PKK İLE ÇATIŞMALAR YER YER SÜRÜYOR
ASAYİŞ 7.12.2015 14:00:07 308 0

PKK İLE ÇATIŞMALAR YER YER SÜRÜYOR

Mardin´in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlara aralıksız devam ediliyor - Sokağa çıkma yasağının yedi gündür sürdüğü Diyarbakır´ın Sur ilçesindeki çatışmalarda 18 terörist öldürüldüğü bildiriliyor

Nusaybin´de Özel Harekat polisleri, teröristler tarafından önceden yağ tenekeleri, piknik ve yangın tüpleri ile hazırlanan EYP´leri kontrollü şekilde patlatarak bölgede güvenliği sağlamaya çalışıyor

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması sırasında zaman zaman teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşanıyor. Sokağa çıkma yasağı çerçevesinde operasyonların devam ettiği dört mahalleden biri olan Fırat Mahallesi´nde çevik kuvvet ve özel harekat ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar, bu sabah itibariyle yoğunlaştırıldı. Özellikle Medeni Sokak´ta özel harekat polisleri bünyesinde bulunan iki bomba imha uzmanı tarafından teröristlerce önceden tek katlı bir evin bahçesine yangın tüpü ve yağ tenekeleri içine konuşlandırılarak döşenen EYP´nin kablosunun tespiti yapıldı ardından ekipler tarafından bölgede kablolar yardımıyla söz konusu noktaya akım verildi ve kontrollü şekilde patlama gerçekleştirildi.
Bölgedeki çatışmalar aralıksız olarak devam ediyor. 

NUSAYBİN´DE 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesindeki çatışmalarda 2 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. 

Mardin Valiliği´nce, Nusaybin İlçe Kaymakamlığı tarafından dün 07.00´da Abdulkadirpaşa, Yenişehir, Fırat ve Dicle mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ilçedeki çatışmalarda şu ana kadar 2 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Zırhlı askeri ve polis araçlarının geçişleri sırasında yollara tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu 6 polis ile 6 askerin yaralandığına dikkat çekilen açıklamada, güvenlik güçlerinin tedavilerine devam edildiği bildirildi. 

Açıklamada, ilçede 1 kişinin de hayatını kaybettiğine işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi: 

?PKK/KCK mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik olarak gerçekleştirilecek saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanan patlayıcı maddenin tuzaklanması esnasında infilak etmesi sonucu bir şahıs hayatını kaybetmiş olup, cenazesi otopsi için Nusaybin Devlet Hastanesi´ne gönderilmiştir. Yapılan ön otopside şahsın şarapnel parçaları sonucunda hayatını kaybettiği anlaşılmış olup kesin otopsi sonucu için Mardin Devlet Hastanesine gönderilmiştir. Olayla ilgili adli işlemler devam etmektedir. Herhangi bir operasyon ve harekatın bulunmadığı Dicle Mahallesi´nde Bölücü Terör Örgütü tarafından patlatıldığı düşünülen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu biri çocuk olmak üzere 5 şahıs yaralanmış olup tedavileri halen Nusaybin ve Mardin Devlet Hastanelerinde devam etmektedir. Yaralı şahıslardan birinin kaydı bulunmakta olup, olayla ilgili adli işlemler devam etmektedir.?

DİYARBAKIR, SUR´DA 18 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hendek ve barikatlar nedeniyle 6 mahallesi, 1 caddesi ve girişindeki Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı´nda ilan edilen sokağa çıkma yasağının 7´nci gününde devam ettiği, 1 polisin şehit olduğu, 8 polisin ise yaralandığı Sur ilçesinde operasyon sürüyor.

İlçede, dün akşam saatlerinde şiddetlenen, gece saatlerinde ise kesilen silah ve patlama sesleri, sabahın ilk ışıkları ile birlikte yeniden başladı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temasların yaşandığı ilçedeki çatışmaların Saraykapı mevkiinde yoğunlaştığı öğrenildi. Öte yandan, ilçede 7 gün içerisinde 18 teröristin öldürüldüğü de bildirildi.
İlçede, çatışmalar yer yer sürüyor. 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Sabancı Vakfı Hatay’da Planladığı 3 Okuldan İlkinin Açılışını Gerçekleştirdi

Balcalı Hastanesi Müdürü Önder, silahlı saldırıda hafif yaralandı

ERDOĞAN’DAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

  İSTANBUL, BEYOĞLU’NDA MEYDANA GELEN PATLAMAYA RTÜK YAYIN  YASAĞI GETİRDİ

11’I ÇOCUK 12 KİŞİ İN YANARAK ÖLDÜĞÜ YURT YANGINI DAVASINDA KARAR

Adana'da huzur operasyonu

“HURDA, ATIL, BULUNTU VE HASARLI ARAÇLAR“ KONUSUNDA AÇIKLAMA

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA KOVUŞTURMA

Feyzioğlu'dan Meram katliamı açıklaması

BODRUM’DA BİR POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU

Adana'da şafak operasyonu

Adana'da polis kumar evlerine baskın yaptı 

OTO CENTER VE GALERİCİLER SİTESİNE OPERASYON

Adana'da şafak vakti "torbacı" operasyonu

Adana Emniyeti'nden kaçak içkiye baskın

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Drone destekli asayiş uygulaması

Adana'da şafak operasyonu

Ceyhan'daki şok baskında 70 Bin Lira ceza

Uyuşturuculara şafak baskını

Adana Emniyeti uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false