Oto Galericileri:?Ekspertizler denetim altına girmeli
GÜNDEM 12.09.2017 11:54:34 798 0

Oto Galericileri:?Ekspertizler denetim altına girmeli"

Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, ekspertiz raporlarının resmiyette bir kıymet arz etmediği için maniple edilmeye açık olduğunu, bunun önlenmesi için işleme resmiyet kazandırılması gerektiğine dikkat çekti

Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, ekspertizlere resmiyet kazandırılması gerektiğini belirterek, ?Ekspertizler denetim altına girmeli. Araç alan kişiler ekspere gidince aldıkları belgenin resmi olması ve noter satış evraklarına da eklenmesi piyasada yaşanan sıkıntıları büyük oranda çözecektir? diye konuştu.
İkinci el araç alım-satım piyasasındaki hareketlilik nedeniyle dolandırıcılar da çoğaldı. Kimi dolandırıcılar, ağır hasarlı araçlarını hasarsız gibi piyasaya sürerken kimileri ise eksperlerle anlaşma yapıp aracını satarken boyalı veya değişen parçalarının bildirilmemesi yoluna gidiyor. Bu durum ileride aracını satarken karşısına çıktığında ise olayın yargıya taşınmasına ve yargı yükünün artmasına neden oluyor.

?Eksperler denetime girsin, yargı yükü hafifler?
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, yargı yükünün hafiflemesi adına eksperlerin resmiyet kazandırılması gerektiğini belirterek, ?Bu resmiyetin de noter satışlarında ibraz edilmesi gerekli. Yargı yükünün hafiflemesi anlamında ekspertiz firmalarının sertifikalı bir eğitimden geçmesi ve attıkları imzanın arkasında durmaları lazım. Eksperlerin verdiği belgenin noterlerdeki alıcı ve satıcıya ibraz edilerek satışa evrakına eklenmesini istiyoruz? diye konuştu.

"Ağır hasarlı araçlar kırmızı kaşeyle trafiğe çıksın"
Ağır hasarlı araçların ise kırmızı kaşe ile trafiğe çıkmasının doğru olacağını belirten Öcal, ?Piyasadaki araçlarda ağır hasarlı olanların kırmızı bir kaşeyle trafikte gitmesini istiyoruz. Adam, bi traktörün şase bilgisi ile ağır hasarlı bir aracı satıyor, gerçeği söylemiyor. Alıcı da aracına sigorta yaptırırken ağır hasarlı olduğunu öğreniyor. Sonra alıcı ve satıcı sıkıntıya düşüyor. Kırmızı kaşeyle birlikte ağır hasarlıdır yazılması konunun tüketici mahkemelerine yansımasını önler? şeklinde konuştu.

?Kilometre bildirilsin?
Ayrıca Adana Oto Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Öcal, ikinci el araçlarda kilometre düşürme olayının çok olduğunu ve bundan dolayı insanların mağduriyet yaşadığını dile getirerek, ?Araç satışlarında kilometre bildirme zorunluluğu gelsin. Noter satışını yaparken alıcıyla satıcı ikinci el aracı alırken kaç bin kilometrede aldığını noter satış senedinde belirtmesini istiyoruz? ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli