Özlenen birlikteliğin kalıcı olarak devamı için yeniden adayım
YEREL 3.08.2017 12:13:58 338 0

Özlenen birlikteliğin kalıcı olarak devamı için yeniden adayım

Atila Menevşe, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı´na yeniden aday olduğunu açıkladı:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki Oda ve Borsaların önümüzdeki dört yıl için yeni yönetimlerini belirleyecek seçimlerle ilgili geri sayım başlarken, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, kentte uzun yıllardır ihtiyaç duyulmasına rağmen ancak son dönemde tesis edilebilen birlik ve beraberlik tablosunun sürdürülebilmesi ve kalıcı bir zemine oturtulabilmesi için yeniden aday olduğunu bildirdi. Menevşe, ?Türkiye´de örnek olarak gösterilen bu birlikteliğin devamı için Odaların mevcut yönetimlerinin bir dönem daha devam etmem hususunda aldıkları müşterek bir karar bulunmaktadır? dedi.

ATO´da 18 yıl...

/resimler/2017-8/3/1217198844483.jpgOda ve Borsalarla ilgili seçim takviminin henüz açıklanmamış olmasına rağmen, görevine yeni dönemde devam edip etmeyeceğine yönelik sorulara muhatap olduğunu kaydeden Atila Menevşe, ?Yaşamının 18 yılını Meclis, Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve son dört yıldır da Yönetim Kurulu Başkanı olarak Adana Ticaret Odası´na adamış bir insan olarak şunu özellikle ifade edeyim ki, önümüzdeki dönemde Yönetim Kurulu Başkanı olarak Adana Ticaret Odası´nın yönetime talip olmamın en doğal hakkımdır. Son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine de bu hakkımı kullanmanın artık zaruret haline geldiğine inanıyorum? diye konuştu.

Birlik ve beraberlik tablosu bütünleşti

Adana´da uzun yıllardır özlenen birliktelik tablosunun ancak son dönemde hayata geçirildiğini, bunda tüm Oda, Borsa ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlarıyla birlikte kendisinin de payı bulunduğunu kaydeden Menevşe, günümüzde Adana Odaları ve Borsaları ile Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini ve her konuda birbirlerini desteklediklerini vurgularken şunları söyledi:

?Valiliğimiz ve belediyelerimizin de katılımlarıyla iyice bütünleşen Adana´daki birlik ve beraberlik tablosu artık net bir şekilde görülmektedir. Nitekim, yeni Bakanlar Kurulu üyelerinin açıklanmasının ardından, önceki gün Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü, Adana milletvekillerimiz, Adana ilçe belediye başkanlarımız, Oda, Borsa ve Organize Sanayi Bölgesi başkanlarımızla sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerinin yer aldığı Adana Heyeti olarak, Ankara´da Avrupa Birliği Bakanımız ve Başmüzakereci Sayın Ömer Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu´na gerçekleştirdiğimiz kutlama ziyaretinde birlik ve beraberliğimiz bir kez daha kendisini kanıtlamıştır.

Öte yandan siyasi partiler ve diğer sivil toplum kuruluşları da geride bıraktığımız dört yıl içerisinde şimdiye kadar hiç görülmeyen ölçüde ortak projelerin içerisinde yer almış ve birlikte çalışmışlardır. Bu resim Adana´ya güç vermiştir. Bir zamanlar Adana´daki tüm kuruluşlar birbirleriyle çekişirken, bugün tek bir ses ve ahenk sağlanmıştır. Bu birlikteliğin sağladığı gücün etkilerini, günümüzde Ankara´da gerek Bakanlıklar, gerekse de TOBB´de yürüttüğümüz temaslarda net bir şekilde görebiliyoruz. Böylelikle Adana´nın geçmişte her kafadan ayrı bir ses çıkması yüzünden bir türlü çözümlenemeyen sorunları, ortak aklın devreye girmesinin ardından hızla çözüme kavuşturulmaya başlanmıştır.?

Ortak aklın talebiyle aday oldum

Türkiye´de örnek olarak gösterilen bu birlikteliğin devamı için, Oda, Borsa ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerinin Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı´na devam etmesine yönelik müşterek karar aldıklarını bildiren Atila Menevşe, kendisinin de adaylığını bu karar kapsamında açıkladığını vurguladı.

?Adana´da birlik ve beraberliği sağlayan ortak aklın talebi, bir dönem daha hep birlikte yürüyerek yarım kalan işlerin devamı ve gerçekleştirilebilmesi için yeni bir ruh ve heyecanla ve öncelikle de Allah´ın izniyle 123 yıllık prestijli bir geçmişe sahip olan Adana Ticaret Odamızın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden talip olduğumu beyan ediyor, seçimlerde hizmet aşkıyla bu göreve aday olacaklarına inandığım diğer tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Yeniden seçildiğim takdirde; Adana´nın yatırımının, üretiminin, ihracatının, istihdamının artırılması ve her yönden yeni bir ruh ile kalkındırılmasına yönelik proje ve çalışmalarımızı artırarak sürdürecek, Adana´yı bir marka şehir haline getirecek; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın işaret ettiği 2023 yılı hedeflerine ulaşılması konusunda da elimizden gelen tüm çabayı göstereceğim.?

ATO, e-Oda hizmetlerinde Türkiye´de ilk sırada

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu´nun, geride bırakılmaya hazırlanan hizmet döneminde yaptığı bazı çalışmalara ilişkin(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli