PROF. DR. FİKRİ AKDENİZ´E  ÖMÜR BOYU MATEMATİĞE HİZMET  ÖDÜLÜ VERİLDİ
KÜLTÜR SANAT 13.07.2018 14:19:07 984 1

PROF. DR. FİKRİ AKDENİZ´E ÖMÜR BOYU MATEMATİĞE HİZMET ÖDÜLÜ VERİLDİ

Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME-2018),Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde 27-29 Haziran tarihleri arasında Ordu Üniversitsi evsahipliğinde Ordu´da yapıldı

Ordu Üniversitesi´nde gerçekleştirilen ?Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı?nda (ICMME-2018) matematikçiler Kulübü (MATDER) tarafından Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz ile Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemil Yapar´a Ömür Boyu Matematiğe Hizmet Ödülü verildi.

                                                                                                   /resimler/2018-7/13/1429096220353.jpg

                                                                                                      Konferanasın açılış töreninden bir fotoğtaf.

            Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME-2018),Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde 27-29 Haziran tarihleri arasında Ordu Üniversitsi evsahipliğinde Ordu´da yapıldı

Morfoloji binası Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen konferansa  Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, Ordu Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın, akademisyenler ve davetliler katıldı.

  • Matematikçiler Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Şenyurt, ?Matematik Derneği ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu sempozyumda 104 oturumda 420 bildiri tartışılacak. Bu rakamlar matematik biliminin uluslararası literatür zenginliği açısından oldukça önemli. Matematiğin toplumlar için bilimsel anlamda ne denli önemli olduğunu bu 3 gün çerçevesinde ortaya koymaya çalışacağız şeklinde konuştu.
  • /resimler/2018-7/13/1422128243562.jpg
  • Açılış konuşmasının ardından söz alan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, ?Uluslararası nitelikteki bu sempozyumun gerçekleştirilmesi başta ilimiz ve bölgemiz açısından oldukça anlamlı ve değerli olan bu sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Matematikçiler Derneği ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanlığına çok teşekkür ediyorum? dedi.
  •             Daha sonra söz alan Matematikçiler Derneği Başkanı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Akın gerçekleştirdiği konuşmasında ?Matematiğe olan ilginin daha da artması ve matematik temelli istihdam programlarının geliştirilmesi için bu tür sempozyumlar oldukça önemli. Ulusal gelişim, teknolojik kalkınma ve bilimsel sıçramaların ana temeli matematikle atılabilir. Bu yüzden matematiğe verilen önem arttırılmalıdır. Bu da bu tür sempozyumlar, kongreler ve bilimsel tartışmalar ile geçekleştirilebilir. Biz de emek verenlerin sayesinde bu 3 gün süresince matematiğin önemini daha da çok hissettirecek bilimsel tartışmalar gerçekleştireceğiz? ifadelerini kullandı.
  • /resimler/2018-7/13/1422434025793.jpg
  •  
  • Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Fikri Balta, ?Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi´ Sempozyumu?na hoş geldiniz konuşması yaptılar. Matematik hayatımızın her alanında yer almaktadır. Ülkemizde milyonlarca öğrencimize matematik eğitimi verilmekte, ancak nedense öğrencilerimizin genel olarak matematik dersi deyince, matematik sorusu deyince endişe duydukları, matematik dersinden çekindikleri ortadadır. Bu konuda bir özgüven eksikliği var. O yüzden, matematiğin bilhassa küçük yaşlarda ilköğretim çağında öğrencilerimize hayatın içinden örneklerle sevdirilmesi ve onlara özgüven kazandırılması noktasında yeni yaklaşımların ve yöntemlerin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu  vurguladılar.
  •    Ordu Vali V. Turgut Subaşı, ?Bu tür etkinliklere destek konusunda Valilik olarak her zaman üniversitemizin yanındayız. Böyle anlamlı sempozyumlarda çok değerli bilim insanları ile buluşmak bizler için çok değerli anlamlar taşıyor. Buradan çıkacak olan bildiriler, bütün insanlığın hizmetine sunulacak ve uluslararası alanda bilimsel bir gelişim kaydedilecek. Dolayısıyla bundan da gurur duyuyoruz. Matematik alanında öğrencilerimiz çok önemli sorunlar yaşıyor. Matematiğin öğrencilere sevdirilmesi için daha gayretli olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Çünkü matematik evrensel bir dil ve disiplin olarak hayatın temelidir. Aile ve kamusal hayatın sayılarla örülü olduğunu unutmamalıyız. Gelişmiş toplum olmak istiyorsak matematiksel gelişimimizi sürdürmeliyiz. Bugün burada da bu gelişime katkı sağlayacak olan bu sempozyumun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? diyerek konuştu.                                                                                                                           Etkinlik sonrasında, konuşma yapan yöneticilere birer anı plaketi verildi. Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz ile Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemil Yapar´a Ömür Boyu Matematiğe Hizmet Ödülü verildi. Ardından konferansın ilk çağrılı konuşması gerçekleştirildi. Toplamda 380 araştırmacının katıldığı Uluslararası Matematik ve Matematik Eğitimi Konferansı (ICMME-2018) 104 oturumda 420 bildiri ile üç gün boyunca devam etti.
  •  Özel haber :Fehmi İnceoğlu

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER
Cumali Karataş
13.07.2018 18:58:10
Sayın Akdeniz, başarılarınızın devam edeceği umuduyla kutluyorum sizi.. Cumali Karataş

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu