Özdiş:
SİYASET 6.03.2017 10:19:09 313 0

Özdiş:"Laik eğitimcilerden intikam alınıyor"

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, OHAL´in ilanının ardından 33 bin 55 öğretmen ile 4 bin 811 akademisyenin açığa alındığını belirterek bu rakamların 12 Eylül askeri darbesin de öğretmenlerde 3 bin 854, akademisyenlerde ise sadece 120 olduğunu vurgulad

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, iktidarın laik bilsel eğitimi savunan eğitimcilerden intikam aldığını söyledi.

Eğitim Sen Adana Şubesi´nin 10. Olağan Genel Kurulu´na katılarak bir konuşma yapan Milletvekili Özdiş, eğitim alanındaki acı gerçekleri gözler önüne serdi. Anayasa değişikliği nedeniyle toplumda bir kutuplaşma yaratılmaya çalışıldığını keydeden Özdiş, toplumun katmanlarının görüşlerinin alınmadan hazırlanan anayasaların her zaman kutuplaşmalara neden olduğuna değindi.

BİR KİŞİYE ÖZEL

Kapalı kapılar ardında bir kişiye özel yapılan anayasa değişikliklerinin topluma yarardan çok zarar getireceğini ifade eden Özdiş, "Bizim, hepimizin uyarılarına kulak asmadan yıllarca cemaat ile işbirliği yaparlar sizleri kutsal mesleklerinizden ihraç ettiler. 15 Temmuz´u fırsat bilip 20 Temmuz da kendi darbesini yapan AKP iktidarı, kamu kurumlarında cadı avı başlattı, cemaatle uzaktan yakından alakası olmayan, tek suçları çağdaş, demokratik , laik eğitimi savunmak olan muhalif on binlerce insanı işinden etti. Daha geçen gün Mehmet Fatih Traş adlı gencimiz dayanamadı intihar etti" dedi

12 EYLÜL´DEN DAHA KÖTÜ

OHAL´in ilanından sonra ortaya çıkan rakamların ürkütücü olduğunu vurgulayan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, " OHAL´den sonra 33 bin 55 öğretmenin(12 Eylül´de 3854), 4 bin 811 akademisyenin emeği çalındı (12 Eylül´de 120). AKP iktidarının laik-bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten emekçilerden intikam alırcasına hareket etmesi asla kabul edilemez" diye konuştu.

SORUMLU ÜLKEYİ YÖNETENLERDİR

Siyasi iktidarın ´referandumda evet denilirse terör bitecek, ekonomi şahlanacak´ şeklinde söyleminin inandırıcı olmadığını belirten Özdiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Ben buradan soruyorum, 15 yılda siz terörü önlediniz de size engel olan çıktı mı? Ülkeyi sıfır terörle devraldınız, Türkiye bugün kan gölüne döndü. Enflasyon rakamları geçtiğimiz gün açıklandı, çift rakamlı enflasyonlara geldik. İşsizlik almış başını gidiyor. Gençlerimiz işsizlik girdabının içinde oradan oraya sürükleniyor, perişan oluyor.

Peki, 15 yıldır ülkeyi kim yönetiyor? AKP´nin içinde yönetimsel olarak hiçbir sorun yok görünüyor. Karar alıyorlar mı, alıyorlar. Parlamentodan istedikleri kanunları çıkıyorlar mı,  çıkarıyorlar. O zaman neden tek adam sistemi. Tabi ki günü geldiğinde hesap vermekten kurtulmak için."

TEK ADAMLIĞI REDDEDİYORUZ

Ülkenin çağdaş yüzlerinin bütün yetkilerin tek adam da olacağı bir rejim değişikliğini reddettiğini ifade eden Özdiş, halkın çağdaş, demokratik bir anayasa istediğini söyledi. Toplumun hep birlikte insanca, kardeşçe yaşamak istediğini dile getiren CHP Milletvekili Özdiş, "Kimsenin emeği çalınmasın, kimse ölmesin, kimse aç kalmasın, kimse dilinden, inancından ve yaşam biçiminden dolayı ötekileştirilmesin istiyoruz. Bu anlamda 16 Nisan´da yapılacak olan halk oylaması sadece bugün değil, geleceğimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi ilgilendirmektedir. Siyasileri, parti liderini ve ideolojileri unutup, gerçekten geleceğimizi düşünüp bu işe inanarak, hep beraber hayır deyip, daha çağdaş, daha özgür, barış içinde kardeşçe yaşayacağımız, ortak aklı hakim kılacağımız bir Türkiye yaratmanın adımını atmış olacağız" ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli