ÖZDİŞ´TEN ?DOĞANKENT´ TEKLİFİ
TBMM 26.07.2016 15:12:08 9037 0

ÖZDİŞ´TEN ?DOĞANKENT´ TEKLİFİ

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana´da Doğankent adında bir ilçe kurulması için kanun teklifi verdi. Özdiş, ?Bu ilçenin kurulması durumunda kamu hizmetleri daha nitelikli ve sağlıklı verilebilecek, suç oranları azaltıla

2012 yılında çıkarılan Büyükşehir Yasası´yla Yüreğir İlçe sınırlarına dahil edilerek mahalle statüsüne dönüşen Doğankent ve civar beldelerin yıllardır beklediği ilçe olma teklifi hayat buldu. TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Doğankent adında bir ilçe kurulması için kanun teklifi verdi. Bu ilçenin kurulması durumunda kamu hizmetlerinin daha nitelikli ve sağlıklı verilebileceğini ifade eden Özdiş, ?Bu sayede suç oranları azaltılabilecek, vatandaşlara daha verimli hizmet sağlanabilecektir? dedi.

?SAĞLIKLI HİZMET GÖTÜRÜLEMİYOR?

CHP´li Özdiş, TBMM Başkanlığı´na sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde, bölgenin özelliklerine dikkat çekerek, Yüreğir ilçesinin sınırlarının büyüklüğü nedeniyle her mahalleye sağlıklı hizmet götürülemediğini söyledi. Doğuda Ceyhan Nehri, batıda Seyhan Nehri. Güneyde Karataş ilçesi sınırı ve kuzeyde Yüreğir´in Havutlu ve Sağdıçlı mahalleleriyle sınırlı alanda bulunan mahalleleri kapsayan, merkezi Doğankent mahallesi olmak üzere, ?Doğankent? adında bir ilçe kurulmasını teklif etti.

SUÇ ORANLARI AZALACAK

Adana´da toplam nüfusun yüzde 30´unu tarımsal nüfusun oluşturduğunu, tarımda yabancı işgücü kullanımının yaygın olduğunu ifade eden Özdiş, şöyle devam etti:
?Adana´nın en çok göç alan ilçesi olan Yüreğir´in nüfusu 2015 verileriyle 420 bin olup, 106 Mahallesi bulunmaktadır. Yaklaşık 82 bin hektar yüzölçümüne sahip ilçede eskiden belde olup, kendi belediyesine sahip Doğankent, Solaklı, Yunusoğlu mahallelerinikapsayan,  Adana Büyükşehir Belediyesi mücavir alanları içerisinde ve aşağıda sınırları belirtilen alandaki mahalleleri de kapsayacak şekilde Doğankent adında bir ilçe kurulması gerekli görülmektedir. Böylece; yoğun göç alan, sosyoekonomik sıkıntılarla boğuşan, geniş toprak alanlarına sahip olan ve her geçen gün büyüyen ?Doğankent´ bölgesinde kamu hizmetleri daha nitelikli ve sağlıklı verilebilecek, suç oranları azaltılabilecek, mevcut Yüreğir Belediyesinin iş yükü azalacak ve yerinde yönetimle vatandaşlara daha verimli hizmet sağlanabilecektir.?(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ÖZDİŞ´TEN ?DOĞANKENT´ TEKLİFİ

MHP´nin teklifine AKP ?evet´ derse mazot 1.75 kuruş olacak

Başbakan Davutoğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman´a gidecek

Milletvekili yemin töreni sona erdi

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false