Plastik sanayicilerine yenilikçi enerji altyapısı
EKONOMİ 26.04.2020 10:32:00 818 0

Plastik sanayicilerine yenilikçi enerji altyapısı

Türkiye’nin Kırklareli Vize’de hayata geçirilen ilk plastik ihtisas özel organize sanayi bölgesi PAGDER ASLAN OSB’de enerji altyapısı yatırımları başladı.

Enerjinin güvenli ve verimli kullanımı için yeni nesil teknolojileri Schneider Electric ile gerçekleştirilen iş birliği neticesinde sanayicileri sunacak olan PAGDER ASLAN OSB plastikçilerin en önemli ihtiyacı olan kesintisiz ve kaliteli enerjiyi de sektörle buluşturacak.

Türkiye’nin ilk özel organize sanayi bölgesi olan PAGDER ASLAN OSB ile iş birliği kapsamında, yenilikçi bir enerji altyapısı kurulması üzere çalıştıklarını ifade eden Schneider Electric Organize Sanayi Bölgelerinden Sorumlu Satış Yöneticisi Yücel Erkan, "Bölgede, alanında öncü teknolojilerimizle uçtan uca bağlı bir sistem inşa ediyoruz. Böylece plastik üreticilerinin en temel ihtiyaçlarından biri olan kesintisiz enerjiyi Schneider Electric güvencesi ile sunmayı hedefliyoruz. Projenin ilk etabında 13 dağıtım merkezinin haberleşebilir sensörlerle donatılmış orta gerilim hücrelerinin tedariki gerçekleştirilecek. Ardından alçak gerilim, orta gerilim hücreler ve rölelerin uzaktan izlenmesi, kontrol edilmesi için Schneider Electric’in sunduğu SCADA sistemi kurulacak” dedi.

Enerji altyapı çalışmalarının son aşamasında Schneider Electric EcoStruxture çözümünün tamamlanması ve uçtan uca bir çözüm sunulması için Power Advisor ve Asset Advisor çözümlerinin kurulumunun da sağlanacağını belirten Erkan, “Böylece tamamen haberleşebilir, uzaktan izlenebilir, kontrol edilebilir dijital bir OSB altyapısı kurulacak. Bu da enerjinin 7/24 takibini ve akışını sağlamayı mümkün kılacak. Aynı zamanda herhangi bir arıza önceden tespit edilebilecek ve kestirimci bakım uygulanabilecek” ifadelerinde bulundu.

Elektrik tüketimi görece yoğun olan plastik sanayicileri için en önemli ihtiyacın enerjinin kesintisiz ve kaliteli tedariki olduğunun altını çizen PAGDER ASLAN OSB Bölge Müdürü Kadri Ün, plastikçiler için tasarlanmış uygun enerji altyapısının Schneider Electric iş birliği ile inşa çalışmalarına başlandığını ifade etti. Söz konusu altyapı yatırımlarının Vize’de üretime geçecek plastik sanayicileri için verimliliklerine de katkı sunacağını belirten Ün altyapı olanakları sayesinde katılımcı firmaların pazarda rekabet avantajına da sahip olacağına dikkat çekti.

PAGDER ASLAN OSB’yi dijitalleştirmek ve bir adım öteye taşımak istediklerini belirten Ün sözlerini şöyle tamamladı; “13 enerji dağıtım merkezinin inşaatları bölgemizde devam etmekte. Direkt iletim hattına bağlanmak suretiyle çevre organize sanayi bölgelerine göre yüzde 30 daha ucuz enerjiye sahip olacak sanayicilerimize yalnızca elektrik dağıtımı değil, sürdürülebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanımı, yenilikçi-yeşil üretim sahaları, solar enerji gibi konularda da çözümler sunmayı hedefliyoruz.”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli