?RUSYA İLE KRİZİN PSİKOLOJİK BOYUTU ARTIYOR?
SİYASET 4.12.2015 17:13:42 230 0

?RUSYA İLE KRİZİN PSİKOLOJİK BOYUTU ARTIYOR?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya ile yaşanan krize ilişkin, "Bu öyle bir psikolojik durum doğurdu ki her gün yeni açıklamalarla derinleşiyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan´a yaptığı resmi ziyaret sonrası uçakta televizyonların Ankara Temsilcilerine açıklamalarda bulundu. Suriye sınırında düşürülen askeri uçak sonrası Rusya ile yaşanan krize ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Bu öyle bir psikolojik durum doğurdu ki her gün yeni açıklamalarla derinleşiyor. Psikolojik boyutu gittikçe artan bir krizle karşı karşıyayız" dedi.

Başkanlık sistemine de değinen Davutoğlu, Türkiye´nin birinci gündem maddesinin bu olmadığını belirterek, "Çok konuşarak bunu bir ayrılık noktası olarak görmemek lazım" diye konuştu.

"TEHDİT OLDUĞU ANDA..."

Davutoğlu, İran ve Rusya´nın fiilen uçaklarıyla ve askerleriyle Suriye´de olduğunu belirterek, Türkiye´ye dönük bir tehdit olduğu anda gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. ´Hiç kimse Suriye´ye müdahale etmesin´ diyenlerin Suriye´ye müdahale ettiğini belirten Davutoğlu, "Türkiye´ye dönük bir tehdit olduğu anda gerekli tedbiri alırız. Türkiye, tereddüt etmez gerekli adımı atar. İster koalisyonla, isterse tek başına tereddüt etmeyiz. Suriye´deki bütün halklar bizin kardeşimizdir" dedi.

IŞİD UNSUNLARININ TEMİZLENMESİNİ İSTİYORUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye´nin Suriye sınırlarının terör unsurlarının temizlenmesi konusunda tavrının öteden beri devam ettiğini belirterek, IŞİD unsurlarının temizlenmesini istediklerini söyledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan´a yaptığı resmi ziyaret sonrası uçakta açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "DAEŞ´e karşı operasyon yapan ülke ve ülke gruplarının koordinasyonunu istiyoruz. Bir yandan Rus uçaklarının DAEŞ´e direnen grupları vurması kabul edilemez. Azez´in bombalanmasının hangi gerekçesi olabilir?" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov´un yaptığı görüşmeye ilişkin de, "Görüşmeden çıkar çıkmaz Mevlüt Bey aradı. Nazik ve medeni bir görüşme olmuş ama bundan sonra atılacak adımlar önemli. Öncelikle psikolojik boyuttan çıkmak gerek" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin karşılıklı bağımlılık ilişkisi olduğunu belirterek, caydırıcı ve yapısal tedbirlerden başta enerji olmak üzere bir başka ülkeye bağımlılığı azaltıcı tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin, "Sorumluluk kimdeyse yetki onda olmalı" dedi. Davutoğlu, Başkanlık sistemi meselelerinin hep beraber konuşulması gerektiğini belirterek, "Başkanlık ise net bir başkanlık. Parlamenter sistemse net bir parlamenter sistem. Şu anda birbirini anlayan insanlar olduğu için sistem yürüyor. Birinci gündem maddesi şu anda bu değil. AK Parti´nin tek başına yapabileceği birşey değil. Meclis matematiği buna izin vermediğine göre, muhalefeti de çağıracağız ve gelin hiç bir ön koşul olmadan konuşalım, çocuklarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağımızı konuşalım. Cumhurbaşkanının söylediği doğru. Sorumluluk kimdeyse yetki onda olmalı. Türkiye´nin anayasası bozuk ama var olan anayasa bu. İşletmeye çalışıyoruz" dedi. 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false