SİYASET 2.01.2019 10:41:04 389 0

"Sağlık Bakanlığı sorunların çözüm beklediği bir konumdadır"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığındaki boş kadrolar ve sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammı düzenlemesiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığına iki ayrı soru önergesi yöneltti.

Önergelere yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, boş kadrolar için Sağlık Bakanlığına öngörülen kontenjan sayışana göre atama yapıldığını, fiili hizmet zammından ise insan sağlığı için koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerde çalışanların faydalanabildiğini açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığındaki boş kadroları gündeme getirdiği yazılı soru önergesinde, ?Sağlık Bakanlığında boş olan kadro sayısı kaçtır? Branşlara göre dağılımı nedir? Hangi tarihlerde hangi kadrolardan ne kadar alım yapılması düşünülmektedir?? şeklinde sorular yöneltti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önergeyi verdiği yanıtta, ?Bütçe Kanununa göre ?açıktan ve naklen´ atamalar için Bakanlığımıza öngörülen kontenjan sayısına göre ihtiyacın en üst düzeyde olduğu unvan ve branşlardan başlamak üzere, ihtiyaç duyulan kadrolara sağlık personelinin ataması yapılmaktadır? açıklamasında bulundu. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir diğer soru önergesinde sağlık çalışanlarının yıpranma payıyla ilgili düzenlemelere dikkat çekti ve ?Sağlık çalışanlarının yıpranma tazminatları  uygulamasından kaç kişi düzenlemeden doğrudan yararlanması hesaplanmaktadır?? şeklinde soru yöneltti. 

Bakan Fahrettin Koca, yıpranma payı ve fili hizmet zammından faydalanacaklarla ilgili 3 Ağustos 2018 tarihli kanuna atıfta bulunarak, ?3/8/2018 tarihinden itibaren insan sağlığına ilişkin işlerde 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu´nun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında çalışan sigortalılardan, ilgili kanunlara göre sağlık meslek mensubu sayılmak ve insan sağlığı için koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerde çalışmak şartıyla bu kapsamda geçen sürelerinin çalışması halinde toplam prim ödeme gün sayısına ilave edilen fiili hizmet süresi zammı emeklilik yaş hadlerinden indirilecektir? açıklamasında bulundu. 

Bakan Koca, açıklamasında ?Ayrıca, sağlık meslek mensubu sayılmakla birlikte ücretsiz izinde geçen süreler, sıhhi izin, yıllık izin, eğitim, kurs süreleri, hafta sonu ve resmi tatil günleri, işin sevk ve idaresinde sorumlu olarak görev yapanlar, fiilen koruyucu, teşhis, tedavi ve rehabilite edici hizmetlerde çalışmayanlar fiili hizmet süresi zammından yararlanamayacaklardır? ifadelerine de yer verdi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlık çalışanlarının önemli sorunları bulunduğunu belirterek, ?Hastane Bilgi İşlem çalışanları, görüntüleme merkezi çalışanları, laboratuvar çalışanları gibi hizmet alım sözleşmesi şartına takılıp taşeronda kadro alamayan çalışanlar ciddi mağduriyet yaşamaktadır. Diş hekimi, sağlık yöneticisi, hemşire ve diğer branşlarda atama bekleyen yüzlerce sağlık birimi mezunu vardır. Hastanelerde doktor açığı vardır. Hastalar yatak sorunu nedeni ile hastanelerde yatacak yer olmadığı için hastane hastane gezmekte, iller arası göndermeler yaşanmaktadır. Acillerde yığılmalar devam etmekte, geceleri tartışmalar olağan hale geldiği gibi sağlıkta şiddet ne yazık ki konuşulur durumdadır. Bir bütün olarak Sağlık Bakanlığı sorunların çözüm beklediği bir konumdadır? dedi.(CO)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli