Sabancı Vakfı´ndan, kadın,gençler ve engellilere 11 yılda 20 milyon hibe
YAŞAM 19.10.2018 11:13:11 325 0

Sabancı Vakfı´ndan, kadın,gençler ve engellilere 11 yılda 20 milyon hibe

Sabancı Vakfı´nın 2017-2018 döneminde hibe desteği verdiği Sivil Toplum Kuruluşları, proje deneyimlerini Ekim Zamanı toplantısında paylaştı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, ?Sivil toplumun gelişmesi ve güçlenmesi demokrasi için önemli. Biz de bunun için çalışıyor; kadınlar, gençler ve engellilere yönelik projelere destek veriyoruz. Hibe Programımız kapsamında 11 yılda 148 projeye, 20 milyon TL hibe desteği verdik? dedi.

Sabancı Vakfı, Hibe Programı kapsamında destek verdiği sivil toplum kuruluşlarını Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı´nın ev sahipliğinde gerçekleşen ?Ekim Zamanı Deneyim Paylaşım? toplantısında buluşturdu. ?Sosyal Değişim İçin Tohumların Ekim Zamanı? başlığıyla düzenlenen toplantıda, 2017-2018 yıllarında Sabancı Vakfı´ndan hibe desteği alan 8 sivil toplum kuruluşu (STK) deneyimlerini ve projelerinin hikayelerini paylaştı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, ?Sivil toplumun güçlenmesi için çalışıyor; kadınlar, gençler ve engellilere yönelik projelere destek veriyoruz. Hibe Programımız kapsamında 11 yılda 148 projeye, 20 milyon TL hibe desteği verdik? dedi.

Hibe desteğini sadece finansal destekle sınırlamadıklarını vurgulayan Sabancı,?Finansal desteğe ek olarak sivil toplum kuruluşlarının büyümelerine ve kapasitelerini artırmalarına, geliştirmelerine katkıda bulunuyoruz. Proje ve bütçe nasıl yönetilir sorularına yanıt bulmak ve destek olmak için onlara katkıda bulunuyor, yol gösteriyoruz. Çünkü bir şeyi yapmak istemek, arzulamak çok önemli ama onu bir sistem içinde, bir proje içinde, hedeflere uygun bir şekilde gerçekleştirmek hepsinden daha önemli. Sevinerek görüyoruz ki, verdiğimiz destekler sayesinde pek çok sivil toplum örgütü bizden aldıkları destekten sonra başka kuruluşlardan, özellikle de uluslararası programlardan hibe alabiliyorlar, kaynak geliştirebiliyorlar. Bunu başardıklarını görmek bizleri de memnun ediyor. Sivil toplumun gelişmesi ve güçlenmesi hepimiz için çok önemli, demokrasi için önemli? dedi.

Hibe Programı kapsamında desteklenen projelerin öykülerinin yer aldığı ?Ekim Zamanı Hibe Programı Öyküleri´ kitabına www.sabancivakfi.org adresinden ulaşılabiliyor.(CO)

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli