Perinçek,
SİYASET 31.05.2020 12:46:00 575 0

Perinçek, "Türkiye’ye tehdit nereden geliyor?"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bazı strateji uzmanlarının ABD ve İsrail'in Türkiye’ye karşı düşmanlıklarını ve tehditlerini hesaba katmadan senaryolar sunmalarına karşı çıktı.

PKK’yı ve FETÖ’yü üzerimize süren gücün ABD ve İsrail olduğuna dikkat çeken Perinçek, düşmana karşı Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye’de bütüncül stratejinin zorunlu olduğunu kaydetti. Perinçek her yerde kesin zaferin, bu tehdide göre konumlanıp başta Rusya olmak üzere komşularla işbirliği yaparak kazanılacağını vurguladı.

     Türkiye’nin Libya’da Mavi Vatan için mücadelesi, Suriye’de Türk-Rus işbirliğine karşı saldırılar, Pentagon’un Suriye’nin kuzeyinde artırdığı yığınak, dış siyasetimizdeki stratejik planlamaların ve ittifakların önemini daha da artırdı. CNN Türk’te tartışılan bu konuda Vatan Partisi Genel Başkanı bazı strateji uzmanlarının söylem ve senaryolarına yanıt verdi. Doğu Perinçek, her şeyden önce ülkemize karşı Amerikan ve İsrail merkezli tehdidi saptamanın ve buna göre konumlanmanın zorunlu olduğunu belirtti. Perinçek, “Farklı yerde farklı ülkelerle işbirliği” önerisine karşı, Rusya ve diğer komşularımızla bütünlüklü bir stratejik işbirliğini savundu: “Türkiye’ye tehdit İran’dan mı geliyor, yoksa Suriye’den mi veya Iraktan mı? Gerçekçi olalım. Türkiye’ye tehdit ABD ve İsrail’den geliyor. Doğu Akdeniz’de, Libya’da,  Suriye’de ve her yerde bu devletlerden geliyor. O yüzden biz S-400 alıyoruz ve bu şekilde Tür Ordusu ABD-İsrail’e karşı mevzileniyor. Dolayısıyla, bu bölgelerde bütüncül strateji kurmazsak olmaz. Kesin zafer için bu şarttır. ‘Orada ABD ile burada Rusya ile beraberiz’ gibi yönelimler ihtimal dahilinde değildir. Bunu söyleyenler halkı aldatmış olur” dedi.

   "15 TEMMUZ’U YAPAN ABD Mİ MÜTTEFİK?"

    Perinçek, ABD’ye karşı Rusya ile stratejik işbirliği kumanın sakıncalı olduğunu ve NATO müttefikliğinin devam etmesinin gerektiğini ileri süren görüşlere karşı çıktı, 15 Temmuz’u hatırlattı: “ABD  ve İsrail, Türkiye’yi kaç yıldır FETÖ’yle, PKK’yla tehdit ediyor? Suriye’de M4 karayolunda Doğu Türkistan İslam Partisi’nin teröristleri Mehmetçiğimizi şehit etti. Doğu Türkistan İslam Partisi’ni destekleyen ABD değil mi? Bugüne kadar Suriye’de 50 bin tır silahı PKK’ya veren kim, ABD değil mi? Madem NATO’daki veto hakkımız önemli ve bunu korumamız lazım; o zaman 15 Temmuz gecesi İncirlik’ten, Eskişehir’den kalkan uçakları neden veto edemedik? ABD o gece, FETÖ ile Ankara’yı işgal etmeye kalktığında,  NATO’daki veto hakkımızı neden kullanamadık?  ABD ile müttefiklik de NATO’daki veto hakkı da kağıt üstündedir!"

    “ABD’NİN KENDİSİ YANIYOR, SAVAŞ ÇIKARAMAZ”

    Vatan Partisi Genel Başkanı, ayrıca Çin’e baskı uygulayan ABD’nin savaş çıkarma ihtimalinin olup olmadığına ilişkin görüşlerini paylaştı. Perinçek, ABD’nin iç sorunlarının büyümesine dikkat çekti:  “ABD son zamanlarda hem Pentagon hem CIA hem de Dışişleri ortak savaş oyunları yaptılar. Bu savaş oyunlarının hepsinde ABD, Çin’le ve Rusya’yla savaşı kaybettiğini saptıyor. ABD’nin Pasifik’te de Çin’le savaşma şansı yoktur. Yenileceği savaşa da girmez. ABD’nin dolar saltanatı yıkılıyor. ABD içe dönmek zorunda işsizlik artıyor, Koronavirüs krizi var, şimdi protestolarla başı dertte. ABD’nin kendisi yanıyor, nasıl savaş çıkaracak? ABD silahlı gücü, dünyaya hükmedecek özelliklerini kaybetti.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli