RANDEVU İSTANBUL 21. YAŞINI KUTLADI
KÜLTÜR SANAT 11.12.2018 22:06:01 375 0

RANDEVU İSTANBUL 21. YAŞINI KUTLADI

TÜRSAK Vakfı´nın düzenlediği 21. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, Fransız Kültür Merkezi´nde gerçekleşen ödül töreni ile sinemaseverleri bir araya getirdi.

Gecede TÜRSAK Vakfı´nın kültüre ve sanata katkılarıyla fark yaratan isimlerini onurlandırmak amacıyla 3 yıl önce hayata geçirdiği TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülü´nü ülkemizin kültür ve sanat yaşamına sunduğu değerli katkılardan dolayı ?Kariyo & Ababay Vakfı? aldı.

8-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen festival bu yıl, Fransız Kültür Merkezi´nin katkılarıyla ?Çağdaş Fransız Sineması?ile ?Fransız Sinemasının Büyük Ustaları?na odaklanırken ?İlk Randevu?bölümleriyle İstanbullu sinemaseverlerin karşısına çıktı.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın desteği ile gerçekleştirilen 21. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali´nin Fransız Kültür Merkezi´ndeki töreninde gecenin sunuculuğunu oyuncu Ege Kökenli üstlenirken geceye TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar, TÜRSAK Vakfı Başkan Yardımcıları Cemal Okan ile Gökhan Mutluay, Yönetim Kurulu üyesi Demir Karahan, Genel Kurul Üyesi Elif Dağdeviren, oyuncu Yiğit Özşener oyuncu Tuğçe Zeynep Bayat ve ünlü modacı Bahar Korçan katıldı.

Gecede konukları ilk selamlayan TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar oldu. Yaşar, konuşmasında şunları aktardı; ?Ortak dünya, ortak değerler, ortak kültür imkanı giderek azalıyor ve maalesef ve çok acı ki insanlık karanlık bir yolda büyük bir savaşa doğru kahredici bir iletişimsizlik, yıkıcı bir anlayışsızlık ve ötekileştirme, gören bir körlük, duyan bir sağırlık, dokunan bir hissizlik içinde koşarak gidiyor.

İşte bu atmosferde sanat, sanatçı ve sanat ürününün önemi yeniden ve daha büyük bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor. Bu körlük, sağırlık ve iletişimsizliği paramparça etmek? İnsanlığa kaybetmek üzere olduğu hoşgörü ve hümanizmayı hissettirerek ötekileştirmenin, düşman yaratmanın imkan ve alanlarını daraltmak? Bunu ne ekonomi, ne siyaset, ne teknoloji ve bilim yapabilir. Bu büyük misyon ancak sanat ve sanatçıların muazzam imkan ve vizyonuyla ve o büyük kalpleriyle olur.

Kültürlerarası diyalog imkanlarını artırmayı bir gelenek haline getiren Fransız Kültür Merkezi´ne ve onun değerli yöneticilerine bu yılki işbirliğimiz ve değerli çalışmaları nedeniyle, sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Türsak´ın sinemamızın ve sinema kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak adına yaptığı çalışmaların nerdeyse tamamında bize desteklerini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı´na ve Bakanlığımızın bizi her zaman büyük bir anlayış ve sevgiyle destekleyen değerli personeline sonsuz teşekkürlerimi sunarım.?

TÜRSAK Kültüre ve Sanata Yüksek Katkı Ödülü´nü kültür ve sanat yaşamımıza sunduğu değerli katkılardan dolayı ?Kariyo & Ababay Vakfı? aldı.

Ödülü Kariyo & Ababay Vakfı´nın kurucuları Dürin Ababay ve Sami Kariyo birlite alırken teşekkür konuşmasını Sami Kariyo yaptı. Kariyo konuşmasında şunları dile getirdi; ?Herşeyden evvel çok teşekkür ederim. Bu ödülü hem vakfımız adına hem de Başka Sinema´nın emektarları adına alıyoruz. Başka Sinema gerçekten bu işe kendini vakfetti. Kendini sinemaya ve sanata vakfetmiş değerli insanları var. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz ve sanata, sinemaya gönülden destek veriyoruz. Bir avuç insanız kısıtlı imkanlarla eklimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ben bu ödülü bir sinema dostundan bir diğerine verilmiş çok hoş bir hediye oalrka kabul ediyorum. Dostların birbirini hatırlaması son zamanlarda çok sık olan bir şey değil. Bu ödülün bizim nazarımızda hatırlanma adına çok büyük bir değeri var, yeniden teşekkür ederim.?

Fransız Kültür Ateşesi Christophe Pecot da gecede bir plaket aldı. Pecot teşekkür konuşmasında ?21. Randevu İstanbul´da plaket almaktan dolayı onur duyduğunu dile getirdi. Pecot sözlerine şöyle devam etti; ?Kurulduğu günden beri TÜRSAK Vakfı sinema için elinden gelen her şeyi yaptı. Bir çok katkı sağladı. Başka kültürlerden filmler tanımamız için her sene bu organizasyonu yapması çok değerli. Bu festival çok keyifli ve çok güzel. Burada olmaktan çok memnunum. Herkese teşekkür ediyorum.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false