PALANDÖKEN: ´ÖĞRENCİLERE SERVİS DESTEĞİ VERİLMELİ´
GÜNDEM 31.08.2017 13:38:53 365 0

PALANDÖKEN: ´ÖĞRENCİLERE SERVİS DESTEĞİ VERİLMELİ´

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2017-2018 eğitim ve öğretim sezonunda özel okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencilerde ve taşımalı eğitimde olduğu gibi servislerle okullarına gidip gelen öğrencilere eğitim desteği verilmelidir" dedi.

2017-2018 eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim görecek 340 bin öğrencinin teşvikten yararlanacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, "Okul öncesi için 3 bin 60 lira, ilkokul için 3 bin 680 lira, ortaokul ve lise için 4 bin 280 lira, temel lise için ise 3 bin 680 lira destek ödemesi yapılacak. Yine taşımalı eğitim kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim kapsamında 1 öğrencinin devlete maliyeti 2 bin 700 liradır. Korsan servislerin cirit atmaması için ekonomik durumu iyi olmayan öğrenciler mutlaka desteklenmelidir. Bunun için acilen yeni eğitim ve öğretim yılında servislerde yeni istenmeyen olayların yaşanmaması için özel okullarda ve taşımalı eğitimde olduğu gibi servis ile okula gidip gelen aileler desteklenmelidir. Bu devlete fazla bir maliyet getirmeyeceği gibi gerçek servisçiler kazandıkça devletinde vergi geliri artacaktır" ifadelerini kaydetti.

Çocukların mutlaka ilgili meslek odasına kayıtlı servis araçlarına yazdırılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Yeni bir eğitim öğretim dönemi yaklaşıyor. Çocuğunun güvenli şekilde okula gidip eve dönmesini her anne baba istiyor. Fakat piyasada ilgili meslek odalarına kayıtlı olmayan okul servis araçları hayli fazla. Veliler daha uygun fiyat olsun ya da şu kişi nasılsa tanıdık diye düşünerek rastgele bir servis aracı ile anlaşıyor. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Onların başına herhangi bir şey geldiğinde servis aracı kimin üzerine kayıtlı, şoför kimdir her şeyi öğrenebilmek ve işlem yapabilmek için mutlaka ilgili meslek odasına kayıtlı araçlar tercih edilmelidir. Çünkü öğrenciler servis araçlarına rehber personel eşliğinde bindirilerek yaş gruplarına ve fiziksel özelliklerine göre oturtuluyor. Her öğrencinin emniyet kemeri takması sağlanıyor. Servis aracı şoförü trafikte kurallara uygun bir şekilde güvenli bir sürüş gerçekleştiriyor. Öğrenciler rehber personel yardımıyla araçtan iniyor. Servis aracı şoförü öğrencileri araçtan indirdikten sonra araçta unutulan malzeme olup olmadığını kontrol ediyor. Öğrenciler servis aracına alınırken mevcut listeye göre öğrenci sayısının tam olup olmadığı kontrol ediliyor" açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı