PKK´NIN EYLEMSİZLİK KARARI ALMASI İÇİN HDP DEVREDE!
SİYASET 9.10.2015 16:33:14 329 0

PKK´NIN EYLEMSİZLİK KARARI ALMASI İÇİN HDP DEVREDE!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ?Geçici de olsa çatışmaları durdurabilsek ve sonra kalıcı bir barışa doğru etkili bir siyaset üretebilsek, bu ülkemiz için en büyük kazançtır? dedi.

 

 
İSTANBUL (İHA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bayrampaşa´da bulunan İstanbul Sebze ve Meyve Hali´ni ziyaret etti. Sabah saatlerinde hale gelen Demirtaş, esnafın sorunlarını dinledi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, 15 Ekim´de ateşkes ilan edileceğine dair çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine, ?Bir an önce ölümlerin ve çatışmaların durması için çaba sarf ediyoruz. Partimizin bütün imkanlarını, bütün gücünü silahların susması doğrultusunda kullandık. İnşallah yakın zamanda da belli bir netice alırız, diye ümit ediyorum. Elimizde somut bir bilgi, somut bir veri yok. Fakat çalışmalarımızı getirdiğimiz nokta umutlu olmamızı gerektiriyor. Barışa dair hiç kimsenin umudunu yitirmemesi lazım. Bu kadar insan her gün canını verirken, biz hiçbir şey olmamış gibi işimize bakamayız. En azından geçici de olsa çatışmaları durdurabilsek ve sonra kalıcı bir barışa doğru etkili bir siyaset üretebilsek, bu ülkemiz için en büyük kazançtır. İnşallah önümüzdeki günlerde gelişmelere olur diye ümit ediyoruz? dedi.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy: ?PKK  1 Kasım  eylemsizlik ilan edecek?

HDP Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısıyla 26. dönem Bingöl milletvekili adaylarını tanıttı. Toplantıda açıklamalarda bulunan HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, PKK´nın 1 Kasım seçimleri öncesinde eylemsizlik ilan edeceğini ifade etti. Özsoy, ?En azından bu seçimleri huzur içerisinde, barışçıl bir şekilde yapabilmek için biz yine çalışmalarımıza devam ediyoruz, inşallah bir iki güne kadar müjdeli bir haber verebiliriz. Seçimlere kadar bu gerginlik durumunu belki biraz dindirebiliriz, seçimlerden sonra da inşallah çatışmasızlık durumunu sürdürebilmek için bir siyasi pozisyon ortaya çıkar? dedi.

 

Türkiye´nin 6 aydır seçim gündeminden çıkamadığını kaydeden Özsoy, ?1 Kasım´da tek bir şey istiyoruz, halk aklını ve vicdanını kullansın kime veriyorsa başımız gözümüz üzerinedir. Bu seçim meselesi, artık AK Parti; CHP, MHP, HDP meselesinin ötesine geçmiş. Bu memlekette biz nasıl yaşayacağız. Mesele bizim üç beş vekil daha alabilmemiz meselesi değil, bu çatışmalı sürecin önüne geçemezsek belli bir siyasal istikrar oluşturamazsak Türkiye´nin Suriyelileşme riski var. Sıkıntılar derin, bunun önünü almamız lazım? diye konuştu.

 

1 Kasım seçimlerinden sonra pozisyon ne olursa olsun, mutlak suretle hükümet kurulacağını savunan Özsoy, ?Bu memlekette bir hükümet kurulacak bu konuda kimsenin kaygısı olmasın. Bir daha seçim kaygısı kimse taşımasın bu seçimde eğer tek başına iktidar olunmazsa, elimizde doneler var mutlak suretle bir hükümet kurulacak? ifadelerini kullandı.
 

 

 

 





Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı