PARALEL YAPI İLE İLGİLİ YENİ İDDİALAR
SİYASET 6.11.2015 08:25:50 385 1

PARALEL YAPI İLE İLGİLİ YENİ İDDİALAR

Çaldıkları sorularla KPSS´yi kazanıp ÖSYM´ye atanan şüpheliler, soruları satıp aldıkları parayı da ´paralel´e aktarmışlar!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 yılı KPSS Sınavındaki usulsüzlüklere ilişkin yürütülen soruşturma derinleşiyor. KPSS soruşturması kapsamında 6´ncı kez yapılan operasyon da bu kez ÖSYM´de sınav sorularının hazırlandığı birime baskın düzenlendi. Soruşturma savcısı Yücel Erkman´ın talimatıyla yapılan operasyonda, 3 kurum çalışanı gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 şüphelinin 2010 yılında KPSS´ye girdiği ve 2011 yılında ÖSYM´ye atandığı tespit edildi.

MASAK uzmanları, soruların sızdırıldığı 2010 yılındaki KPSS Sınavı´nda neredeyse tüm soruları doğru cevaplayan bazı isimlerin, aynı sınava giren iki şüpheliye ait banka hesaplarına düzenli biçimde ödeme yaptıklarını tespit etti. Ödemelerin izini süren uzmanlar, söz konusu hesapların sahibi olan kişilerin ÖSYM´de çalışan İbrahim K. ve İbrahim U. olduğunu belirledi. Savcılık, söz konusu kişilerin HTS kayıtlarını incelemeye aldığında da yeni bilgilere ulaştı.

Kopya çekilen sınav öncesinde, kopyacı birçok isimle beraber Fetullah Gülen cemaatine ait eğitim kurumlarında çalıştıkları belirlenen şüphelilerin HTS kayıtlarından da, soruları temin ederek adaylara dağıttığı öne sürülen ve örgüt liderliğiyle suçlanan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen ile ?cemaatin Ankara ve eğitim imamı? oldukları öne sürülen Yusuf Rodoplu ve Cemil Koca ile irtibatları ortaya çıktı. Yine şüphelilerle bağlantısı olduğu tespit edilen Şule Ü. isimli şüphelinin de halen ÖSYM´de çalıştığı belirlendi.

MASAK raporunda, söz konusu kişilerin hesaplarına, sınava giren adaylar tarafından düzenli olarak yatırılan ?himmet para?larının cemaatin yurt içindeki ve yurt dışındaki şirketlerine aktardıkları bildirildi. Raporda, şüphelilerden toplanan himmet paralarının 902 bin lira ve 763 bin liralık havale trafiği de belgelendi.
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda içerisinde soruların yer aldığı dijital veriler ile ajandalara el konuldu. Şüphelilerin 5 yıldır ÖSYM´nin kozmik odası olarak adlandırılan Soru Hazırlama Birimi´nde çalışıyor olması nedeniyle kurumun yaptığı tüm sınavlar şaibeli hale gelince, savcılık son 5 yılda yapılan tüm sınavları da mercek altına aldı.

PATRONLAR VE GAZETECİLERİ TERÖRİST DİYE DİNLEMİŞLER

Paralel Devlet Yapılanması´nın ?Terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği? gibi suçlamalarla patronları ve gazetecileri dinlediği ortaya çıktı. Yasa dışı ?telekulak skandalı?, HSYK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa tarafından yürütülen soruşturma sırasında ortaya çıktı. Kolukısa, Türkiye´de dinleme kararı alma yetkisi bulunan 11 mahkemeden geriye dönük olarak alınan tüm dinleme kararlarını topladı. Gerçek isimlerin yazılmadığı usulsüz dinleme kararlarında yer alan telefon numaralarının kimlere ait olduğunu TİB kayıtlarından karşılaştıran Kolukısa, iş dünyasının ünlü ailelerine kurulan ?paralel kumpas?ı tespit etti. Paralel´in emniyetteki kilit ismi olan dönemin İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer´in, sahte isimler ve uydurma suçlamalarla istediği dinleme talepleri, çoğu Paralel yapının hakimleri tarafından yasa dışı biçimde kabul edildi.

Dinlenen ünlü isimler arasında Mustafa Koç´un eşi Caroline Nicole Koç, Vuslat Doğan Sabancı, Doğan Holding yöneticileri, Hüsamettin Kavi, Mehmet Emin Karamehmet, Erol Altaca, İbrahim Çağlar, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Zafer Mutlu, Aslı Aydıntaşbaş, Tufan Türenç, İsmail Küçükkaya, Ruşen Çakır, Abbas Güçlü, Şirin Payzın Acet, Engin Ardıç, Amberin Zaman, Rasih Yılmaz, İlter Türkmen, Fatma Nur Serter, Muharrem İnce, Erdoğan Teziç, Zahid Akman, Yunus Söylet gibi isimler bulunuyor.

Ali Fuat Yılmazer´in hazırladığı kararlarda, bazı ünlü isimlerin sadece telefon hatlarının dinlenilmesiyle yetinilmeyip, IMEI numarası üzerinden telefon cihazının da dinlemeye alındığı ortaya çıktı.
Taşhiye, Hrant Dink, Selam Tevhid ve Paralel Devlet Yapılanması davalarından tutuklu bulunan Yılmazer hakkında, yasa dışı dinlemeler sebebiyle yeni bir soruşturma da başlıyor.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Bülent saygili
25.12.2015 15:48:32
Nasıl olur yunus söylet üniversite içinde Alifuat Yılmazer ile kol kola gezip insanları fişlediler ihale ve i.ü fakiflarindan cemaat yurtlarına para aktardilar yonetime cemaat yakın isimleri getirdiler.rek.yard.safak ve uzaktan eğitimden bir hoca ile gülen i ziyarete gittiler.simdiki rektorde onun varisi merak eden varsa yüreği yetiyor sa araştırın. Devlete rağmen i.ü onların elinde.

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı