PKK´lı firari gösterici yakalandı
ASAYİŞ 13.07.2018 11:06:35 361 0

PKK´lı firari gösterici yakalandı

Adana´da terör örgütü PKK/KCK sempatizanlarının düzenlediği korsan gösteriye katılarak devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, polise silahla ateş etmek suçlarından ömür boyu ve 14 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasına mahkum edilen firari yakalandı

Adana´da terör örgütü PKK/KCK sempatizanlarının düzenlediği korsan gösteriye katılarak devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, polise silahla ateş etmek suçlarından ömür boyu ve 14 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasına mahkum edilen firari yakalandı. 
Edinilen bilgiye göre, 15 Haziran 2014´de merkez Seyhan ilçesi, Hürriyet Mahallesi, Güney Kuşak Bulvarı´nda bölücü terör örgütü PKK/KCK yanlıları örgütün verdiği talimat üzerine korsan gösteri düzenledi. Göstericiler, polis memurlarına silah sıktı, molotof kokteyl, havai fişek ve el yapımı patlayıcılar attı. Yapılan soruşturma ve güvenlik kamera görüntülerinden Ahmet Çiray´ın gösteriye katılıp polis memurları H.A., F.E., F.Ç. ve L.Ü.´ye doğru ateş edip öldürmeye teşebbüs ettiği belirlendi. Daha sonra yakalanan Ahmet Çiray bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın 5. duruşmasına katılan Çiray, suçlamayı kabul etmeyerek, ?Eylemlerin olduğu mahallede oturuyorum. İster istemez sokaktan geçtim, evimin önünde otururken fotoğraflanmış olabilirim. Polis memurlarına silahla ateş etmedim? dedi. Ancak bilirkişi raporunda da, polislere ateş eden kişinin Ahmet Çiray olduğu belirlendi. 
Ahmet Çiray Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki 18 Nisan 2018´de gerçekleştirilen karar duruşmasına katılmadı. Mahkeme savcısı, daha önce verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak sanık Çiray´ın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, Çiray´a, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Ayrıca heyet, hükümlüye, "4 polis memurunu öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 10 yıl 10 ay, "Toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar etmekten" 5 ay, "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne silahla katılmaktan" 5 ay, "Kamu görevlisine karşı görevini yaptırmamak için direnme" suçundan 18 ay 22 gün, "Silah bulundurmaktan" ise 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 14 yıl 5 ay 22 gün hapis cezası vermişti. Hakkında yakalama kararı bulunan Ahmet Çiray mahkemenin verdiği bu karardan sonrada Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından her yerde aranmaya başlandı. Polis yapılan çalışmalar sonucunda hükümlünün Hürriyet Mahallesi´nde olduğunu tespit etti. Mahalledeki bir evden çıktığı belirlenen firari, 20061 sokak içerisinde yakalandı. Emniyete getirilen Çiray buradaki işlemlerinin ardından önce adliyeye daha sonrada cezaevine götürüldü. 
Hükümlünün polislere ateş ettiği gün birkaç saat sonra korsan gösteriye katılan İbrahim Aras isimli 15 yaşındaki bir çocuk da ölü bulunmuş, göstericiler tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli