ÖZDİŞ,?FETÖ´YÜ MUSALLAT EDENLER  ONUNLA MÜCADELE EDEMEZ?
SİYASET 27.07.2017 11:04:24 649 0

ÖZDİŞ,?FETÖ´YÜ MUSALLAT EDENLER ONUNLA MÜCADELE EDEMEZ?

özdiş, "3-5 garibanla mücadele ediyorsunuz. Bank Asya´da parası olduğu için, havale gerçekleştirdiği için Silivri zindanlarında, cezaevinde hayatını kararttığınız insanlara hiç acımıyor musunuz? Peki, ben size soruyorum: 317 kişilik AKP Grubunda siz de be

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, ?Ülkenin başına FETÖ´yü musallat edenler onunla mücadele edemez? dedi.

TBMM´deki İçtüzük değişiklik görüşmelerinin sürdüğü oturumda konuşan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, bir dayatmayla karşı karşıya olduklarını söyledi. Meclis kürsüsünden ülkenin bir diktatörlüğe götürülmek istendiğini, içtüzük değişikliğinin de bunu perçinlemek için yapılmak istediğini söyleyen Özdiş, AKP´nin ?Ben yaptım olduğu? mantığıyla hareket ettiğini kaydetti.

?NE İSTİYORSUNUZ GÜZELİM ÜLKEDEN??

Konuşması zaman zaman AKP´li vekiller tarafından kesilen CHP´li Özdiş, AKP sıralarına ?Ne istiyorsunuz bu güzelim ülkemizden? Niye bölüyorsunuz? Niye "Ben yaptım" anlayışıyla hareket ediyorsunuz? Niye bunu yapıyorsunuz, niye bu kötülüğü yapıyorsunuz? On beş yıldır iktidardasınız, çeşitli kereler söyledik, hangi yasal düzenlemeyi getirdiniz de bu Parlamentodan çıkaramadınız?? sorularını yöneltti.

?TEK ADAM REJİMİ?

Ülkenin tek adam rejimine, diktatörlüğe sürüklendiğini vurgulayan Özdiş, İçtüzük değişikliğiyle de bunu perçinlemeye çalışıldığını ifade etti. CHP Adana Milletvekili Özdiş, ?Ülkeyi getirdiğiniz nokta belli. Bugün, burada "Bu ülke 15 Temmuza nasıl geldi?" diye konuşmalıydık. Her şeyi açık seçik ortaya dökmeliydik. Bu ülkede toplumsal mutabakat sağlanmadan, 16 Nisanda referandumun niye yapıldığını konuşmalıydık. Ancak sizlerin, daha doğrusu saraydaki muktedirin talimatlarıyla maalesefbu Meclisi işlevsiz hâle getiriyorsunuz. Bu ülkeye büyük kötülük yapıyorsunuz? dedi.

?FETÖ İLE BÖYLE Mİ MÜCADE EDİYORSUNUZ??

Konuşmasında hükümetin FETÖ ile mücadelesine de değinen Özdiş, konuşmasını şöyle tamamladı:
    ?Değerli milletvekilleri, daha dün Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu´nun önderliğinde hak, hukuk, adalet adına bu ülkenin dışlanmışları adına, ötekileştirilmişleri adına, haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanları adına bir yürüyüş gerçekleştirdik. Kimi zaman on binlerle yürüdük, kimi zaman yüz binlerle yürüdük, milyonlarla da Maltepe Meydanı´nda, Maltepe sahilinde bu yürüyüşümüzü taçlandırdık. Diyorsunuz ki: "Olağanüstü hâl var, FETÖ´yle mücadele ediyoruz." Bu ülkeye FETÖ´yü musallat edenler, iktidarı, millî iradeyi FETÖ´yle paylaşanlar, FETÖ´yle mücadele edemezler. 3-5 garibanla mücadele ediyorsunuz. Bank Asya´da parası olduğu için, havale gerçekleştirdiği için Silivri zindanlarında, cezaevinde hayatını kararttığınız insanlara hiç acımıyor musunuz? Peki, ben size soruyorum: 317 kişilik AKP Grubunda siz de ben de çok iyi biliyoruz ki byLock kullanan kıyamet milletvekili arkadaşınız var. Niye bunların bir tanesi ortaya çıkmıyor, niye çıkmıyor?

?DİRENME HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ?
    Bu ülkede Darbe Komisyonunun başına televizyon televizyon dolaşarak FETÖ´yü öven adamı getirdiniz. Ondan sonra "Biz FETÖ´yle mücadele ediyoruz" diyorsunuz, güldürmeyin adamı.  Bu ülkede Genelkurmay Başkanı´nı ve Mit Müsteşarı´nı Darbe Komisyonu´nda ifadeye bile çağıramadınız. Kimi kandırıyorsunuz?

Ancak biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak Anayasa´dan, yasalardan, uluslararası sözleşmelerden olan direnme hakkımızı sesimizi buralarda ne kadar keserseniz kesin hakkımızı, hukukumuzu arayacağız.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli