Periton diyaliz atıkların toplanmasında işbirliği
YEREL 5.10.2016 11:53:41 362 0

Periton diyaliz atıkların toplanmasında işbirliği

Adana Büyükşehir Belediyesi, sağlık merkezleri, üniversiteler ve ilçe belediyeleri ile koordinasyon içinde çalışıyor

Adana´da insan ve çevre sağlığı açısından büyük risk taşıyan yıllık ortalama 3 bin 250 ton ton tıbbi atığı bertaraf eden Adana Büyükşehir Belediyesi, periton diyaliz atıklarının düzenli toplanması konusunda da ilgili kamu kurumları, üniversiteler ve ilçe belediyeleri ile özel sağlık kuruluşlarıyla yürüttüğü işbirliğini güçlendirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürlüğü´nün düzenlediği toplantıda belediye bürokratları, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Çukurova Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle periton diyaliz atık yönetimini ele aldı.

Büyükşehir Belediyesi, 809 sağlık merkezine hizmeti veriyor
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sırasında ortaya çıkan ve enfeksiyona sebep olan patojenler içeren HIV ve hepatit B-C virüsleri gibi pek çok organizmayı içeren tıbbi atıkların düzenli olarak toplanıp, bertaraf edildiğini belirtti. Adana genelindeki 15 ilçede bulunan 809 sağlık kuruluşunda oluşan tıbbi atıkların, eğitimli personellerden tarafından 5 adet özel donanımlı araç ile düzenli olarak toplandığını anımsatan Mehmet Çelebi Akkuş, Büyükşehir Belediyesi´nin sterilizasyon tesislerinde işlem gördükten çöp depolama alanına gömüldüğünü anlattı. Akkuş, ?Sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sırasında ortaya çıkan atıklar, diğer atıklara kıyasla daha yüksek oranda enfeksiyon riski taşıyor. Bu nedenle tıbbi atıkların toplanması insan ve çevre sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Kaynağında kırmızı renkli özel plastik torbalara konulan tıbbi atıkların taşınmasını da özel dizayn ve imal edilmiş araçlarımızla yapıyoruz. Sterilizasyon tesisimizde de tıbbi atıkları 120 dereceye sterilize edilip, riskleri ortadan kaldırarak çöp depolama alanında bertaraf ediyoruz? dedi.

310 periton diyaliz hastasının atıkları ücretsiz toplanıyor
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürü Çağrı Ün ise periton diyaliz atıklarının toplanması konusunda ücretsiz hizmet verdiklerini kaydetti. İlgili mevzuata göre periton diyaliz atıklarının bertarafı için her hastanın aylık 35 lira ödeme yapması gerektiğini, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bu hizmeti ücretsiz sağladıklarının altını çizen Çağrı Ün, ?Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´nün talimatı ve girişimleri ile periton diyaliz hastalarının evlerinde oluşan tıbbi atıklar Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nin kararı sonucunda evlerden ücret alınmadan toplanarak bertaraf ediliyor? diye konuştu.
Böbrek yetmezliği çeken hastaların evlerinde günde 3-4 kez periton diyaliz tedavisi uyguladığını ifade eden Çağrı Ün, periton diyaliz tıbbi atıkların insan ve çevre sağlığına zarar vermeden, evsel atıklara karışmadan düzenli bir şekilde toplanması konusunda vatandaşların Adana Büyükşehir Belediyesi´nin Alo 153 çağrı merkezini arayıp destek alabileceğini, kayıt altına alınan tıbbi atık işlemlerinin en hızlı ve düzenli şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.(N.Ö)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli