OSMANİYENİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97´NCİ YILI COŞKUYLA KUTLANDI
YAŞAM 7.01.2019 14:34:55 421 0

OSMANİYENİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97´NCİ YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Osmaniye´nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97´nci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Program Devlet Bahçeli Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Vali Ömer Faruk Coşkun şeref defterini imzalayarak şunları yazdı;

 ?Milli Mücadele, Anadolu´nun her karış toprağına Yüce Türk Milletinin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Tarihin bu eşsiz destanının en önemli bölümlerinden birini de yiğitler şehri Osmaniye´mizde verilen kurtuluş mücadelesi teşkil etmektedir. Osmaniye´nin kurtuluşu, bağımsızlık aşkının; hava, ekmek ve sudan daha kıymetli olduğunun tarihe kayıt düşüldüğü destanın adıdır. Asla unutmamalıdır ki 7 Ocak;  mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimizin gelinliği, şehidimizin son örtüsü mukaddes bayrağımızı gönderden indirmeye çalışanların ve o bayrağa bizim gözümüzle bakmayanların mezarının bu topraklarda kazıldığı gündür. Bu duygu ve düşüncelerle Osmaniyeli hemşerilerimin, 7 Ocak Osmaniye´nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97´nci yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.?

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 ?Yiğit Osmaniye´nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü törenlerinde sizleri en kalbi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bu mukaddes günde, bizlere bu bayrağın altında hür bir şekilde yaşama imkânını sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan vatan evlatlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Yiğit Osmaniyeliler 7 Ocak,  aziz şehitlerimizin kanları ile yazdığı Türk kurtuluş savaşının destanları aşan ifadesidir. 7 Ocak, birlikte olmaktır, birlik olmaktır, bir olmaktır. Bugün, ülkemizi dört bir koldan sarmaya çalışan şer güçlere karşı dimdik ayakta olduğumuzu, yılmayacağımızı, yıkılmayacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Yurt içinde ve sınır boylarımızda, bayrağımız için, vatanımız için, birliğimiz için terör odaklarına karşı canıyla kanıyla mücadele eden güvenlik güçlerimizi, buradan, bu tarihi günde selamlıyorum. Rabbim yeni zaferler kazanmayı kahramanlarımıza nasip etsin. Birilerinin taşeronluğunu yapanlar iyi bilmelidir ki, milletimizin mayası tanrı dağlarında yoğrulmuş, hira dağında pişirilmiş, Anadolu´da yek bir vücut olmuştur. Bin yılı aşan kardeşliğimiz ay yıldızlı bayrağımızın altında perçinlenmiştir. İnancımız odur ki;  milletimiz bir daha bu topraklarda kurtuluş mücadelesi yaşanmaması için birbirine daha da kenetlenecektir.?

Törende konuşma yapan Kuva-i Milliye Mücahitleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Hasan Özdemir, kentin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesini anlattı.

Konuşmanın ardından Hasan Aybaba Anadolu Lisesi´nden Baturalp Güner şiir okudu. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesinin öğrencileri Osmaniye´nin Kurtuluşu isimli tiyatral oyun sergiledi ve akabinde Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen kurtuluş kupası satranç turnuvasında 14 yaş ve altı kategorisinde dereceye girenlere Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Osmaniye Milletvekilleri İsmail Kaya, Mücahit Durmuşoğlu ve Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne tarafından ödülleri verildi.

Devlet Bahçeli Meydanındaki törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar 7 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü yaparak kurtuluş şehitliğinde düzenlenen törenle Kurtuluş Savaşı şehitleri andı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli