REFERANDUM İÇİN KIŞ AYARI
GÜNDEM 29.01.2017 14:39:42 264 0

REFERANDUM İÇİN KIŞ AYARI

AK Parti kaynakları daha önce 2 Nisan tarihinde yapılmasını öngördükleri referandumun özellikle Doğu Anadolu´daki kış şartları sebebiyle 9 veya 16 Nisan´a çekileceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, 21 Nisan Cuma günü sabaha karşı kabul edilen 18 maddelik Anayasa değişikliği teklifinin ?Teknik incelemesi´ tamamlanmasına rağmen, Cumhurbaşkanlığına sunulmaması, 60 günlük referandum süresinin hemen başlatılmak istenmemesinden kaynaklanıyor. Genel Kurul´dan geçen bir yasanın Cumhurbaşkanlığına gönderilmesine ilişkin bir süre sınırı bulunmuyor. Ancak teamüllere göre çok kapsamlı bir yasa olmadığı sürece, Meclis´ten geçen yasalar birkaç gün içinde onay için cumhurbaşkanlığına sunuluyor. Anayasa paketinin önümüzdeki hafta ortası cumhurbaşkanlığına gönderileceği belirtiliyor.

SANDIĞA ?TARİH´ AYARI

AK Parti kaynakları daha önce 2 Nisan tarihinde yapılmasını öngördükleri referandumun özellikle Doğu Anadolu´daki kış şartları nedeniyle 9 veya 16 Nisan´a çekileceğini söyledi. Başbakan Yıldırım´ın geçen hafta topladığı Bakanlar Kurulu, MYK ve MKYK´da da referandumun 2 Nisan´dan sonraki bir tarihte yapılması görüşü öne çıktı. Yıldırım´ın önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan´la yaptığı görüşmede de referandum tarihinin en erken 9 Nisan´da yapılmasının gündeme geldiği öğrenildi. AK Parti kurmayları, ?Paket Cumhurbaşkanına gider gitmez 15 günlük süre beklenmeden onaylanacak diye planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da kendisine gelmesi durumunda anayasa değişikliklerini bekletmeyeceğini açıklamıştı. Bu durumda 60 günlük süre hemen işlemeye başlayacak. Referandumun 2 Nisan´dan sonraki bir tarihte yapılması için paketin bir süre daha Meclis´te beklemesi gerekiyor? görüşünü dile getirdi. AK Parti´nin hukukçu kurmaylarının yaptığı takvime göre, Cumhurbaşkanı 1 Şubat´ta kadar Anayasayı onaylarsa, 2 Nisan´da, 7 Şubat´a kadar onaylarsa 9 Nisan´da, 14 Şubat´a kadar onaylaması durumunda ise 16 Nisan´da referanduma gidilecek. Referandum sürecini yönetecek olan Yüksek Seçim Kurulu ise, 2 Nisan´da referandum yapılacak şekilde hazırlıklarını başlatmıştı. Ancak, bu tarihin değişeceği ihtimali değerlendiren YSK yetkilileri sürece ilişkin alternatifli tarihli genelgeler hazırladı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli