“PROF. DR. CAVİT ORHAN TÜTENGİL 2. SOSYOLOJİ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU” YAPILIYOR
KÜLTÜR SANAT 10.12.2019 10:57:00 1709 0

“PROF. DR. CAVİT ORHAN TÜTENGİL 2. SOSYOLOJİ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU” YAPILIYOR

Aratos Dergisi tarafından düzenlenen “Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu” geçtiğimiz günlerde 2.’si 14 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek. Bu yılki sempozyumda “Kent Sosyolojisi ve Kent Tarihleri” tartışılacak.

Tarsus’ta 16 yıldır yayın yapan Aratos Dergisi tarafından düzenlenen “Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu” geçtiğimiz günlerde 2.’si 14 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek. Bu yılki sempozyumda “Kent Sosyolojisi ve Kent Tarihleri” tartışılacak.

Türkiye’nin ilk kuşak sosyologlarından biri olarak bilinen ve 7 Aralık 1979 günü bir saldırı sonucu öldürülen bilim insanı ve aydın, Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil anısına gerçekleştirilecek olan Sempozyum Aratos Kültür Sanatevi’nde yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, sempozyuma başta sosyoloji, şehir plancısı, mimar ve kooperatif yöneticileri “Kent Sosyolojisi ve Kent Tarihleri” konularında bildiriler sunacaklar.

Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil’in doğum yeri olan Tarsus’ta düzenlenen sempozyuma İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olan kızı, Prof. Dr. Deniz Mazlum Tütengil de katılacak. Sempozyum programı açılış konuşmaları ve Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil’i anmayla başlayacak. Konuk konuşmacı olarak, Mersin Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Erjem, sempozyumda, “Kent Sosyolojisi Bakış Açısından Kent Güvenliği ve Güvenli Kentler” başlıklı bir sunum yapacak.

Aratos Felsefe Dergisi Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, Sempozyuma ilişkin olarak 2018 yılında “Basın Sosyoloji” konulu bir sempozyum gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Bu yıl, “2. Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nu, ‘Kent ve Kent Sosyolojisi Tarihleri’ başlığıyla yapacağız. Türkiye, neredeyse son kırk yıldır plansız ve çarpık kentleşme, kentsel dönüşümün özellikle müteahhitlere rant sağlayan bir projeye dönüştürülmesi, göç, kentlerin tarihi ve kültürel dokusunda yarattığı bozulma, estetik yoksunu yapılaşma gibi konularda akademisyen ve uzmanlar tarafından bildiriler sunulacaktır”. dedi.

2. Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nu, ‘Kent ve Kent Sosyolojisi Tarihleri’ başlığıyla sunulacak bildiriler şunlar:

"Tarihi Kentler Üzerinde Dönüştürücü Güç: Soylulaştırma” Dr. Öğr. Üyesi Demet Onur (Kırklareli Üniversitesi), “Sosyal, Ekonomik, Kültürel ve Teknolojik Değişimlerin Geleneksel Tarsus Evlerinde Malzeme Kullanımına Etkisi” Prof. Dr. F. Duygu Saban/Arş. Gör. Rukiye Tüter (Çukurova Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi), “Tarihi Çevrede Yeni Yapı Tasarımının Kullanıcı Algısına Etkisi-Tarsus Örneği” Mimar Kübra Kaplan-Mimar Burcu Yıldız-Prof. Dr. Duygu Saban (Çukurova Üniversitesi), “Türkiye’de Kentleşmenin Sosyal Değerler Boyutu ve Ortaya Çıkan Sorunlar” Yard. Doç. Dr. Aydın Yaka (Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri/Emekli), “Gazete Haberleri Üzerinden Kent Tarihi Okuması-Adana Abidinpaşa Caddesi Örneği” Y. Mimar Beliz Büşra Şahin (Adana Büyükşehir Belediyesi), Prof. Dr. Fazilet Duygu Saban (Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi), “Halkçı Bir Kentsel Dönüşüm Örneği Adana-Koop” Yasemin Kırğıl (Adana Koop eski Genel Müdürü)

Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil’in ölümünün 40. yılı nedeniyle bu yıl 2. kez yapılacak olan sempozyum, bundan sonra iki yılda bir gerçekleşecek.

Sempozyum sonrası ise müzisyen Teoman Kumbaracıbaşı, “Karacaoğlan’dan Kaygusuz Abdal’a Şarkılar Hikayeler” (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli