman hemşire ve ebe ihtiyacını karşılamıştır." 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, üstün bir akademik formasyon ile yetişen Çukurova Üniversiteli hemşire ve ebelerin, insanımıza sağlık hizmeti sunarken, bedensel sağlığının tekrar kazandırılmasının yanında, aynı zamanda ruhsal, zihinsel ve sosyal yönlerden de destek olduğunu belirterek, ebe ve hemşirelerin hastalıkların tedavisinde hekimler ile el ele verip çalışarak sağlığın korunması ve sürdürülmesine çok önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Üniversite eğitiminin temel amacının meslek edinme, bilgi ve beceri kazandırmaya ek olarak, bilimsel araştırmalar yapmak, bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini sağlamak ve bunları insanlığın hizmetine sunmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

"Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, insana sağlık hizmeti sunan nitelikli hemşirelik ve ebelik meslek mensuplarını yetiştirmektedir. Sağlık alanındaki gelişmeler, sadece hastalıkların tedavileri ile değil aynı zamanda, sağlığın korunması ve devamına yönelik uzmanlık alanlarının da gerekliliğini ortaya koymuştur. Toplumların yapılandırılmasında temel dinamiklerin başında gelen insanın, evrensel ilkelere sahip bir düşünce sistemi ile donatılması zorunludur. Bu niteliklere sahip bireylerin oluşturacağı toplumların, rekabete açık, kendi ayakları üzerinde durabilen toplumlar olacağı şüphesizdir. 21. yüzyılın toplumlara verdiği en önemli mesaj, ileri ve çağdaş toplum yaratmanın anahtarının bilim olduğudur. Bilimin evrensel üstünlüğüne inanan ve onun gücünü kavramış olan toplumların, akılcılığı ve bilimi rehber aldıklarını görmekteyiz. Günümüzde bilişim teknolojisi gücünü, çağdaş bilgilerle donanmış, özgür düşünebilen, yaratıcı niteliklere sahip insandan almaktadır. Bilim ve teknoloji üreten ülke olmanın ön şartı, bilimsel düşünceyi yaşam felsefesi haline getirmeye bağlıdır. Bilim ve bilim insanına değer verme, toplumların eğitim ve kültürü ile birlikte gelişen çok uzun bir süreçtir."

 SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KEP FIRLATTI

Açış konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri mini bir konser verirken meslekte 20 yılını dolduran ve akademik aşama yapan akademisyenlere plaket takdim edildi. Fakülte birincisi Ayseren Çevik yaş kütüğüne plaketini çakarak diplomasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar´dan aldı. Mezunların meslek andını okuması ve diplomaların verilmesinin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak mezun oldu.

Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Vekili Prof. Dr. Sait Polat, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.(VŞ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli