Palandöken, hükümetten beklentilerini açıkladı
EKONOMİ 10.07.2018 10:44:34 301 0

Palandöken, hükümetten beklentilerini açıkladı

24 Haziran seçimlerinin ardından yeni kabine de belirlenmesi ile ekonomi için daha önce açıklanan önlemlerin hızla hayata geçirileceğinin altını çizen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ?Seçimlerin ardından oluşan yeni parlamento ve yeni hükümet siste

Yeni kabineden ekonomi için beklentilerin yüksek olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ?Yeni kabinen belirlenmesi ile birlikte ekonomide uygulanacak yapısal reformlar hızla hayata geçirilmeli. İlk olarak enflasyonla mücadele hızlanmalı. Enflasyonu yükselten etkenler kesin olarak belirlenerek yol haritası çıkarılmalı. Dolar ve Euro karşısında TL´nin değer kazanması için adımlar atılmalı. İşsizliğin önüne geçecek tedbirler alınmalı. Cari açığı azaltmak için yerli üretim desteklenmeli ve teşvik edilmeli. Üreticilere verilecek yeni teşviklerle birlikte esnaf ve sanatkara verilecek devlet teşvikleri artmalı. Finansman, kredi gibi destek ve teşvik programlarında esnaf ve sanatkara daha çok yer verilmeli. Yeni işyeri açacak esnafa vergi ve prim teşvikleri getirilmesine rağmen elektrik ve su gibi girdilerin maliyeti çok yüksek kaldı. Bu maliyetleri azaltacak tedbirler alınmalı. Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren taksici, dolmuşçu, kamyoncu, halk otobüsçü ve minibüsçü olmak üzere tüm taşımacı esnafının kullandığı akaryakıt ürünlerinde ÖTV kaldırılmalı? diye konuştu. 
?Esnafın finans kaynaklarına erişimi kolaylaştırılmalı? 
Ekonominin temel taşlarından olan esnaf ve sanatkara verilecek teşviklerin ülke ekonomisi adına olumlu gelişmeler sağlayacağına işaret eden Palandöken, ?Esnaf ve sanatkarımız başta olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelere verilecek teşviklerin piyasaya yansıması süratli ve olumlu olmaktadır. Bu yüzden esnafımızın krediye ulaşarak ihtiyaçlarını karşılaması ve işini büyütmesi için kamu bankaları tarafından kullandırılan kredilere farklı alternatifler getirilmeli ve krediler sıfır faizli olarak çeşitlendirilmelidir. Esnaf ve sanatkarın teminat sorununu aşıp krediye erişmeleri için Kredi Garanti Fonu´ndan daha fazla yararlanmaları sağlanmalıdır. Bankalar kredi verirken esnaf ve sanatkarın mali sicilini bahane ettiği için tüm bankaların uygulaması zorunlu olan etkin bir sicil affı çıkarılmalıdır. Esnaf ve sanatkarın KOSGEB kredilerinden faydalanması kolaylaştırılmalıdır. Esnaf için verilecek bu teşvikler ekonominin canlanması ve reformların gerçekleşmesi bakımından büyük önem taşımaktadır? şeklinde konuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli