R. TAYYİP ERDOĞAN´IN İŞİNE BAYKAL´SIZ CHP HİÇ GELMEZ!

R. TAYYİP ERDOĞAN´IN İŞİNE BAYKAL´SIZ CHP HİÇ GELMEZ!

?Görüntü? olayı bir gece yarısı gündeme düşüp de Deniz Baykal´ın, kimilerine göre, ?onurlu bir davranış? sergileyerek istifa edişinin sonrasında nasıl oldu da R.Tayyip Erdoğan endazesi kaçmış sözlerle bugünlerde kıyasıya saldırıya geçti? İlk gün, ?Olayd

Neden birden bire Erdoğan çıkıp da ahlak dersi vermeye, ´Biz eşine ihanet edenleri mağdur olarak göremeyiz´ demeye başladı. Neden AKP sözcüleri de koroya katılıp Baykal´a ?Git savcıya hakkını ara?? aklını vererek, kendilerinin daha birkaç gün önce internet kanallarında araştırma yapmaya soyunduklarını, bunu bir siyasal etik sorunu gibi gördüklerini unutturmaya kalkıştılar. CHP Genel Başkanının ?komployu iktidar gücü bulunmayanlar yapamazdı? sözlerine mi tepki koymaktalar, ya da bir teşekkür bekledikleri halde suçlanıyor olmanın kızgınlığını mı göstermekteler? Hele Erdoğan´ın bugün bir toplantıda ettiği ?Biz Meclis´te anayasayla uğraşırken, Genel Başkan başka yerlerdeydi´ gibisine ettiği son derece yakışıksız sözlere ne demeli? Boyutları, gerçekliği ve de nasıl bir tezgah sonucu ortaya atıldığı belirsiz bir görüntü olayına, böylesine ?yargısız infaz´ tadında anlamlar ve çağrışımlar yüklemek sorumlu bir iktidar yetkilisine yakışıyor mu?

Tabloya bakınca insanın gerçekten katmanlardan oluşmuş ve kendi içinde de burkulmaları hesaplanmış bir komploya daha çok inanası geliyor. Amaç nedir? Deniz Baykal´ın altından zor kalkacağı bir takım imalar aracılığı ile sarsılması ve bu yoldan CHP´nin özellikle Anayasa değişikliği sürecinin son aşamasında, referandum ayağında, paniğe kaptırılıp ?beyin? bölgesinin felce uğratılması? Çok açıktır ki Baykal´ın böylece alelacele devreden çıkarılması, CHP içindeki hoşnutsuzları yeni bir yapılanma çabasına yöneltecek, Kurultay sürecinde harcanacak enerji nedeni ile örgüt tepeden ayağa kadar referandum kampanyasında dağınıklık içerisinde kalıp, kendi derdi ile uğraşmaktan, Paket´in zararlarını seçmene anlatmakta zorlanacaktı. Baykal´ın istifası, görüntünün gerçekliği, partinin başına kimin geçeceği gibi konuların tartışılması, nerede ise ilk hesaptaki Temmuz oylamasına kadar yeterli enerji boşalımını güvenceye alacaktı. Bu arada Baykal´ın daha o zaman gerçekten çekip gitme niyetinden kuşku duyuluyordu ama hiç değilse bir emanetçi aracılığı ile bu kritik sayılı günler istenildiği ölçüde dalgalanmaya bırakılmış olacaktı.

Ama referandum sürecinin Yüksek Seçim Kurulu´nca ?olması gereken´ tarihe kadar uzatılması, bir başka katmanı, açıkçası B Planını, zorunlu olarak gündeme getirdi. CHP içerisinde bocalamayı aşıp, akılcı davranmanın gerekliliğini ortaya koyan kişiler çıkmaya, açıkçası bu yönde  parti içi kamuoyu oluşmaya başladı. fark edildi   ki Baykal´sız da bu dönem aşılır, hatta daha iyi sonuçlar alınacak bir yapının temelleri atılır. ?Emanetçi? bir ara dönem olmadan yola, örneğin ülke kamuoyunun olumlu baktığı, Kılıçdaroğlu ile gidilebilir. Parti uzun yıllardır eleştirilen bir kısır döngüden kurtarılabilir?

Ama kimin işine gelir ki böyle bir ?yeniden toparlanma? ve Cumhuriyet Halk Partisinin özüne dönerek, gerçek kimliğine kavuşmaya başlaması? Ne yapılmalıdır? Kurultay öncesi oluşmuş kimi çatlaklardan sızılarak, Baykal´ın kesin olarak gitmesinin önü kesilmelidir. Bu çatlaklar hazırdır. Baykal´ın eteğine yapışmış unsurlar, tezgahlarını kurup, ?aman gitme? gözyaşlarını akıtarak Kurultay´daki ?gıyabi seçim? senaryosunu hazırlamaktadırlar. Zaten Baykal´ın baştan beri gitmeye de niyeti olmadığı kesinleşmiş gibidir. Bir fırsat yakalayıp bir bahanenin ardına sığınmanın yolunu bulmaya çalışmaktadır. Kılıçdaroğlu´nun önüne kesmeye yönelik ?uygun retoriği? devreye de sokmuştur. ?Uzlaşı sağlayacak isen, aday ol?? gibisine olmayacak, demokrasinin doğasına aykırı önerilerle kendi vazgeçilmezliğinin sinyallerini vermeye başlamıştır.

Ve de Erdoğan´ın ağır suçlamaları, hakaretleri ve vermeye kalkıştığı ahlak dersleri tam da bu noktada, Cumhuriyet Halk Partisi´ndeki Baykal´sız yelken açma girişimleri güç kazanırken ortaya çıkmıştır. Baykal´sız ve kendi özüne dönen bir CHP,   iktidar partisinin, yandaşlarının, içteki ve dıştaki destekçilerinin katlanabileceği bir risk değildir. Hele son zamanlarda görülmüştür ki Baykal´ın başında olduğu bir CHP, tam potansiyelini ve misyonunun gerektirdiği eylemleri ortaya koymakta iyice zorlanmaktadır. Onun için Baykal´ın ?muhteşem dönüşü?ne ortam hazırlanmalıdır. Kendisini yeniden partinin başında mücadeleye zorunlu kılacak kişisel bir nedene sahip kılacak; yandaşlarını da tüm örgüte karşı haklı çıkartacak ve ?genel başkanlarına vefa borcunu ödeme? yükümlülüğünü dayatacak bir bahanedir bu ?suçlamalar ve hakaretler??  Hani amiyane bir durum vardır ya, ?madem öyle, işte böyle? dedirtecek bir bombardımandır Baykal´a karşı başlatılan.

Bu kadar saf olabilir miyiz, CHP´nin ve dolayısı ile ülkenin kaderini elinde tutan örgüt ileri gelenleri bu kadar ucuz senaryoya kanar ve alet olur mu? Bekleyip göreceğiz, çok değil birkaç gün? Bakalım anlı şanlı CHP´nin il başkanları eğer Baykal´ı gerçekten ?gıyabında seçme? formülüne yatkın olurlarsa bunu hangi gerekçelere dayandıracaklar? Bakalım ne diyecekler, kimler bundan kazançlı çıkacak?


2.TUR ÖNCESİ TARİHE BİR NOT DÜŞMEK

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAY OLUP KARŞISINA ÇIKMASINI NEDEN İSTER?

23 NİSAN: EGEMEN ULUS OLMAYI BAŞARDIĞIMIZ GÜN!

LAİKLİK İLKESİNİN 85. YILDÖNÜMÜ’NÜ ANARKEN

GÜNDEM’DE KILIÇDAROĞLU’NUN 'HELALLEŞME' YOLCULUĞU VAR

CUMHURİYET YENİDEN

CHP’NİN İKTİDAR OLMA SORUNU VE ÖTESİ

 TÜRKİYE’YE KARŞI ABD’DEKİ DÜŞMANCA KAKOFONİK SESLER

KONGRE BASKINI DÜZENLETEN BİR BAŞKAN VE ABD’NİN HALLERİ

103. YAYIN YILINA GİRERKEN ‘VAZİYET-İ UMUMİYE’ !

ULUSAL EGEMENLİK İŞLEYİŞLERİNİ 2020 KOŞULLARINDA YENİDEN DEĞERLENDİRMEK...

YEREL SEÇİMLERDE ORTAYA ÇIKAN RİVAYETLER MUHTELİF DE?

KIBRIS´TA ?ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN´ ASLINDA BU GÜNLER İÇİN ÇÖZÜM OLDUĞUNU ANLAMAK GEREKMEZ Mİ?

TÜRK ULUSU´NUN ULUSAL EGEMENLİK SORUNU İLE SINAVI

YENİ REJİMİN SAKINCALARI CHP´NİN EFSANE MİTİNGLERİNDE NEDEN GÜNDEME GELMEDİ Kİ ?

CHP´DE İKİ YANLIŞTAN BİR DOĞRU ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK

CUMHURİYET HALK PARTİSİ´NDE DE RESTORASYON, YOKSA?

İLERİ DEMOKRASİDE ?TAMAM MI, DEVAM MI?´ OYUNU!

ARTIK 24 HAZİRAN SONRASINA BAKMANIN ZAMANI

ASKIYA ALINMAKTA OLAN CUMHURİYET REJİMİNE KİM SAHİP ÇIKACAK?

YALNIZ KALINAN DÜNYA´DA İNGİLİZ´İN İPİNE TUTUNMAK

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli