PKK´YA KARŞI BAŞLATILAN OPERASYONLAR DÖRT İLÇEDE SÜRÜYOR
ASAYİŞ 18.12.2015 15:08:55 289 0

PKK´YA KARŞI BAŞLATILAN OPERASYONLAR DÖRT İLÇEDE SÜRÜYOR

CİZRE´DE ROKETLE DÜZENLENEN SALDIRIDA OSMANİYELİ UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU- OPERASYONLARA ARA VERİLEN NUSAYBİN´DE KALAN AİLELER DE GÖÇ ETMEYE BAŞLADI - YASAĞIN 17´NCİ GÜNÜNE GİRDİĞİ SUR İLÇESİNE 500 JANDARMA ÖZEL HAREKAT EKİBİ SEVK EDİLDİ

Şırnak´ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan operasyonlar sürerken, teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Şırnak Çakırsögüt Jandarma Komando timlerinin istihbarat için kullandığı okula bir grup terörist tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şehit

/resimler/2015-12/18/1521081866862.jpg

olanuzman çavuşun Osmaniye nüfusuna kayıtlı Serkan Has olduğu belirtilirken, yaralılar tedavi için hastaneye kaldırıldı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi. 

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Diyarbakır´ın Sur ile Mardin´in Dargeçit ve Şırnak´ın Cizre ile Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı sürüyor. İlçelerde, gece ve gündüz güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Türkiye´nin çeşitli illerinden sevk edilen yüzlerce özel harekat ve terörle mücadele polisinin katılımıyla yürütülen ve verilen aradan sonra askerin de girdiği Sur ilçesine 500 kişilik jandarma özel harekat ekibi sevk edildi. Yasağın geçici olarak kaldırıldığı Nusaybin´de ise kalan aileler de göç etmeye başladı. 

Terör örgütü PKK´ya yönelik planlanan operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur, Cizre, Silopi ve Dargeçit ilçelerinde operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Asker ve polisin ortaklaşa düzenledikleri operasyonlarda örgüte darbe üstüne darbe vuruluyor.

SUR
Yasağın 17´nci gününe girdiği Sur ilçesinde güvenlik güçleri kontrollü bir şekilde ilerliyor. Labirent gibi sokakları olan ve operasyonların Kurşunlu Camii´nin çevresinde yoğunlaştığı ilçede şiddetli çatışmalar durulmuyor. Bugün güne sessiz başlanan ilçede dün gece geç saatlere kadar silah sesleri yankılandı. Öte yandan, 2 polisin şehit olduğu, 17 polisin de yaralandığı ilçeye, 500 kişilik jandarma özel harekat ekibi de sevk edildi. Bu ilçedeki operasyonları da askerin ele alacağı tahmin ediliyor.

CİZRE
Genelkurmay´ın önceki gün 24 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurduğu Cizre´de ise güvenlik güçleri terör örgütüne darbe üstüne darbe vuruyor. Operasyonların yoğunlaştığı Nuh, Cudi, Sur ve Yafes mahallelerindeki birçok barikat ve tuzaklı bomba etkisiz hale getirildi. Çatışmaların durulmadığı ilçede, öldürülen terörist sayısının da her geçen dakika arttığı belirtildi.

SİLOPİ
Cizre gibi büyük bir askeri sevkiyatın yapıldığı Şırnak´ın diğer ilçesi Silopi´de de yasak ve operasyonlar sürüyor. Hakim tepelerine tankların yerleştirildiği ilçedeki operasyonlar salt ilçe merkezinde değil, dağlık alanda da yürütülüyor. Asker ve özel harekat polislerinin katılımıyla yürütülen operasyonlara havadan helikopterler destek veriyor.

DARGEÇİT
Yasağın sürdüğü, hatların zarar görmesi yüzünden elektriklerin kesildiği Dargeçit´te de güvenlik güçleri artarda operasyonlar yaparak, örgüte nefes aldırmıyor. Sıkıştırılan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlara ara verilmeyen ilçede, zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temaslar yaşanıyor.

NUSAYBİN
14 Aralık´ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün saat 16´ya kadar kaldırıldığı Nusaybin´de ise operasyonlara ara verildi. Ancak güvenlik güçlerinin çekilmediği ilçede, kalan vatandaşlar da göç yollarına düştü. İlçede, elektrik, su ve altyapı arızalarının giderilmesinin ardından operasyonların yeniden başlayacağı da kaydedildi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı